shop.musicserver.cz
Kdo bude následovat Dr. Dre, Jay-Zho nebo Diddyho? Forbes zveřejnil seznam Hip-Hop Cash Princes: The Class of 2015

Kdo bude následovat Dr. Dre, Jay-Zho nebo Diddyho? Forbes zveřejnil seznam Hip-Hop Cash Princes: The Class of 2015

Vydáno: 11.04.2015 11:52 v sekci Novinky - Pavel Jína | foto: facebook interpreta
Renomovaný magazín Forbes vydává už od roku 2007 seznam s názvem Hip-Hop Cash Kings, ve kterém sčítá všechny zisky žánrových umělců za rok, od prodejů a marketingu přes reklamy až po vlastní podnikání, a následně je podle jejich výše řadí do přehledného žebříčku.

Od loňského roku přibyla i jeho obdoba Hip-Hop Cash Princes. Tento seznam odhaluje potenciální nástupce nejúspěšnějších interpretů a jeho nové vydání nedávno Forbes zveřejnil.

Metodologie je jednoduchá. Do seznamu hiphopových princátek se může dostat jakýkoliv umělec pod třicet let, který se ještě neobjevil mezi Cash Princes nebo Cash Kings. Letošní dvanáctičlennou skupinu vybrali DJ Khaled, jako člen Hip-Hop Cash Kings, Tyga, loňský Hip-Hop Cash Prince, dále Peter Rosenberg, moderátor ranní show na rádiu Hot 97, a členové redakce Forbes Natalie Robehmed a Zach O’Malley Greenburg. A kdo se na prestižní seznam dostal?

Mike WILL Made It
© facebook.com/MikeWiLLMadeIt
Mike WiLL Made It

Jeden z nejúspěšnějších producentů posledních měsíců, občanským jménem Michael Williams, se od interpretů jako 2 Chainz, Future a Gucci Mane dostal postupně až k mainstreamu v čele s osmi beaty na nejnovějším albu Miley Cyrus. Jednou z jeho nejhranějších skladeb je "We Can't Stop", na níž spolupracoval právě s bývalou hvězdou Disney Channelu.

Migos

Americká hiphopová skupina, kterou tvoří trio Quavo, Takeoff a Offset, má za sebou společné skladby s největšími jmény v čele s Drakem, Wiz Khalifou, Soulja Boyem, ale i Justinem Bieberem. V roce 2013 vyšel jejich nejúspěšnější song "Versace", jejž následně zremixovalo hned několik desítek raperů v čele s Kanye Westem.

Rae Sremmurd
© facebook.com/RaeSremmurd
Rae Sremmurd

Americké bratrské duo původem z Mississippi v roce 2014 doslova vtrhlo do žebříčků dvěma tracky "No Flex Zone" a "No Type", které se oba staly platinovými. Na začátku letošního roku vyšlo jejich debutové album "Sremmlife" a v létě budou krýt záda na turné Nicki Minaj, s níž mají i společný song "Throw Sum Mo".

DJ Mustard

Rodák z Los Angeles, který nemá hořčičný pouze umělecký pseudonym, ale i občanské jméno. Dijon McFarlane měl za rok v hitparádách Billboard’s Hot 100 a Hot R&B/Hip-Hop Songs více skladeb než kterýkoliv jiný producent. Do povědomí širšího počtu lidí se dostal zejména díky rozsáhlé spolupráci s kalifornským raperem YG.

Young Thug

Teprve třiadvacetiletý atlantský Young Thug je jedním z nejperspektivnějších hiphopových interpretů. I přes svůj útlý věk už má na svém kontě společné tracky s Kanye Westem nebo Drakem a není pochyb, že je vycházející hvězdou. Forbes napsal, že "není žádný důvod si nemyslet, že se jednou stane i členem Cash Kings".

Nipsey Hussle

Nipsey Hussle začal provozovat zajímavý byznys model. Svá dvě poslední alba dal k dispozici v digitální podobě zdarma ke stažení a zároveň nechal vylisovat limitovaný počet nosičů, které prodal za ceny 100 ("Crenshaw", 1 000 kusů) a 1 000 ("Mailbox Money", 100 kusů) dolarů. Obě desky se vyprodaly za jediný den a jedno ze sta alb "Crenshaw" si koupil například i Jay-Z.

Iggy Azalea

Jedinou princeznou seznamu se stala Iggy Azalea, o jejíž slávu se postaraly zejména singly "Fancy" (jen na americkém trhu se prodaly čtyři miliony kopií), na němž spolupracovala s britskou rošťačkou Charli XCX, a "Black Widow" s Ritou Orou. Dalším významným milníkem byla skladba "Problem" s Arianou Grande. Forbes vypočítal, že si Iggy vydělala za koncert v loňském roce průměrně 75 000 dolarů.

Ty Dolla $ign
© twitter.com/tydollasign
Ty Dolla $ign

Brzy třicetiletý kalifornský rodák je podepsaný pod dvěma labely Atlantic Records a Taylor Gang Records. Mezi širší obecenstvo se dostal díky singlu "Toot It And Boot It", který napsal a produkoval pro YG. Jeho EP "Beach House" odstartovalo na jednapadesáté příčce v hitparádě Billboardu. Nyní dokončuje své první regulérní album "Free TC", které mělo vyjít již koncem loňského roku.

Hit-Boy

"Backseat Freestyle" pro Kendricka Lamara, "Niggas In Paris" dvojky Jay-Z a Kanye West nebo "Drop The World" od Lil Wayna. To jsou všechno produkce, které měl na starosti sedmadvacetiletý kalifornský rodák. V roce 2011 podepsal smlouvu s labelem G.O.O.D Music, odkud se po skončení kontraktu stěhoval pod Interscope Records, respektive vlastní Hits Since '87.

YG

První singl vydal YG v roce 2009 a ihned slavil úspěch. Ty Dolla $iign, jeho věrný producent zaštiťující právě skladbu "Toot It And Boot It", odvedl výtečnou práci a společně v hitparádě Billboard Hot 100 vystoupali až na sedmašedesátou pozici. Po podpisu labelu Def Jam Recordings spolupracoval se jmény jako Drake nebo Tyga. Společně s Mustardem založili vydavatelství Pu$haz Ink.

PartyNextDoor

Teprve jednadvacetiletý Kanaďan vydávající pod labelem OVO Sound krajana Drakea má za sebou dva velmi úspěšné projekty. Jeho první mixtape si v Americe pořídily dva tisíce fanoušků, druhého pokračování se prodalo dokonce šestnáct tisíc! S Drakem spolupracoval i na jeho dvou albech "Nothing Was The Same" a posledním "If You're Reading This It's Too Late".

Kid Ink

Potetovaný osmadvacetiletý americký raper a zpěvák se vloni v září poprvé představil i českému publiku a rozhodně dokázal, že na seznam princů patří. Po podpisu pod RCA Records vydal album "My Own Lane", kterého se prodalo padesát tisíc kusů a v prvním týdnu se vyhouplo až na třetí místo Billboardu.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 14/2023 - od Ellie Goulding přes Mudhoney po Powerwolf (12.04.2023 08:00)
- Nové desky 10/2023 - od Miley Cyrus přes Gaia Mesiah po Fever Ray (16.03.2023 17:00)
- Exit Festival hlásí další headlinery: Iggy Azalea, Alok, Afrojack a ATB (25.03.2022 07:05)
- Nejvíc nej: Porno, zadnice i očkování: 10 + 1 nejčtenější článek roku 2021 (31.12.2021 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu