Florence + The Machine získali v USA své první zlato

10.06.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Florence Welch a její kapela se všemi třemi deskami debutovala v rodné Británii na prvním místě, v USA se jí to však podařilo až nyní, s veleočekávanou novinkou "How Big, How Blue, How Beautiful". Pěkného umístění dosáhl Jason Derulo. Singlové vítězství zopakoval Wiz Khalifa, Top 10 poprvé viděl Andy Grammer.
Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Po pauze způsobené vydáním hvězdného videoklipu "Bad Blood" přidává Wiz Khalifa další vítězné týdny. Náskok "See You Again" na singl Taylor Swift se sice ztenčil, stále je však cirka čtvrtinový. Rapový hit zaznamenal nejvyšších 171 milionů impresí v rádiích a byl stříbrný ve streamech (19,3 milionů, -7 %) a downloadech (158 tisíc, -8 %). To tedy stačilo na zlato už v celkově osmém týdnu.

Taylor si ponechala vedení v Digital Songs (213 tisíc, -12 %, přidala 11,4 milionů streamů a opět si jako Airplay Gainer polepšila v rádiích, o 37 % na 78 milionů.

Novým vládcem Streaming Songs je Fetty Wap. "Trap Queen" naměřili 21,4 milionů přehrání, o 16 % více než posledně. Je možné, že se lidi o song zajímali poté, co slyšeli cover Eda Sheerana, který předvedl v show Jimmyho Fallona. Sám Fetty Wap pak se singlem živě vystoupil u Jimmyho Kimmela tento týden.

Čtyřku obhájili Walk The Moon a nového maxima, pětky, dosáhl Jason Derulo. Pro zpěváka to je pátý Top 5 hit. "Want To Want Me" také pomohlo vydání celé desky, viz níže. Chytlavá skladba benefituje především z rádií, kde měla 145 milionů impresí.

Mark Ronson skončil šestý, tím pádem zatím dále pouze remízuje v rekordním počtu týdnů v Top 5 (25x). "Uptown Funk!" jinak překonal již 6 milionů stažení. The Weeknd se s "Earned It" propadl o místo na sedmičku, David Guetta zopakoval osmičku, Maroon 5 spadli na desítku.

Jak se očekávalo, do první desítky se totiž dostal Andy Grammer. Singl "Honey, I'm Good." lze těžko zařadit. Snad country pop. No posuďte níže. OMI se pak s "Cheerleader" posunul již na jedenáctku. Nejvyšší novinku měl Eminem, track "Phenomenal" ze soundtracku "Southpaw" debutoval na čtyřicet sedmičce.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  3. Fetty Wap - Trap Queen
  4. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  5. Jason Derülo - Want To Want Me
  6. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  7. The Weeknd - Earned It
  8. David Guetta feat. Nicki Minaj, Afrojack & Bebe Rexha - Hey Mama
  9. ▲ Andy Grammer - Honey, I'm Good.
  10. Maroon 5 - Sugar

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
© facebook interpreta
DESKY - Zatímco mezi první a druhou deskou Florence + The Machine uběhly jen dva roky, na třetí řadovku jsme si museli počkat dlouhé čtyři roky. "Lungs" i "Ceremonials" doprovázely oslavné recenze, novinka "How Big, How Blue, How Beautiful" tak byla fanoušky i kritikou velmi očekávaná

A trhem také, vždyť desky posbíraly až několikanásobné platiny v mnoha zemích. I v USA obě dosáhly prodeje více než jednoho milionu. Zatímco však v rodné Anglii vždy debutovaly na prvním místě, v USA nejvýše dosáhly na čtrnácté, respektive šesté místo. Novinka to ale mění.

"How Big, How Blue, How Beautiful" se 137 tisíci jednotkami tentokráte bere jasné zlato. 128 tisíci v čistých prodejích celých nahrávek navíc překonala 105 tisícový start "Ceremonials". Na stupních vítězů Florence Welch a spol. sekundovali Taylor Swift a A$AP Rocky.

Na čtyřce, s "Everything Is 4", čtvrtou deskou, odstartoval Jason Derulo. Z 44 tisíc jednotek nicméně pouze polovina připadla na Album Sales. Recenze sice vyznívají pouze nadprůměrně, já ji však v žánru tanečního r'n'b a hip-hopu, na období letních diskoték, vřele doporučuji. Do takového playlistu můžete zařadit i nedávno vydané novinky Flo Ridy nebo Zedda.

Zpět však k výsledkům uplynulého týdne, zbývá nám tu totiž poslední novinka v první desítce. A tu mají na svědomí country legendy Willie Nelson a Merle Haggard se společným albem "Django And Jimmie" na sedmičce.

Dva alternativní elektronické projekty pak debutovaly na dvanáctém a dvacátém prvním místě: Major Lazer s "Peace Is The Mission" a Jamie xx s "In Colour".

Příští týden na předních pozicích najdeme Muse a Of Monsters And Men.

    Top 10 - alba:
  1.  N Florence + The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful (137 tisíc jednotek)
  2. Taylor Swift - 1989 (66, -5 %)
  3. A$AP Rocky - AT.LONG.LAST.A$AP (50, -66 %)
  4.  N Jason Derulo - Everything Is 4 (37)
  5. Ed Sheeran - x (36, +2 %)
  6. ▼ Různí - Pitch Perfect 2 (34 -34 %)
  7.  N Willie Nelson & Merle Haggard - Django And Jimmie (31)
  8. Meghan Trainor - Title (30, -12 %)
  9. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde (30, +22 %)
  10. Maroon 5 - V (29, +4 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY