Hudební masakr: Verona v "Teď a tady" láká ke šlapání zelí

31.05.2015 08:09 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Projekt Verona má na české hudební scéně řadu příznivců, ale také spoustu odpůrců, nelze mu však upřít aktivitu a chuť zkoušet různé polohy. Například v našem loňském rozhovoru k albu "Meziprostor" se Peter Fider nechal slyšet, že ho baví zahalovat taneční hudbu do temnějšího hávu. Proč tedy vznikla novinka "Teď a tady" - pravděpodobně suverénně nejhorší song v historii dua -, zůstává záhadou.

"Pojďte s náma šlapat zelí," uslyší posluchač a divák doprovodného klipu hned na úvod triviální tancovačky, která by, prý, byla ráda letním hitem. A aby byl dojem ještě otřesnější, v tříminutovém videu se skrývá tolik kýče, vyumělkovanosti a rádobyvtipných rekvizit, že nezbývá než kroutit hlavou, co všechno je v rámci křečovité snahy zaujmout vůbec možné. Tady nepomůže ani skutečnost, že všechny ty tančící husy, hranolky a další nesmysly byly jistě myšleny s určitou nadsázkou. Hranici nevkusu ale tady autoři překročili způsobem, jaký se vidí málokdy.

A jestli máte dojem, že stav v našich mainstreamových rádiích je žalostný, fakt, že "Teď a tady" do svého vysílání "exkluzivně" nasadila Evropa 2, ukazuje, že může být ještě mnohem hůř.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY