Kvůli koncertu Jennifer Lopez se třese křeslo pod marockým ministrem

05.06.2015 16:08 - Milan Menčík | foto: jenniferlopez.com

Trendy současného popu - tancování, oblékání se a prezentace jednotlivých umělců a hlavně umělkyň - a islámské náboženství nejdou příliš dohromady. Další důkaz přineslo vystoupení americké zpěvačky Jennifer Lopez v marockém Rabatu.

Ministr Mustafá Chalfí k nadšení mnoha fanoušků nechal odvysílat záznam velkého koncertu ve státní televizi 2M a tento fakt se stal terčem výtek vládní umírněné islamistické Strany spravedlnosti a rozvoje (PJD - pozn.red.). Podle BBC totiž PJD ministrovi oznámila, že vystoupení bylo porušením veřejné morálky. Lopez podle nich během koncertu předváděla velmi sugestivní pózy a byla spoře oděna.

Ministr zatím neodstoupil a věc bude projednávána parlamentním výborem pro školství, kulturu a komunikaci. "To, co se odvysílalo, je nepřijatelné a porušilo zákon o vysílání," řekl jeden z účastníků sporu.

Jennifer Lopez oslaví své šestačtyřicáté narozeniny 24. července. Je jednou z hlavních představitelek světového popu a také patří mezi velmi vlivné celebrity. Vydala osm alb a hrála v mnoha filmech. Nejznámějším v České republice je "Krásná pokojská".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY