Osm cen Billboardu má Taylor Swift. Bodovali i Smith nebo Azalea, která vystoupila s Britney Spears

18.05.2015 10:08 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Letošní Billboard Music Awards se nesly ve znamení Taylor Swift - a nejen díky premiéře epického klipu "Bad Blood". Popová hvězda totiž proměnila hned osm ze svých čtrnácti nominací a stala se jasnou královnou tohoto ročníku. Interpretka, která bodovala díky loňskému albu "1989", triumfovala v kategoriích Nejlepší umělec, Nejlepší zpěvačka, Nejlepší umělec Top 200 Billboardu, Nejlepší album Top 200 Billboardu ("1989"), Nejlepší umělec Hot 100 Billboardu, Nejstreamovanější song ("Shake It Off"), Nejlepší umělec v digitálních singlech a získala i cenu fanoušků.

Dále bodovali Sam Smith, jenž uspěl mezi muži, nováčky i v rádiích, či One Direction, kteří nenašli přemožitele v klání skupin a také za nejlepší turné. Sošky si odnesli i Meghan Trainor, John Legend, Pharrell Williams, Enrique Iglesias, Coldplay, Justin Bieber, Hozier a další.

Zazářila i Iggy Azalea - vyhrála trofeje pro nejlepší rapový song ("Fancy"), nejlepšího rapového umělce a také se může chlubit pozicí nejstremovanějšího umělce. Kromě toho vystoupila ve společném čísle s Britney Spears - jejich provedení aktuálního singlu "Pretty Girls" patřilo k nejočekávanějším momentům večera. Dále se představili třeba Ed Sheeran, Kelly Clarkson, Mariah Carey nebo Imagine Dragons.

Kompletní přehled vítězů najdete tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY