Nejtvrdší album nadcházejícího podzimu chystají Slayer

03.06.2015 14:03 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na nástupce šest let starého alba "World Painted Blood" thrashmetalové legendy Slayer budou fanoušci čekat už jen pár měsíců. Očekávaná novinka s titulem "Repentless" se na pultech objeví 14. září.

Sami muzikanti označují chystaný počin jako svou doposud nejtvrdší desku. Jedná se navíc o první album, s jehož produkcí vypomáhal kapele producent Terry Date, který pracoval s formacemi jako Pantera, Slipknot nebo Soundgarden. Osazenstvo Slayer začalo s nahráváním v březnu loňského roku a jako první ochutnávku poslali fanouškům skladbu "Implode". Tu si příznivci kultovní formace mohli stáhnout už v dubnu loňského roku.

V konečném tracklistu dvanácti písní byste těžko hledali jakýkoliv pozitivní záchvěv. Naopak, témata jako teror, sociální úpadek a celkově pošramocená morálka lidstva jsou u Slayer na denním pořádku. Samozřejmě je jasné, že přípravy novinky ovlivnila také smrt jednoho ze zakládajících členů, kytaristy Jeffa Hannemana, který zemřel v květnu roku 2013 na následky nekrotizující fasciitidy. Na svého dlouholetého kamaráda muzikanti vzpomínají skladbou "Piano Wire", která vznikla už při nahrávání desky "World Painted Blood". Kytarista ji ale bohužel nestihl dokončit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY