shop.musicserver.cz
Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015

Limp Bizkit vrátili Rock For People do zlatých časů nu-metalu

Vydáno: 06.06.2015 19:00 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: Petr Klapper

Od vydání superúspěšného "Chocolate Starfish" uběhlo 15 let, žánr přešel do jiných crossoverů, Limp Bizkit přestali být relevantní, někteří členové se téměř uchlastali a ufetovali... a na Rock For People se předvedli v nejlepší formě jako na přelomu milénia a s publikem zažili tu největší pařbu.

Live: Limp Bizkit

místo: Rock For People, Hradec Králové
datum: 5. června 2015
setlist: Thieves (Ministry), Full Nelson, Nookie, Hot Dog, My Way, Break Stuff, Eat You Alive, My Generation, Re-Arranged, Killing In The Name (Rage Against The Machine), Take A Look Around, Rollin' (Air Raid Vehicle)

Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015
© Petr Klapper
Festival Rock For People je stejně starý jako kapela Limp Bizkit. Nebo stejně mladý, chcete-li. Oba mají za sebou náročných 20 let, když pak ale přijde na akci, rozhodně nevypadají, že by měli končit, že by jim došli síly, že by už neměli co nabídnout. Přesunutý tradiční festival v pozměněném hradeckém areále nabral novou energii a stejně tak i Limp Bizkit s průřezem svých největších hitů zařádili jako za mlada.

Na konci posledního tisíciletí Bizkitům nestačili počítat platiny. Desky "Significant Other" a "Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water" dosáhly monstrózních prodejů po celém světě a kapele navždy zaručily slávu. S ní to je však dvojsečné a následovaly roky osobních problémů, vyhazovů, návratů, desek-nedesek. Když už to s "Gold Cobra", regulérní řadovkou v klasickém složení, vypadalo na obnovenou éru, přišel definitivní konec pro DJe Lethala a prapodivné partnerství s hiphopovým labelem Cash Money. S tím je však nyní konec a Limp Bizkit otevírají novou kapitolu.

Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015
© Petr Klapper
Proč si ale před vydáním nové desky napřed nezopakovat to nejlepší. Koncert na Rock For People totiž byl sestaven z těch nejzásadnějších, legendárních nu-metalových vypalovaček a publikum nemohlo být spokojenější. Před hlavním podiem bylo natěšeně nastoupeno už dlouho před začátkem. Bizkiti byli na plánu v pátek od 20:10, Fred Durst tak po dobu koncertu mohl, respektive byl nucen sledovat západ slunce po krásném třicetistupňovém dni.

Rock For People stage totiž byla nově umístěna na příjezdovou cestu k runwayi hradeckého letiště, čelem k druhé Staropramen Stage. A buďme rádi, hrubý asfalt poskytl vhodnější oporu pro boty pařmenů než nestálá hlína. Z masakrů, co se v následujících 70 minut na place děly, byl překvapen i sám frontman.

Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015
© Petr Klapper
První překvapení každopádně přišlo, když kapela nastoupila s DJe Frankem - překvapení minimálně pro redaktory jednoho nově vzniklého hudebního webu, kteří mají DJe Lethala stále za člena formace a připravované album "Stampede Of The Disco Elephants" už považují za vydané.

Jinak ale nebylo pochyb, že před námi nastoupili klasičtí Fred Durst, Sam Rivers, John Otto a Wes Borland - vůbec se totiž za ty roky nezměnili. Nepočítaje tedy stále nové kreativní oblečky a masky Wese a proměnnou délku Fredova vousu. Po intru hned spustili "Full Nelson" s klukovsky ujetým refrénem "You'll get knock the fuck out, cause your mouth's writin' checks that your ass can't cash" a hned jsem si vybavil několik metalových kapel, které po 20 letech působí vzhledově i vystoupením strhaně. Nic takového pro Bizkity právě neplatí.

Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015
© Petr Klapper
Numetalisté se rozhodli lačnému publiku podávat hit za hitem a maximální nasazení podávaly obě strany. Po zběsilém skákání na "Hot Dog" či "My Way" byla potřeba nového levelu agrese, pravidelně se tak začaly tvořit větší a větší moshpity a "My Generation" a "Take A Look Around" nabídlo už slušné peklo (nutno dodat, že maximálně ohleduplné, nikdo snad nepřišel k újmě). Před finálním refrénem slavného songu z Mission: Impossible II si navíc obecenstvo dřeplo, aby byl nájezd z pomalého intermezza ještě epičtější. Shodou náhod jsem toto zažil prvně loni na Bastille, kteří uzavírají sobotní program festivalu.

Limp Bizkit, Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015
© Petr Klapper
Nálož hitů brzdila pouze zbytečně prodlužovaná dramaturgie, když byly pecky prokládány segmenty inter, medley coverů, ukázek. Kapela tak vlastně stačila zahrát pouze deset vlastních skladeb. Rozhodně vítaným odbočením byl však přechod z "Re-Arranged" do "Killing In The Name" Rage Against The Machine, který v jejich podání nezněl vůbec špatně.

Limp Bizkit pak i závěrečnou "Rollin' (Air Raid Vehicle)" dokázali, že na přelomu milénia vytvořili nestárnoucí raprockové klenoty a naplno obhájili svou pozici nejen v line-upu Rock For People, ale v dnešním hudebním světě. Nestarnocí Durstovu smečku není radno podceňovat. Příhodným bonbónkem tak bylo outro v podobě "Stayin' Alive" Bee Gees. Poté už mohla pařící omladina uvolnit místo gerontům a nechat je v klidu poslechnout Faith No More.


NÁZORY
  • Prosím redakci o to, aby si nechala svoje subjekt... (k8, 07.06.2015 09:49) Reagovat

    Prosím redakci o to, aby si nechala svoje subjektivní komentáře počasí u popisu hudební akce. Ne pro všechny je totiž třicetistupňové vedro krásným počasím. Díky.

  • Vzhled tohoto zpevaka nedava dobry priklad nasi nastupujici generaci (Anonym, 07.06.2015 11:59) Reagovat

    Takoveto zjevi nejsou rozhodne vzorem

    • Re: Vzhled tohoto zpevaka nedava dobry priklad nasi nastupujici generaci (openmind, 08.06.2015 07:38) Reagovat

      Jsi dost mimo misu, asi zastydly komanc co ? Od kdy se kvalita kapely nebo zpevaka posuzuje dle vzhledu..., tady jses spatne, to si zajdi treba na Misu Davida :D

  • Stárnoucí hipíci Bizkit už by to měli zabalit... (Anonym, 08.06.2015 07:11) Reagovat

    Stárnoucí hipíci Bizkit už by to měli zabalit. Fakt po těch letech už na ně nikdo není zvědavej

    • Re: Stárnoucí hipíci Bizkit už by to měli zabalit... (openmind, 08.06.2015 07:28) Reagovat

      Spis by jsi to mel(a) zabalit ty, ty "znalce" ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rock for People představuje téměř finální hudební line-up, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga z legendárních Slayer nebo The Darkness (20.03.2024 16:50)
- Rock For People odhaluje CZ/SK scénu, vystoupí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka (14.03.2024 08:58)
- Rock For People v červnu přiveze Yungbluda, The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a desítky dalších světových hvězd (24.12.2023 16:47)
- Rock for People doveze The Offspring, zahraje i Ecstasy of St. Theresa (01.12.2023 12:12)
- Rock for People zve na vánoční koncertní večírek na podporu neziskové organizace Konsent (15.11.2023 13:56)
- Hollywoodská hvězda Keanu Reeves se svojí kapelou Dogstar přijede v létě na Rock for People (08.11.2023 11:43)
- Nejen kapela, ale i hnutí. Waterparks zahrají v MeetFactory v doprovodu Stand Atlantic (07.11.2023 18:04)
- Punk i britská kytarová tradice. Shame v neděli rozsekají Fuchs2 (07.11.2023 09:12)
- Rock for People ohlásil Avril Lavigne či Coryeho Taylora. Na další headlinery si prý máme počkat (01.11.2023 11:25)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu