shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 5. dubna 2015

The Prodigy kralují Británii i se šestou deskou. Sia zabila dvě mouchy jednou ranou

Vydáno: 05.04.2015 21:51 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Australanka Sia vystoupila v britské verzi soutěže The Voice a hned na ostrovech rozšířila svou sbírku úspěchů o další singl v Top 10 i vůbec první album v elitní společnosti. V singlech stále vede Jess Glynne, v albech nově kralují The Prodigy. Víme také, komu se nejvíc dařilo v prvním čtvrtletí letošního roku.

Jess Glynne - Hold My Hand
© facebook interpreta
SINGLY - Jess Glynne se sice o obhajobu minule dobytého prvenství musela strachovat, nakonec ale jedničku udržela. Ještě v polovině týdne měli přitom navrch Ed Sheeran a Rudimental s novou verzí písně "Bloodstream". Ta po nedávném uvedení videoklipu oficiálně vyšla až minulý týden a hned z toho byl pro song z desky "X" skok ze třetí desítky až na stupně vítězů. Vedoucí hit "Hold My Hand" zpěvačky, která zaznamenala největší mezinárodní úspěch coby hlas "Rather Be" Clean Bandit, tentokrát nasbíral osmdesát tisíc bodů, zhruba o pět tisíc víc než nejbližší konkurenti.

Co se Sheerana týče, dodejme ještě, že čtvrtým Top 10 hitem z aktuální řadovky vyrovnal skóre debutu "+", který rovněž vyplodil čtyři takto úspěšné songy. Žádný z nich ale nevystoupal až na jedničku nebo dvojku, což se tentokrát podařilo hned třikrát - "Sing" a "Thinking Out Loud" braly zlato, "Bloodstream" nově stříbro.

V důsledku Sheeranova vzestupu si o jedno místo pohoršili James Bay, jenž s "Hold Back The River" boduje na trojce, a také čtvrtí Years & Years s bývalým číslem jedna "King". Skladba sice stupně vítězů opustila, ve statistice streamů ale díky zájmu ve výši 1,96 milionu přehrání přebrala vedení po Rihanně, jejíž "FourFive Seconds" kleslo ze čtyřky na šestku. Předstihli ji ještě pátí Mark Ronson a Bruno Mars zásluhou "Uptown Funk".

Dvě místa k dobru získali sedmí Maroon 5 se "Sugar", když jejich vzestup o něco pohoršil Hozierovi i Ellie Goulding. Pozornost si zaslouží desátá Sia, které vystoupení v rámci The Voice UK pomohlo dostat singl "Elastic Heart" konečně do Top 10. Skladba z desky "1000 Forms Of Fear", jíž se budeme věnovat i v albové části, pokukovala po elitní společnosti už od lednového vydání videoklipu, vždy jí ale kousek chyběl. Nyní si polepšila z pozice dvacet tři na desátý post. Kromě toho dovršuje předchozí hit "Chandelier" na dvacátém devátém místě svůj čtyřicátý týden v hlavní Top 40 bez přerušení.

    Top 10 - singly:
  1. Jess Glynne - Hold My Hand
  2. Ed Sheeran - Bloodstream
  3. James Bay - Hold Back The River
  4. Years & Years - King
  5. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  6. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  7. Maroon 5 - Sugar
  8. Hozier - Take Me To Church
  9. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  10. Sia - Elastic Heart

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Nejúspěšnější singly prvního čtvrtletí 2015

Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
S koncem prvního čtvrtletí roku 2015 byly zveřejněny i žebříčky nejúspěšnějších singlů a alb uplynulých tří měsíců. Mezi songy se podle očekávání nejvíc dařilo hitu "Uptown Funk", jehož se celkově na ostrovech prodalo už přes milion kopií, z toho 810 tisíc letos. Mark Ronson a Bruno Mars ochutnali vítězné vavříny poprvé už koncem prosince, po novém roce nasbírali pět triumfů, celkově sedm.

Na druhém místě najdeme Ellie Goulding s "Love Me Like You Do", čtyřikrát vítěznou hymnou doprovázející film "Padesát odstínů šedi". Písnička vydaná v únoru stihla za tu dobu posbírat 725 tisíc hitparádových bodů. O 20 tisíc méně jich nastřádal Hozier s "Take Me To Church", songem, který sice ani jednou hitparádu nevyhrál, během celých tří měsíců ale poctivě bodoval v Top 10 a několik týdnů i na stupních vítězů.

Z první desítky vypíchněme ještě šestku Eda Sheerana - "Thinking Out Loud" je totiž jediným songem, který se umístil v souhrnné Top 10 za rok 2014 a zůstal v ní i pro letošní první čtvrtletí.

1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
2. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
3. Hozier - Take Me To Church
4. Philip George - Wish You Were Mine
5. Rihanna feat. Kanye West, Paul McCartney - FourFiveSeconds
6. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
7. The Weeknd - Earned It
8. James Bay - Hold Back The River
9. Olly Murs feat. Demi Lovato - Up
10. Maroon 5 - Sugar


The Prodigy - The Day Is My Enemy
© facebook interpreta
DESKY - Po šesti letech se trio The Prodigy vrátilo s novou deskou a znovu je z toho jednička britského žebříčku. Milovníci elektroniky navázali s "The Day Is My Enemy" na své předchozí #1 zářezy, které získali s alby "Music For The Jilted Generation" (1994), "The Fat Of The Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Their Law: The Singles" 1990-2005 (2005) a "Invaders Must Die" (2009). Co se studiových nahrávek týče, prvenství uniklo jen debutu "Experience" z roku 1992.

James Bay si tak po minulém triumfu s "Chaos And The Calm" pohoršil na dvojku, na trojku se přesunul Sam Smith s "In The Lonely Hour" následovaný čtvrtým Edem Sheeranem a "X". Podobně jako v singlech šla prudce nahoru Sia, australská diva si s "1000 Forms Of Fear" polepšila o devatenáct míst až na pátou pozici. Deska z loňského července přitom předtím dosáhla nejvýš na jedenáctku. Zdatná skladatelka i interpretka tak vůbec poprvé v kariéře pronikla do britské albové Top 10. Inu, je vidět, že posluchači postupně zjišťují, že její deska není ani zdaleka záležitostí jednoho hitu.

Poprvé v Top 10 se ocitl i americký písničkář Sufjan Stevens, podařilo se mu to až na sedmý pokus díky aktuální nahrávce "Carrie & Lowell", která se umístila na šestce. Na dalších pozicích následují trvalky George Ezra a Taylor Swift, devátým místem se zpět do první desítky vrací "Title" Meghan Trainor a třetí nejvýše umístěnou novinkou je prvotina liverpoolských Circa Waves na příčce desáté. Ve druhé desítce pak startují Nightwish, "Endless Forms Most Beautiful" dostali kupující na dvanáctku.

    Top 10 - alba:
  1. N The Prodigy - The Day Is My Enemy
  2. James Bay - Chaos And The Calm
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. Ed Sheeran - X
  5. Sia - 1000 Forms Of Fear
  6. N Sufjan Stevens - Carrie & Lowell
  7. George Ezra - Wanted On Voyage
  8. Taylor Swift - 1989
  9. Meghan Trainor - Title
  10. N Circa Waves - Young Chasers

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

Nejúspěšnější alba prvního čtvrtletí 2015

Sam Smith - In The Lonely Hour
© facebook interpreta
Ed Sheeran, Sam Smith a George Ezra ovládli se svými alby v Británii rok 2014 a svou nadvládu zatím úspěšně přenášejí i do letopočtu 2015. Jen je na čele najdeme v lehce pozměněném pořadí oproti loňskému dvanáctiměsíčnímu účtování - Sheeranovo "X" je totiž coby loni nejprodávanější album aktuálně průběžně druhé, když ho poráží král letošních Grammy Sam Smith. Desku "In The Lonely Hour" si letos pořídilo 370 tisíc Britů (o 20 tisíc víc než "X") a i ona jistě v součtu s loňskými čísly brzy překoná hranici dvou milionů prodaných kopií, přes kterou se nedávno přenesl zrzavý písničkář. Třetí George Ezra od ledna s "Wanted On Voyage" zlákal 270 tisíc posluchačů.

Čtvrtá Taylor Swift zůstala s "1989" těsně pod hranicí 200 tisíc, důležitější ale je informace, že již teď by její pátá řadovka měla být díky sumě 574 tisíc jednotek její nejúspěšnější deskou v Británii. První pětici doplňují Noel Gallagher's High Flying Birds - zajímavostí je fakt, že jejich nahrávka "Chasing Yesterday" jako jediná z Top 10 vyšla letos.

1. Sam Smith - In The Lonely Hour
2. Ed Sheeran - X
3. George Ezra - Wanted On Voyage
4. Taylor Swift - 1989
5. Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday
6. Hozier - Hozier
7. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
8. Royal Blood - Royal Blood
9. Olly Murs - Never Been Better
10. Ella Henderson - Chapter One



NÁZORY
  • To je hezké: (Metalista, 05.04.2015 22:06) Reagovat

    V česku vítězí Krištof, v británii Prodigy. Hlavně že jsme všichni evropané! :))

  • Ellie Goulding? Probůh (Market, 06.04.2015 08:06) Reagovat

    Ty Prodigy celkem chápu, ale Ellie Goulding s Love Me Like You Do? To mi nějak hlava nebere, takovej slaďák bez nápadu, ptfuj, ble-e..záhada.. asi dobrá promotion :)

    • Re: Ellie Goulding? Probůh (Anonym, 06.04.2015 11:43) Reagovat

      Náhodou! Ten song je podle mi skvělý, má hodně propracovaný zvuk, krásný text a Ellie má v tom hlas dobrý, prostě super song. A ty se pleteš... chceš důkaz? Toho songu se prodalo 725 tisíc, takže toasi slaďák nebude, když tak lidi zaujal. Ale máš pravdu, kdo ví, jak by si song vedl, kdyby nebylo filmu.

      • Re: Ellie Goulding? Probůh (john, 06.04.2015 12:05) Reagovat

        Máš jednu pravdu a to až v poslednej vete. Predaj singla nehovorí nič o kvalite. Jej singel je to najhoršie,čo doteraz vytvorila.

    • Re: Ellie Goulding? Probůh (alex, 06.04.2015 12:02) Reagovat

      mě hlava nebere Ellie Goulding obecně... Vždyť ta zpěvačka absolutně nemá hlas, a to její věhlasné zabarvení, kteří někteří vynášejí tak do nebes, mi připomíná akorát nachlazenýho robota... Né vážně! Nejpřeceňovanější zpěvačka ever.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Naživo: The Prodigy v Praze své umění rozmělnili, vzpomínka na Keitha Flinta mohla být emotivnější (08.12.2023 17:15)
- Fotogalerie: The Prodigy zase řádili v Praze (08.12.2023 09:57)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu