Struneři v tomto roce již pošesté: tentokrát s Václavem Neckářem a skupinou FiHa

03.06.2015 12:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Poslední koncert projektu Struneři před plánovanou letní pauzou bude za účasti opravdu výjimečného hosta. Pozvání přijal Václav Neckář, který vystoupí 15. června v pražském Napa baru společně s nadějnou kapelou FiHa, jejíž nová studiová deska vzniká pod vedením Borise Carloffa. Limitovaný počet vstupenek je k dostání prostřednictvím sítě Ticketpro.cz.

Struneři FiHa a Václav Neckář plakát
© facebook interpreta
Václav Neckář nebude hostem FiHy premiérově, jejich spolupráce již nějakou dobu trvá. "Ten historicky první koncert proběhl v Žatci. Hráli jsme bez předchozí zkoušky společně s kapelou Bacily. Tehdy jsme byli hodně nervózní, ale od té doby už takové pocity nemáme. Zjistili jsme, že jeho příprava i průběh vystupování je téměř totožný s naším, tréma opadla a jsme na jedné lodi," vysvětluje zpěvák Filip.

Jejich seznámení proběhlo přímo na koncertě FiHy, která v Ostravě před dvěma lety vystoupila právě k poctě Václava Neckáře, jehož na akci pozvali. "Od té doby si pravidelně hostujeme na koncertech. Vašek Neckář je podle nás nejhodnější člověk, kterého jsme kdy poznali," dodávají s úctou směrem k české legendě. V plánu je také společný singl zmíněných interpretů, který se objeví na novém albu skupiny. To vzniká v produkci Borise Carloffa a její vydání je naplánováno na podzim tohoto roku.

Struneři jsou v roce 2015 synonymem pro pravidelnou sérii koncertů v rámci celého roku. Během ní vystoupili v rámci projektu například v té době čerstvý držitel ceny Apollo Adrian T. Bell, Michal Pelant Band společně s nadějnými eFeM nebo Joe Karafiát z Plastic People, který pokřtil svoji novou bilanční nahrávku za účasti významných hostů jako Luboš Andršt, Oskar Petr nebo Tony Ducháček. Po plánované letní pauze budou Struneři od září pokračovat až ke svému letošnímu finále, které proběhne ve velkém. V plánu je totiž unikátní koncertní spojení, jehož podobu zveřejníme během léta.

Vstupenky v omezeném počtu jsou v předprodeji na Ticketstream.cz za 100 Kč, na místě 130 za Kč. Start koncertu v Napa baru proběhne ve 20:00, více informací najdete na www.struneri.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY