Tomáš Klus jede na turné s novým klipem. Co ze srdce přeje?

12.04.2015 11:49 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Cokoli si přeješ, napiš na papír, ať už je to auto, zdraví nebo mír, nos pak s sebou tohle své přání a každý večer si ho přečti před spaním," těmito slovy začíná nová píseň Tomáše Kluse "Přeju Ti", která uvádí stejnojmenné turné a zároveň je předzvěstí chystané nové desky. Videoklip k ní zpěvák dnes zveřejnil na svém YouTube kanále.

Chystaný materiál by měl obsahovat i protiválečně laděné songy (jeden z nich nazvaný "zmrZlým" jsme vám představovali v lednu) a jistou jednotící náladu si nese také představovaná novinka. "Říkají: 'Jen blázni takhle přemýšlí', říkají to všem, co ještě nevyšli, říkají to proto, že když nás půjde moc, ti, co takhle mluví, přijdou o svou moc," zpívá Klus v písničce, ve které opustil bohatší zvuk, k němuž se uchýlil na minulé desce "Proměnamě", a vrátil se k jednoduchým aranžím.

Jako u všeho, co úspěšný muzikant v poslední době vytváří, záleží při hodnocení na úhlu pohledu: pokud s jeho ideály souzníte a sdílíte jeho bohémský postoj k životu, nejspíš budete spokojeni, jestli se ale na věc díváte skepticky, vyvolá ve vás skladba rozpaky, neboť se skrz všechno to poselství trochu zapomnělo na hudební složku a píseň zní jako nedodělaná demonahrávka, co se snaží z ničeho udělat něco uvědomělé.

Na jednoduchý koncept vsadil Klus i ve videoklipu, ve kterém s kytarou usedl do křesla v přírodním prostředí a v záběrech sledujeme některé známé tváře píšící svá přáníčka. Vidět tak diváci mohou Ewu Farnou, Kláru Vytiskovou a další. Vše o písničkářových nadcházejících aktivitách jsme psali v nedávném článku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY