shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 17. května 2015

V Británii se vítězové žebříčků nemění, Mumford & Sons jdou na dračku

Vydáno: 17.05.2015 22:25 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Až do května musel britský albový žebříček čekat, než se nějaké letošní desce podaří vydržet dva týdny v řadě na vrcholu. Dokázali to až Mumford & Sons s novinkou "Wilder Mind" - kritikou přijatou všelijak, ale fanoušky, jak se zdá, velmi vlídně. První místo se nemění ani v singlech, drží si ho OMI.

OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - OMI, Felix Jaehn i jejich "Cheerleader" nadále vládnou singlovému žebříčku, když si připisují třetí triumf za sebou. Jedenáct tisíc bodů náskoku navíc není vůbec málo, pokud vezmeme v potaz skutečnost, že v polovině týdne to vypadalo, že zlato uzme LunchMoney Lewis s novinkou "Bills". OMI navíc také tento týden překonal hranici tří milionů dosažených streamů - bylo jich konkrétně 3,16 milionu.

Co se muže na dvojce týče, kdekdo si možná při sledování jeho klipu vzpomene na kolegyni Meghan Trainor. V Evropě se ale singlu každopádně daří, už dosáhl na jedničku v Nizozemsku a Skotsku, na dvojku v Belgii a nyní i v Británii.

Wiz Khalifa s Charlie Puth tak se "See You Again" ustupují na trojku, ze čtyřky je následují Švédové Galantis s druhou (a poslední) novinkou v Top 10 "Runaway (U & I)". Na pětce drží jako přilepení Major Lazer, jejichž "Lean On" se už nějakou dobu nikam moc výrazně neposouvá, ale pravidelně boduje na vysokých pozicích v první desítce.

Medaili odevzdává Carly Rae Jepsen, když s "I Really Like You" po dvou třetích místech klesá na šestku. Výrazněji si v první desítce pohoršili ještě Blonde a Alex Newell (ze čtyřky na devítku), jinak se ale na dalších místech jednalo spíše o drobné posuny směrem dolů.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  2. N LunchMoney Lewis - Bills
  3. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  4. N Galantis - Runaway (U & I)
  5. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  6. Carly Rae Jepsen - I Really Like You
  7. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  8. Jess Glynne - Hold My Hand
  9. Blonde feat. Alex Newell - All Cried Out
  10. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Mumford & Sons - Wilder Mind
© facebook interpreta
DESKY - Nová deska Mumford & Sons se prodává skvěle. "Wilder Mind" vystřelila na jedničku v Británii i USA, přičemž na ostrovech toto postavení úspěšně obhajuje i ve druhém týdnu. Vítězí navíc ve všech měřených statistikách - v uplynulých sedmi dnech byla nejžádanější fyzicky i digitálně a kromě toho se těšila největšímu zájmu uživatelů prostřednictvím streamovacích služeb. Rozpačité recenze tak kapelu vůbec nemusí zneklidňovat. Vždyť druhého Sama Smitha porazila tentokrát na hlavu - měla dvojnásobek bodů co jeho "In The Lonely Hour".

Bronz má v držení Hozier, jehož eponymní prvotina začíná v posledních týdnech znovu stoupat pořadím vzhůru. Andrew Hozier-Byrne, jak se irský muzikant ve skutečnosti jmenuje, s ní slavil úspěchy hlavně počátkem roku, kdy těžil z popularity hitu "Take Me To Church". Písničkář se ale snaží vydávat další singly a možná i díky tomu trojkou vyrovnává své dosavadní maximum.

Čtvrtá je Taylor Swift s deskou "1989", která se v následujících hodinách dočká očekávaného klipu "Bad Blood", v němž si zahraje řada hvězdných jmen. A zpět do první pětky se probojoval i Paul Simon s "The Ultimate Collection", kterému ze šestky kryje záda Meghan Trainor a "Title". Tím vzestupy v první desítce tentokrát končí.

Sedmý Ed Sheeran totiž s "X" ztratil tři pozice, James Bay se z devítky nehnul a minule pátá Sia si s "1 000 Forms Of Fear" aktuálně zapisuje číslo deset. Jediný nový počin v Top 10 obstaral Eric Clapton s výběrovkou "Forever Man", které posluchači přidělili osmý post.

Z novinek stojí za zmínku ještě Tove Lo, "Queen Of The Clouds" sice známe už od podzimu, v Británii ale vychází až nyní a startuje na sedmnáctce. Následují ji osmnáctý Leonard Cohen s "Can't Forget - A Souvenir Of The Grand" a devatenáctá Róisín Murphy zásluhou "Hairless Toys". Snoop Dogg dosáhl s albem "Bush" pětadvacítky.

    Top 10 - alba:
  1. Mumford & Sons - Wilder Mind
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Hozier - Hozier
  4. Taylor Swift - 1989
  5. Paul Simon - The Ultimate Collection
  6. Meghan Trainor - Title
  7. Ed Sheeran - X
  8. N Eric Clapton - Forever Man
  9. James Bay - Chaos And The Calm
  10. Sia - 1 000 Forms Of Fear

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Naživo: Fenomenální Mumford & Sons nechali ohňostroj doma, čtvrtý den Szigetu ale bavili i ADONXS, AJR nebo Nirvana (14.08.2023 18:03)
- Fotogalerie: Mumford & Sons dovedli na Szigetu desítky tisíc lidí do euforie (14.08.2023 14:44)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Sziget oznamuje druhou vlnu účinkujících: Mumford & Sons, Lorde, Macklemore a další (14.03.2023 15:39)
- Noel Gallagher je opět v ráži. Tentokrát to schytal(i) Sam Smith (02.03.2023 09:25)
- "Dílo Satanovo!" křičeli konspirátoři po vystoupení Sama Smitha a Kim Petras na Grammy. "Nic zvláštního," reagují satanisté (10.02.2023 11:49)
- Nové desky 4/2023 - od Avy Max přes Sama Smitha po Uriah Heep (01.02.2023 18:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu