Brandon Flowers v Británii uspěl i s "The Desired Effect", Faith No More neublížila ani osmnáctiletá pauza

24.05.2015 21:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Na novinky bohatý týden v britském albovém žebříčku přinesl druhý sólový triumf Brandona Flowerse, zato v singlech je vše při starém a OMI ani tentokrát nenašel přemožitele. Jeho čtyři týdny trvající nadvládu neohrozila ani ambiciózní novinka Taylor Swift.
OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - Čtyři týdny. OMI a Felix Jaehn s remixem singlu "Cheerleader" i nadále vládnou britskému žebříčku a už nyní se zdá být zřejmé, že se minimálně na ostrovech bude jednat o jeden z největších hitů roku 2015. Na dvojku se po minulém bronzu vrací další úspěšná spolupráce - Wiz Khalifa a Charlie Puth se "See You Again", doprovázející film "Rychle a zběsile 7". Skladba, která v dubnu získala dvě prvenství, si tak prohodila pozici s minule stříbrným songem "Bills", za nímž stojí americký hiphopový nováček LunchMoney Lewis.

Složení stupňů vítězů se tedy nezměnilo, nedokázala ho ovlivnit ani novinka Taylor Swift. Remix singlu "Bad Blood", v němž je slyšet i Kendrick Lamar, se svého hvězdně obsazeného akčního videoklipu dočkal před týdnem a song samotný kraloval většinu týdne pořadí britského iTunes, na medaili to ale zatím nestačilo. Zpěvačka možná doplatila na to, že své písně odmítla dát k dispozici streamovacím službám, jejichž podíl na výsledné hitparádě se rostoucím zájmem posluchačů postupně zvětšuje.

Skrillex a Diplo se spolu s hostujícím Justinem Bieberem vydrápali o dvě příčky výš a už jsou s "Where Are U Now" pátí, z Top 5 vytlačili Galantis a Major Lazer. Pohoršily si i Carly Rae Jepsen a Jess Glynne, zatímco do první desítky se skokem ze sedmnácté příčky o sedm míst kupředu vyšplhali David Guetta, Nicki Minaj a Afrojack díky "Hey Mama".

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  2. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  3. LunchMoney Lewis - Bills
  4. N Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  5. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  6. Galantis - Runaway (U & I)
  7. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  8. Carly Rae Jepsen - I Really Like You
  9. Jess Glynne - Hold My Hand
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack - Hey Mama

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Mumford & Sons - Wilder Mind
© facebook interpreta
DESKY - Také s druhou sólovkou se Brandon Flowers probojoval na čelo albové hitparády. Po úspěchu desky "Flamingo" z roku 2010 zatoužili kupující i po novince "The Desired Effect". V součtu s vítěznými počiny jeho domovské formace se frontman The Killers objevuje na vrcholu žebříčku už se šestou nahrávkou, američtí rockeři totiž vyhráli s každou ze svých čtyř řadovek.

Flowers prvenství uhájil zhruba o pět tisíc bodů před svým nejbližším konkurentem, kterým byl Paul Weller. Ten se může díky stříbru "Saturns Pattern" pochlubit už šestnáctým albem v první desítce. Po dvou týdnech ve vedení se na trojku přesouvají Mumford & Sons s "Wilder Mind".

Díky vysoko umístěným novinkám se tento týden v první desítce hlavně klesalo, jedinou výjimkou je čtvrtá příčka, kde se dokázala udržet Taylor Swift s "1989". Připomeňme, že má pětadvacetiletá popová hvězda stejnou pozici aktuálně v držení i v singlech. Z dvojky na pětku si pohoršil Sam Smith, jehož debutové album "In The Lonely Hour" slaví v těchto dnech rok od vydání. Za tu dobu první desítku ani jednou neopustilo.

Třetí novinkou v Top 10 jsou legendární Faith No More, kteří vydali studiový materiál po dlouhých osmnácti letech. V roce 1997 se jejich "Album Of The Year" dostalo na sedmičku, aktuální řadovka "Sol Invictus" je na tom o něco lépe, když zabrala číslo šest. A ještě jedna novinka - osmičku si zapisuje Mariah Carey s výběrovkou "Number 1 To Infinity". Do nejlepší desítky se americká diva vrací po sedmi letech, kdy slavila bronz s "E=MC²". Pro úplnost doplňme, že mezi nejúspěšnějšími nechybí ani tentokrát Hozier, Ed Sheeran a Paul Simon.

    Top 10 - alba:
  1. N Brandon Flowers - The Desired Effect
  2. N Paul Weller - Saturns Pattern
  3. Mumford & Sons - Wilder Mind
  4. Taylor Swift - 1989
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. N Faith No More - Sol Invictus
  7. Hozier - Hozier
  8. N Mariah Carey - Number 1 To Infinity
  9. Ed Sheeran - X
  10. Paul Simon - The Ultimate Collection

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY