Se špunty v kapse vyhlížejte A Place To Bury Strangers, zahrají u nás v listopadu

18.06.2015 11:03 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Newyorská kapela A Place To Bury Strangers zažila ukázkový vzestup na vrchol alternativní kytarové scény již se svým eponymním debutem z roku 2007. Ten zasáhl fanoušky natolik, že se v nadcházejících letech dočkal několika reedic, které se vyprodaly stejně rychle jako ta první. Své na cestě k úspěchu nepochybně udělal přínos zpěváka a kytaristy Olivera Ackermanna, jenž je coby vývojář krabiček Death By Audio zběhlý v navrhování vlastních efektů, a tak formaci dopomohl k významnému rozšíření její sonické tváře.

Hned ve svých začátcích si A Place To Bury Strangers vysloužili přízvisko nejhlučnější kapela New Yorku a přirovnání ke kultu The Jesus And Mary Chain. S typicky sadistickým rukopisem posluchače utvrdili v tom, že shoegaze styl neztrácí na svém vlivu. Nahrávání druhého alba "Exploding Head" je před šesti lety dovedlo pod křídla labelu Mute a od té doby si připsali na konto další dvě nahrávky, z nichž poslední "Transfixation" vyšla teprve v lednu letošního roku. Aktuální deska sice pro některé dlouholeté příznivce představuje nesoudržnou zástěrku vývojové stagnace, rozhodně však zaujme odvážností a bude zajímavé otestovat, jak muzikanti svůj burácivý a ostře noise rockový sound odprezentují naživo.

České publikum bude mít příležitost tak učinit 15. listopadu 2015 ve smíchovském klubu MeetFactory. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodeji za 290 Kč, na místě za 390 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY