Rok Petra Muka pokračuje. Po televizním vzpomínání a čerstvé knize je ohlášen i festival

08.06.2015 10:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V sobotu 30. května odvysílal program ČT Art komponovaný večer s pořady věnovanými Petru Mukovi. Další díl vzpomínání na tohoto nenapodobitelného zpěváka obstará festival Kouřimská skála.

Petr Muk plakát
© facebook interpreta
Ten proběhne v sobotu 29. srpna a bude mít výroční podobu. Letošní písničkový blok k připomenutí zpěváka Petra Muka je speciální, neboť Petr by se dožil padesáti let a uplynulo pět let od jeho tragického odchodu. Zároveň si je možno právě v srpnu připomenout, že první slavná kapela, ve které působil, tedy Oceán, slaví třicet let od vzniku.

Jeho bývalý p. m. band a vokalistky proto připravují nové verze písní také s řadou hostů, mezi kterými nebudou chybět z Oceánu a Shalomu Petr Hons, Petr Kučera, Jan Vozáry a také Jan Dvořák a Jiří Bidlo. V samostatných blocích se představí i další zpěváci. Vystoupí například Helena Vondráčková, Marcela Březinová, Petr Kolář, Jakub Smolík, David Deyl či kapely České srdce, Abba Stars, Všichni svatí, Cover trio+, B.Lues nebo Problemz.

Předprodej vstupenek probíhá na www.ticketstream.cz nebo v Infocentru Kouřim www.kourim-radnice.cz. Více informací najdete na www.kourimskaskala.cz.

Už v únoru vyšla u Warner Music Mukovi reprezentativní trojkompilace "Platinum Edition". V květnu byla následována knihou z pera dlouholetého spolupracovníka Karla Deniše.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY