shop.musicserver.cz
Nové desky pro 22. týden

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 31.05.2015 08:44 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

I tentokrát bude vládnout novinkám česká kapela. Kryštof se srdečním beatem doprovodí jazzová Melody Gardot, elektronický Jamie xx, metaloví Helloween, rapující A$AP Rocky, angličtí Florence And The Machine, nebo inovátor Matthew Herbert. Po letech opět spojili síly Willie Nelson a Merle Haggard a do Evropy míří i vycházející country hvězda Hunter Hayes.

Pokud se v pondělí 1. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kryštof - Srdcebeat (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / synth pop

Kryštof - Srdcebeat
Už několik týdnů Kryštof opanují českou rádiovou hitparádu s písničkou "Srdcebeat" předznamenávající jejich sedmé studiové album, které vychází tři roky po velmi úspěšné nahrávce "Inzerát". Stejně jako v jeho případě, i tentokrát se pod ní podepsali američtí producenti Yaron Fuchs a Ido Zmishlany, který má za sebou práci na albu "Handwritten" zpěváka Shawna Mendese. Fanoušci najdou na novince celkem deset písní, které v sobě skrývají optimismus, euforie, lásku i trochu melancholie. Kapela při natáčení alba ve studiu Sono poblíž Prahy a při mixu a masteringu v New Yorku vsadila na moderní popový zvuk, v němž se prolínají klasické rockové nástroje s dechy, elektronikou a syntetizátory. Na albu nechybí ani energický balkánský styl a také dva hosté. V duetu "Přiznání" se k formaci připojila Lenny a také baskytarista Lou Reeda Fernand Saunders. "Album 'Srdcebeat' je dle mého lepší než 'Inzerát'. Je to album, které by obstálo na kterémkoliv místě planety. Silné melodie, moderní zvuk, Richardovo charisma. Kdyby kluci nezpívali v češtině, byla by z nich celosvětová hvězda," míní producent Yaron Fuchs. Zda má pravdu, můžete zjistit poslechem ukázek na Supraphonline.cz. Pokud se vám zalíbí, můžete počkat čtrnáct dní, kdy vyjde vinylová verze.


Tip týdne

Melody Gardot - Currency Of Man (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / blues / r'n'b

Melody Gardot - Currency Of Man
Americká jazzová zpěvačka Melody Gardot se svou tři roky starou deskou "The Absence" opustila zavedené jazzové koleje z prvních dvou alb a vydala se do vod world music. Její čtvrtá deska "Currency Of Man" ji ovšem posouvá zase jiným směrem. Společně s producentem Larry Kleinem, se kterým už spolupracovala na úspěšném albu "My One And Only Thrill", do jejího signifikantního jazzu namíchali příchutě blues, soulu a klasického r'n'b. Mixováním těchto ingrediencí nakonec vzniklo celkem deset písniček, které uvedl ve známost singly "Same To You" a "Preacherman", jejichž videoklipy uvidíte na VEVU zpěvačky. Zbytek si můžete poslechnout v ukázkách na Supraphonline.cz. Pokud vás zaujme jako nás, můžete vyhledat vinyl, či rozšířenou edici The Artist's Cut, kterou sestavila samotná Melody Gardot z patnácti skladeb.


Willie Nelson & Merle Haggard - Django And Jimmie (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Willie Nelson & Merle Haggard - Django And Jimmie
Willie Nelson je známý tím, že rád vyhledává spolupráce se svými hudebními kolegy a to samé by se dalo říct i o další legendě americké country scény Merle Haggardovi. Koneckonců oba dva už mají za sebou několik společných alb, například i s Rayem Pricem nebo Georgem Jones. Novinkou "Django And Jimmie" ovšem navazují na svůj nejvýraznější společný počin z roku 1983 "Pancho & Lefty". Tehdy ovládli na dlouhou dobu americkou country scénu a z obou se stali velké hvězdy. Letošní nahrávka na tento úspěch nechává vzpomenout čtrnácti písničkami, na kterých se vedle obou zpěváků podílel také producent Buddy Cannon (Reba McEntire, George Strait), a ve studiu jim pak ještě vypomohli Jamey Johnson, či Bobby Bare. Celé album, na kterém najdete i výborně předělanou Dylanovu "Don't Think Twice, It's Alright" nabízí k poslechu web rádiové sítě NPR.


A$AP Rocky - At. Long. Last. A$AP (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / rap

A$AP Rocky - At. Long. Last. A$AP
Rakim Mayers alias A$AP Rocky má se svým druhým albem "At. Long. Last. A$AP" na co navazovat. Jeho dva roky starý debut "Long. Live. A$AP" dobyl americkou hitparádu a bodoval i v Evropě a Austrálii. Americkému rapperovi vynesl několik cen, nebo alespoň nominací. Zaujal i nezvyklým počtem spoluprací a v tomto trendu pokračuje i jeho následovník. Na osmnácti skladbách se přímo za mikrofonem podíleli například Joe Fox, Bones, Future, M.I.A., Schoolboy Q, Kanye West, Juicy J, UGK, James Fauntleroy, Lil Wayne, Rod Stewart, Miguel, Mark Ronson, Mos Def, nebo Acyde. Produkce se pak ujali třeba Danger Mouse, Jim Jonsin, DJ Khalil, Jeff Bhasker, Hudson Mohawke, Hector Delgado, Emile, Mike Dean, nebo Kanye West. První střípky z této koncentrace hvězd americké hip hopové scény můžete najít na rapperově VEVU.


Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / barokní pop / art rock

Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
Na vydání svého třetího alba nás britská formace Florence And The Machine připravuje už od začátku ledna. Od té doby jsme mohli z novinky "How Big, How Blue, How Beautiful" okusit již pět písniček, ke kterým skupina přidala na finální nahrávce šest dalších songů. Deska navazuje na tři a půl roku staré album "Ceremonials" a je první, kterou neměl pod taktovkou producent Paul Epworth. Jeho jméno najdete pouze pod skladbou "Mother", ovšem o produkci zbytku alba se postaral Markus Dravs, kterého si Florence Welch vyhlédla díky jeho podílu na "Homogenic" Björk. Vedle spolupráce s islandskou zpěvačku se Dravs blýskl také na albech Arcade Fire, Coldplay, či Mumford & Sons. "Přemýšlela jsem o vlastní sebedestruktivní stránce a o tom, jak člověk vytváří něco jen proto, aby to potom mohl zničit. Často skončíte u toho, že zničíte to, co nejvíc milujete," dodává k novince Florence Welch. Co tím chce říct, možná zjistíte prostřednictvím písniček, které jsme vám již představili. Pokud se vám zalíbí, můžete v obchodech hledat i deluxe verzi s pěti dalšími bonusy a pro milovníky analogu bude k dostání i verze na vinylu.


Helloween - My God-Given Right (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Helloween - My God-Given Right
Po dvouleté pauze se německá heavymetalová formace Helloween připomíná svým posluchačům zbrusu novým materiálem. Pokud bychom měli desku "My God-Given Right" posuzovat jen podle produkce, příznivci Andyho Derise se mohou připravovat na vskutku pompézní počin. Produkci patnácté desky obstaral Charlie Bauerfeind a podle slov muzikantů se můžeme těšit na klasický heavy metal ve stylu Helloween. "Tato deska je více otevřená veřejnosti, ale rozhodně bych neřekl, že komerční. Je spíš přátelštější. Nechtěli jsme se příliš zaobírat konceptem, ale dělat jednoduše to, co nás charakterizuje," uvedl kytarista Michael Weikath. Výsledkem práce je třináct skladeb, a pokud zainvestujete do limitované edice, čekají tam na vás další dvě. Luxusní verze s knihou navíc přinese bonusové CD se čtyřmi dalšími písněmi. Ochutnávku v podobě titulní písně najdete na YouTube.com.


Hunter Hayes - I Want Crazy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / cajun

Hunter Hayes - I Want Crazy
Ačkoli je mu teprve třiadvacet let, patří Hunter Hayes aktuálně k nejvýraznějším nováčkům americké country scény a nejen té. Již v sedmi letech hrál před americkým prezidentem Billem Clintonem a první album na nezávislém vydavatelství mu vyšlo v devíti. Do této doby má za sebou již pět nezávislých CD, dvě oficiální alba a předskakoval takovým hvězdám jako Taylor Swift, Carrie Underwood, Lady Antebellum nebo Rascal Flatts, kterým napsal i písničku na jejich sedmé album. Nyní se tento zpěvák a kytarista rozhodl zaútočit i na Evropu. Činí tak prostřednictvím alba "I Want Crazy", na které vybral svých deset nejlepších nahrávek z dosud vydaných CD včetně stejnojmenného největšího hitu v mixu Ryana Teddera. Mezi vybranými písničkami najdete i duet s Jasonem Mrazem "Everybody's Got Somebody But Me". Pokud chcete tohoto mladého zpěváka poznat blíže, stačí navštívit jeho kanál YouTube.com.


Matt Skiba And The Sekrets - Kuts (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

Matt Skiba And The Sekrets - Kuts
Matt Skiba And The Sekrets si s novinkou dali docela na čas. Po vydání debutu "Babylon" v roce 2012, kde Matt Skiba poprvé spolupracoval s The Sekrets, chtěl vytvořit něco zcela odlišného. "Styl psaní a celý přístup k této nové desce je přesně takový: Oprostit se od mé dosavadní tvorby v rámci jiné kapely a zkusit něco nového. Použili jsme zvukové aranže ovlivněné tvorbou Davida Bowieho a mě samotného překvapilo, kolik nových možností nám to přineslo," dodává Skiba, známý též z kapel Alkaline Trio a Blink-182. Produkci novinky "Kuts" obstaral Rob Schnapf, který spolupracoval také například s Elliottem Smithem. Výsledkem spolupráce je deset kousků a to nejlepší z nich si poslechněte v traileru na YouTube.com.


Jamie xx - In Colour (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post dubstep / trip hop / electronica

Jamie xx - In Colour
Člen tria The xx, anglický hudebník a producent Jamie xx se po čtyřech letech opět vrátil ke své sólové kariéře. Ovšem zatímco debut "We're New Here" byl více remixovým albem, které natočil společně s již zesnulým Gilem Scottem Heronem, tentokrát je jediným autorem a interpretem on sám. Tedy téměř. V několika skladbách mu pomohli Romy Madley Croft, Oliver Sim a Young Thug společně s Popcaan. Celkem jedenáct skladeb Jamie xx poskládal z různých elektronických jako dubstep, trip hop, house i třeba UK garage. O tom, že se mu tento mix povedl opravdu skvěle, může napovídat i 92% na metacritics.com. Zda zaujme i vás, můžete spekulovat na YouTube.com profilu jeho vydavatelství.


Matthew Herbert - The Shakes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční hudba

Matthew Herbert - The Shakes
Matthew Herbert je pravděpodobně jeden z nejinovativnějších producentů, jaké může současná scéna nabídnout. Od roku 1995, kdy poprvé stanul před publikem, se zasadil o zásadní změnu v přístupu k hudbě - ať už se jedná o kompozici nebo poslech. Po podpisu smlouvy s Caroline International se vrhl do příprav své nové tanečně orientované desky "The Shakes". Sám zástupce vydavatelství hodnotí Herbertovu novinku více než pozitivně. "Jsme unešení. Ztělesňuje skutečný význam slova 'umělec' a dal dohromady takový materiál, jaký nám ještě nikdo doposud nenaservíroval." Jestli se skutečně jedná o takový unikát, posuďte sami a poslechněte si pár ukázek na inverted-audio.com.


Paradise Lost - The Plague Within (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: doom metal

Paradise Lost - The Plague Within
Zástupci britského doom metalu z formace Paradise Lost mají v rukávu nové žhavé eso. Je jím očekávaná nahrávka "The Plague Within". Muzikanti na své v pořadí čtrnácté nahrávce spolupracovali s producentem Jaimem Gomezem Arellano, se kterým dali dohromady v londýnských studiích Orgone Studios desítku nových písní. Na internetu se již objevila skladba "No Hope In Sight", ke které sami muzikanti prozradili: "Byla to jedna z prvních skladeb, kterou jsme pro novou desku napsali. Odráží se v ní spojení několika stylů - od death metalu ke klasickému rocku."


Hana Hegerová - Recital '70-live (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson

Hana Hegerová - Recitál
Dlouhých čtyřiačtyřicet let ležel v archivu Divadla Na zábradlí záznam koncertu Hany Hegerové, který nyní vychází pod názvem "Recital '70-live". Jde o její první a kompletní koncertní záznam, natočený v roce 1971. Čtyřicetiletá Hegerová nazkoušela tento program původně pro divadlo Semafor, ovšem vzhledem k zákazům a restrikcím se nakonec vše přesunulo do Divadla Na zábradlí. Zde se za doprovodu kapely vedené Milanem Dvořákem uskutečnilo 133 repríz. Původní záznam je navíc obohacený ještě o tři další bonusy, které si také odehrají svou premiéru na hudebním nosiči. Nejpřekvapivějším objevem je píseň "Emancipovaná" z autorské dílny Hapka-Horáček, která byla původně natočená v roce 1987 pro televizní pořad "Manéž Bolka Polívky". Nikdy však nebyla veřejně uvedena a zapomněli na ni autoři i samotná zpěvačka. Zvukový mastering proběhl ve studiu Jámor a vy jej můžete okusit prostřednictvím Supraphonline.cz.


Twenty One Pilots - Blurryface (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / indie pop

twenty one pilots - Blurryface
Ještě předchozí album amerického dua Twenty One Pilots "Vessel" nelze označit za vyslovený úspěch, ovšem za ty dva roky od jeho vydání ušli pánové Tyler Joseph a Josh Dun obrovský kus cesty k daleko větší popularitě. Doprovodili na turné kapelu Fall Out Boy a byli hlavními hvězdami festivalů jako Lollapalooza, Bonnaroo a Firefly. To všechno vyústilo v to, že když před dvěma týdny vyšla ve světě jejich čtvrtá deska "Blurryface" vystoupila na vrchol americké hitparády a nakoukla i do žebříčků jinde na světě. Nyní konečně vychází i u nás a nabídne celkem čtrnáct songů, v nichž duo namíchalo hip hop, s popem, rockem, reggae a řadou dalších stylů. Vzhledem k tomu, že Twenty One Pilots od března zásobují trh singly, najdete na jejich YouTube.com už pět písniček.


Tarja - Luna Park Ride (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický rock / symfonický metal

Tarja - Luna Park Ride
S novým živákem se tento týden hlásí i finská sopranistka Tarja Turunen, dříve známá jako frontmanka Nightwish. Posluchači se mohou nyní těšit na záznam z koncertu odehraného v argentinském Buenos Aires ve Stadium Luna Parku. Kameru dostali tentokrát do rukou rovnou fanoušci. Tedy obrazně řečeno´- samozřejmě se jednalo spíše o telefony, případně fotoaparáty. Získaný materiál pak zmixoval Tim Palmer. Živák bude k dostání hned v několika verzích - na 2CD, 2LP, DVD a na Blu-Ray disku. Celkem čeká diváky a posluchače patnáct skladeb, které doplňuje hned čtrnáct bonusů (u verzí na CD, DVD a Blu-ray). Mezi bonusovým materiálem najdete také písně zaznamenané na tuzemském rockovém festivalu Masters Of Rock z roku 2010, kde zpěvačka vystoupila společně se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů. Několik ukázek najdete tady.


Wabi Ryvola - Letokruhy (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Wabi Ryvola - Letokruhy
Wabi Ryvola by se letos dožil osmdesát let a navíc je to dvacet let od jeho smrti. Tato dvě výročí a snaha znovu připomenout, jak podstatným způsobem ovlivnil celou naši trampskou a písničkářskou scénu, byla jednoznačným impulzem pro kompilaci s názvem "Letokruhy". Retrospektiva obsahuje hlavně nahrávky ze sólového alba "Můj názor na věc" z roku 1990, které lompilátor Pavel Víšek doplnil o skladby natočené po rozchodu Hoboes se skupinami Pacifik a Bárka či pod hlavičkou Wabi Ryvola a přátelé. Do celkového počtu devětadvaceti je doplňují "Proklatá fordka", "Hobo", "Tereza" i "Hejno vran", jedna z jeho nejstarších skladeb vůbec. Pečlivou práci se zvukem násobí booklet s textem Jiřího Černého a osobní vzpomínkou mladšího bratra Mirko Miki Ryvoly. Seznam všech skladeb včetně ukázek zkoumejte v e-shopu Supraphonline.cz.


Jeff Beck - Live + (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Jeff Beck - Live +
Čekání je u konce! Milovníci kytarové tvorby Jeffa Becka se mohou těšit na dlouho očekávaný živák "Live +", který kromě našlapaného koncertního záznamu přináší také dvě nové studiové skladby - tedy první studiový materiál od roku 2010. Materiál použitý pro živou desku pochází z různých koncertů odehraných během roku 2014. Čítá celkem čtrnáct kousků včetně slavných písní jako "Morning Dew", "Big Block", "Superstition" a také předělávku skladby "A Day In the Life" od The Beatles. Novými písněmi jsou kousky "Tribal" a "My Tiled White Floor", ve kterých uslyšíte také vokály hostující Ruth Lorenzo a Veroniky Bellino. Jsou takovou předzvěstí plnohodnotné studiovky, která má vyjít koncem tohoto roku.


Karel Šíp - Bláznivej kmet (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / country

Karel Šíp - Bláznivej kmet
Karel Šíp je dnes vnímaný především jako moderátor a bavič, a tak trochu se zapomíná, že je mimo to i scenárista a textař. Letos oslaví kulatých sedmdesát let a u této příležitosti se vydavatelství Supraphon rozhodlo jeho nejlepší texty sesypat na jedno CD a vydat je po názvem "Bláznivej kmet". Výběr jedenadvaceti písní zahrnuje pochopitelně spolupráci se skladatelem Jaroslavem Uhlířem, včetně společného zpívání a vystupování doplněné textováním melodií třeba pro Karla Gotta, Pavola Haberu, Marcelu Holanovou, Leonu Machálkovou, Rangers, Jana Toužimského či Petru Janů. Největší podíl ovšem mají písničky vzniklé z dlouholetého partnerství s Olympikem, dovedené až do současnosti a přispívající k aktuálnímu restartu kapely. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


Peter Pan Complex - Peter Pan Complex (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Peter Pan Complex - Peter Pan Complex
Po osmi letech sebenalézání a vývoje se Peter Pan Complex odhodlali natočit debutovou desku. Debutová eponymní nahrávka vznikala v dejvickém studiu Faust Records pod dohledem Michaela Rendalla, renomovaného hudebního mentora známého ze spolupráce s Pink Floyd nebo Killing Joke. "Naši kamarádi Adrian Bell a Adam Vopička z kapely The Prostitutes nás upozornili na Michaela, když jsme hledali někoho, kdo by nám pomohl najít nový zvuk a možná i cestu. Chtěli jsme se totiž po vydání našeho EP 'Unholy' posunout dál. Řekli jsme si, že to zkusíme, a poslali jsme mu naši nahrávku 'Wolfskin'... a ono to vyšlo," přibližuje seznámení s producentem zpěvák Jordan Haj. Pilotní vlaštovkou je kousek "SOS" a jako další ukázku vybrali muzikanti skladbu "Morning". Po ukázky navštivte zpravodajský portál iDnes.cz.


Barenaked Ladies - Silverball (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Barenaked Ladies - Silverball
O kanadské skupině Barenaked Ladies mělo u nás povědomí spíše jen pár jedinců, ovšem ve chvíli, kdy nahráli titulní skladbu k seriálu "The Big Bang Theory", jejich popularita ve světě o dost stoupla. Nyní, přesně dva roky po poslední nahrávce "Grinning Streak", se tento rockový kvartet opět hlásí o slovo. Pro své dvanácté album vybrali název "Silverball" a nabídnou na něm celkem třináct skladeb, které oscilují mezi rockem, folkem a popem. Desku produkoval jejich dlouholetý spolupracovník Gavin Brown, jehož služeb využívají i Three Days Grace, Billy Talent, nebo kytaristka Orianthi. Pokud byste chtěli novinku "Silverball" poznat blíž, stačí navštívit jejich YouTube.com profil; najdete tam z ní již čtyři ochutnávky.


Slaves - Are You Satisfied? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk / punk rock

Slaves - Are You Satisfied?
Pokud hledáte zábavu a rádi byste mezi novými deskami našli něco, co zvedne adrenalin v krvi, nezapomeňte na duo Slaves. Seskupení přináší svůj debut "Are You Satisfied?", na kterém je možné sice jen stěží zachytit, jak je kapela zábavná naživo, nicméně ani tak nemůžeme duu upřít punkovou smělost. Isaac Holman, který zvládá zpěv i bicí se společně s kytaristou Lauriem Vincentem zaměřil v textech nových písní na chyby a nedostatky moderní společnosti. Hudební vlivy nezapřou drzost Sex Pistols, ale ani bluesové manýrky The Black Keys. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázka na stránkách magazínu NME.


Dále vychází:

Aerosmith - Live Radio Broadcast (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Up In Smoke (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Virginia Connection (bootleg) (Bertus)
Babymetal - Babymetal (Mystic Production)
Babymetal - Babymetal (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Black Crowes - A Texan Tornado (bootleg) (Warner Music)
Black Crowes - Trump Plaza Hotel (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Agora Ballroom (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Fox Theatre (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Live At The Roxy (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Live Collection (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Passaic Night (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - Roxy Night (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - WGOE Radio (bootleg) (Bertus)
Gregory Porter - Liquid Spirit (BluRay Audio) (Universal)
Lynyrd Skynyrd - Taking The Biscuit (bootleg) (Bertus)
Ol Drake - Old Rake (Mystic Production)
Royal Philharmonic Orchestra - Plays Prog Rock Classics (Bertus)
Rush - The Lady Gone Electric (bootleg) (Bertus)
Serpentine - Circle Of Knives (Bertus)
The Dead Daisies - Revolucion (Bertus)
Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2015 / Summer Night Concert 2015 (Sony Music)
Within Silence - Gallery Of Life (Bertus)

Vychází na vinylu:
Brian Wilson - No Pier Pressure (Universal)
Florence/The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful (Universal)
Herbert - The Shakes (Universal)
Madonna - Rebel Heart (Universal)
Paradise Lost - The Plague Within (Universal)
Placebo - Placebo (Universal)
Ringo Starr - Postcards From Paradise (Universal)
Slaves - Are You Satisfied? (Universal)
Yardbirds - Little Games (Warner Music)

Reedice:
Brian Wilson - Brian Wilson (Expanded Edition) (Warner Music)
Michael Jackson - Bad (Sony Music)
Michael Jackson - Dangerous (Sony Music)
Michael Jackson - Off The Wall (Sony Music)
Michael Jackson - Thriller (Sony Music)
Whitesnake - 1987 (Warner Music)

NÁZORY
  • Ani věta, ani slůvko o novém albu Last of Our K... (Nerevanin, 31.05.2015 11:06) Reagovat

    Ani věta, ani slůvko o novém albu Last of Our Kind od The Darkness? :(

    • Re: Ani věta, ani slůvko o novém albu Last of Our K... (Tomáš Parkan - autor, 31.05.2015 11:38) Reagovat

      Darkness u nás vychází až 9.6., čili budou v článku až příští týden.

      • Re: Ani věta, ani slůvko o novém albu Last of Our K... (Nerevanin, 31.05.2015 12:22) Reagovat

        Aha, já myslela, že i u nás to vychází teďka. V tom případě se omlouvám. :)

  • Florence (Reb, 31.05.2015 12:05) Reagovat

    Florence je už doma. Další dokonalá deska, sice je to něco úplně jiného než předešlé Ceremonials na kterých by posluchač hledal chybu marně, ale po druhém, třetím poslechu už člověk začne vnímat jednotlivé songy a texty. Jde poznat, že jde o osobní album frontmanky Florence. Skvělé album.

  • bootleg (pt, 31.05.2015 13:05) Reagovat

    Dobrý den Tomáši, prosím Vás, co jsou to ty bootlegy - (dole u Aerosmith a Springsteena). Jsou to CD? A dají se normálně sehnat? Děkuju za odpověď! P.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Nightwish Reunited. Marko Hietala a Tarja Turunen se znovu spojili v hardrockové písni "Left On Mars" (15.03.2024 20:08)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu