Již za tři týdny se uskuteční slovenský multižánrový festival Bažant Pohoda

17.06.2015 10:40 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Již za necelý měsíc proběhne devatenáctý ročník předního slovenského open-air festivalu Bažant Pohoda. Festival se uskuteční ve dnech 9. až 11. července na tradičním místě trenčínského letiště. Stejně jako každý rok i letos má pro nás Pohoda přichystaný nabitý hudební program, obsahující ty nejčerstvější interprety a kapely všech možných žánrů z celého světa. Vedle koncertů nás budou čekat i různé diskuse, workshopy, divadlo či film.

Björk
© facebook interpreta
Headlinerem letošního ročníku je velice uznávaná islandská zpěvačka Björk, držitelka čtyř cen Brit Awards, MTV Video Music Awards, která byla také několikrát nominovaná na Grammy. Na Pohodě představí svou poslední nahrávku "Vulnicura", která se dočkala vřelých ohlasů kritiky. Rozhodně se můžeme těšit na velkolepé vystoupení.

Dalším velkým a velmi aktuálním jménem je FFS, spolupráce britské indie-rockové kapely Franz Ferdinand s americkými rockovými veterány Sparks. Ačkoliv spolu obě kapely spolupracovali již dříve, společný projekt FFS oznámili začátkem letošního roku. Před několika dny konečně vydali eponymní studiové album a my se tak můžeme těšit, že ho na Pohodě uslyšíme mezi prvními.

Francouzsko-kubánská dvojice Naomi a Lisa Diaz se svým projektem Ibeyi představí procítěnou hudbu ovlivněnou kulturou západoafrického etnika Yoruba. O lehce bizarní show se postarají jihoafričtí Die Antwoord. Netradiční koncert plný beatboxu si pro nás připraví Beardyman. Pro fanoušky tvrdší hudby je zase přichystané vystoupení německé industriální skupiny Einstürzende Neubauten. A pro všechny ostatní tady bude Manu Chao.

FFS
© facebook interpreta
Na Pohodě vystoupí také hip hopeři Young Fathers, výherci prestižní britské Mercury Prize za své poslední album "Dead". Svůj poetický hip hop nám představí mladá rapperka Kate Tempest, která byla na Mercury Prize také nominovaná za svou debutovou desku "Everybody Down".

Z tuzemských interpretů se můžeme těšit na jména jako Bez ladu a skladu, Puding paní Elvisovej, Korben Dallas Symphony, Para, Polemic, Fallgrapp, Vec, Zlokot, Purist, B-Complex a mnoho dalších. Z České republiky nám zahrají Midi Lidi, Monikino Kino, Dalekko, HRTL a Vogjetgraik.

Vstupenky je možné zakoupit na oficiálních stránkách festivalu. Třídenní permanentka momentálně stojí devadesát devět eur, na místě se bude prodávat za sto devatenáct eur.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY