V USA triumfoval A$AP Rocky, singly si zpět vzal Wiz Khalifa

04.06.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Počet vítězných týdnů "Bad Blood" se prozatím zastavil na čísle jedna, mánie okolo novinky Taylor Swift očekávaně lehce opadla a na číslo jedna v singlech se tak opět dostal rapper Wiz Khalifa se "See You Again". V albech diktoval žánrový kolega A$AP Rocky s druhou deskou "AT.LONG.LAST.A$AP".
Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Zopakování čísla jedna Taylor Swift nebylo reálné. I tak ale "Bad Blood" míří k dalším vítězným týdnům v budoucnu. Vždyť v rádiích se už dostal na 78 milionů po třech týdnech (+ 37 %, Airplay Gainer), a v mainstreamových rádiích (žebříček Pop Songs) se dostal do Top 10 už v druhém týdnu, což je vyrovnání historického rekordu, který drží dalších 9 skladeb, včetně jejího "Shake It Off".

V downloadech však Taylor ztratila 37 %, dosáhla 241 tisíců stažení, a o třetinu spadla i ve streamech, na 12 milionů, kde ji bohužel škodí nepřítomnost na Spotify. Ne každý je schopen si píseň stále pouštět na YouTube, což je datově náročné a hlavně nepraktické. Tam každopádně po dvou týdnech získal ocenění VEVO Certified za 100 milionů přehrání.

V celkovém součtu "Bad Blood" ztratilo 29 % billboardích bodů, zatímco "See You Again" jen 7 %, Wiz Khalifa a Charlie Puth tak s odstupem vyhráli a přidali sedmý týden na špici. Nadále rostou v rádiích, kde jim tentokrát napočítali 168 milionů impresí.

"See You Again" tak započalo Songs Of The Summer na čísle jedna. Po dvou měsících na špici Hot 100 však v následujících třech měsících asi hodně opadne a "Bad Blood" má větší šanci letní hitparádu vyhrát.

Bronz obhájil Fetty Wap a Walk The Moon zůstali čtvrtí, na pětku se ale vrátil Mark Ronson. "Uptown Funk!" tak dosáhl na 25. týden v Top 5, čímž zatím vyrovnal rekord LeAnn Rimes s "How Do I Live". Podařilo se mu to na úkor The Weeknda, ten ale nemusí smutnit, protože má zároveň nejvyšší novinku, "The Hills" odstartovalo na rovné dvacítce.

Zbytek Top 10 zůstal stejný, v druhé desítce se už na vstup do elity připravuje Andy Grammer s "Honey, I'm Good." a Tove Lo s "Talking Body". Digital Gainerem uplynulého týdne byl OMI s hitem "Cheerleader", který už Evropa dobře zná. Na šestnáctku vystoupal za šest týdnů. Streaming Gainer ocenění získal rapper Silento, jeho singl "Watch Me" je virálním hitem díky tanci na lyrics "watch me whip, watch me na NaeNae" (příklad), a dosáhl čísla devatenáct.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  3. Fetty Wap - Trap Queen
  4. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  5. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  6. The Weeknd - Earned It
  7. Jason Derülo - Want To Want Me
  8. David Guetta feat. Nicki Minaj, Afrojack & Bebe Rexha - Hey Mama
  9. Maroon 5 - Sugar
  10. T-Wayne - Nasty Freestyle

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


A$AP Rocky - At. Long. Last. A$AP
© facebook interpreta
DESKY - Druhá řadovka A$AP Rockyho měla vyjít až tento týden, "AT.LONG.LAST.A$AP" však nakonec vyšla už o týden dříve. A vzhledem k absenci výraznější konkurence zvítězila, stejně jako debut "LONG.LIVE.A$AP" z roku 2013. Názvovou (ne)logiku započal mixtape "LIVE.LOVE.A$AP" (2011). Novinka dosáhla 146 tisíců jednotek, z čehož bylo 117 tisíc čistý prodej, méně než v případě debutu (139).

Pro hip-hop je letošek dobrým rokem, už měl šest vítězných počinů. Bronz uplynulý týden navíc přidal rapper Boosie BadAzz, předtím vystupující pod pseudonymem Lil Boosie. S umístěním šesté řadovky "Touch Down 2 Cause Hell".překonal předchozí výsledky.

Mezi rappery se vlezla Taylor Swift, dále v první desítce nalezneme tři dobře známé soundtracky, Eda Sheerana, Meghan Trainor a ještě jednu novinku, křesťanské seskupení Hillsong UNITED s počinem "Empires" na pětce.

Příští týden své první americké zlato získají Florence + The Machine. "How Big, How Blue, How Beautiful" by mělo dosáhnout 130 tisíc jednotek. Nad 30 tisíc by se měli dosatt Jason Derulo s "Everything Is 4", Lil Durk s "Remember My Name" a Willie Nelson + Merle Haggard s "Django And Jimmy".

    Top 10 - alba:
  1.  N A$AP Rocky - AT.LONG.LAST.A$AP (146)
  2. Taylor Swift - 1989 (70, -23 %)
  3.  N Boosie BadAzz - Touch Down 2 Cause Hell (64)
  4. ▼ Různí - Pitch Perfect 2 (51, -31 %)
  5.  N Hillsong United - Empires (50)
  6. twenty one pilots - Blurryface (38, -74 %
  7. Ed Sheeran - x (35, -7 %)
  8. Meghan Trainor - Title (34, -27 %)
  9. ▲ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (30, -15 %)
  10. ▼ Různí - Furious 7 Soundtrack (30, -18 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY