Elektronický projekt Orkidea vydává nové studiové album

17.06.2015 14:19 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Finský projekt Orkidea, za kterým stojí elektronický mág Tapio Hakanen, o sobě dává po čase vědět. Právě na trh uvedl nové album "Harmonia".

Orkidea - Harmonia
© facebook interpreta
Zmiňovaný titul byl zájemcům o digitální download nabídnut první červnový den, pokud si potrpíte na fyzické nosiče a krásná digipacková balení, museli jste si počkat o dva týdny déle. Novinka "Harmonia" přináší čtrnáct autorských písní, včetně nedávných singlů "Purity" a "Revolution Industrielle", na kterých (původně vystudovaný) zvukový designer Tapio pracoval s přestávkami skoro čtyři roky.

Hudebně jde o hodně různorodou desku s mnoha vnějšími muzikantskými vlivy, která se pohybuje od minimalu, přes deep house až po klasický trance s BPM blížícímu se hodnotě sto čtyřiceti úderů za minutu. Tomu je uzpůsoben i seznam hostů, mezi kterými najdeme například Bena Lorda, populárního Itala Giuseppe Ottavianiho nebo jeho britského kolegu Riche Solarstonea.

Titul "Harmonia" je zahraniční odbornou kritikou sice hodně chválen, v našich končinách ho ale budete hledat marně. Pokud si ho nechcete nechat ujít, zakoupit si jej můžete například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY