shop.musicserver.cz
Nové desky pro 14. týden

Nové desky pro 14. týden

Vydáno: 05.04.2015 18:47 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební pomlázka nabídne dlouho očekávané album Briana Wilsona a vzpomínku na Billie Holiday v podání jeho jmenovkyně Cassandry Wilson. Konečně u nás vyjdou novinky Kendricka Lamara a Mariny And The Diamonds, filmové fanoušky potěší soundtrack k "Furios 7" a představíme vám Denai Moore. Rockery zase potěší Foo Fighters s dokumentární sérií "Sonic Highways".

Pokud se v pondělí 6. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Brian Wilson - No Pier Pressure (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Brian Wilson - No Pier Pressure
Ačkoli Brian Wilson vydal své poslední album již před čtyřmi roky, rozhodně nelze říct, že by o něm nebylo slyšet. Především o sobě dal vědět v souvislosti s jeho domovskou kapelou The Beach Boys, která v mezidobí oslavila padesát let existence a vydala u této příležitosti nové album. Ke své sólové kariéře se Wilson vrátil počátkem roku 2013, kdy se ve studiu Ocean Way Recording v Los Angeles sešel s producentem Joem Thomasem, a společně začali nahrávat jeho jedenáctou sólovku, která dostala název "No Pier Pressure". Jde o jeho první studiové album obsahující nové písně od roku 2008, kdy vyšla deska "That Lucky Old Sun", a podílelo se na ní velké množství dalších umělců. Jsou mezi nimi například další členové kapely The Beach Boys Al Jardine, David Marks a Blondie Chaplin, baskytarista Don Was, nebo bubeníci Jim Keltner a Kenny Aronoff a především zpívající hosté jako Sebu Simonian z Capitol Cities, countryová hvězda Kacey Musgraves, Zooey Deschanel z She & Him, a Nate Ruess z fun. Výsledkem je celkem třináct skladeb v případě standardní verze a o tři více, pokud vyhledáte deluxe edici. Něco málo z nich představuje zpěvák na svém webu. Album vychází také na vinylu.


Foo Fighters - Foo Fighters: Sonic Highways (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Foo Fighters - Foo Foghters: Sonic Highways
Fanoušci populární formace Foo Fighters se dočkají kompletního vydání dokumentární série "Sonic Highways". Televizní stanice HBO, která sérii vysílala, uvedla její vydání hned na několika nosičích - DVD, Blu-ray a digitálně. Pro ty z vás, kteří sérii neznají, se hodí drobné shrnutí: Kapela cestuje a navštěvuje různá města, kde nahrávají své poslední album, které nese název, jako celá série. Každá z osmi epizod je doplněná o bonusový materiál, který se v televizi nevysílal. Nutno podotknout, že televizní série si získala velký ohlas. Než se vypravíte do obchodu, máme pro vás upoutávku v podobě traileru, který najdete naYouTube.com.


Cassandra Wilson - Coming Forth By Day (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / blues

Cassandra Wilson - Coming Forth By Day
Brian Wilson není jediným umělcem tohoto příjmení, který tento týden vydává novou desku. Tím dalším, je americká jazzová zpěvačka Cassandra Wilson, která připravila novou nahrávku "Coming Forth By Day". Podobně jako řada jejích kolegyň se rozhodla tímto albem vzdát poctu Billie Holiday, od jejíhož narození letos uplyne sto let. Billie Holiday byla její celoživotní inspirací, a tak si pro obsah tohoto alba vybrala dvanáct jejích více či méně známých hitů a spolu s producentem Nickem Launayem, který spolupracoval například i s Nickem Cavem, je nazpívala znovu, za doprovodu kytaristů T-Bone Burnetta a Nicka Zinnera. Jejich ukázky si můžete poslechnout na stránkách internetového obchodu Amazon.de. Pokud se vám zalíbí, máte možnost vyhledat také verzi na vinylu.


Tip týdne

Gov't Mule - Dub Side Of The Mule (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Gov't Mule - Dub Side Of The Mule
S dalším živákem se tento týden hlásí také legendární jammová formace Gov!t Mule. Jejich poslední počin nese titul "Dub Side Of The Mule". Kapela na něm nadále pokračuje v rozsáhlém projektu, který začal už v loňském roce tribute počinem na počest Pink Floyd "Dark Side Of The Mule". Na aktuálním CD najdou posluchači dvanáct písní pořízených na koncerte v roce 2006 New Yorku v Beacon Theatre. Celková show trvala na tři hodiny, přičemž celou třetinu setu odehráli muzikanti v reggae stylu ve společnosti hostující jamajské ikony Toots Hibbert. V nezvyklém hávu si tak můžete poslechnout i třeba kousek od Radiohead "Let Down". Hudební ukázku najdete na consequenceofsound.net.


Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly
O třetím albu amerického rappera Kendricka Lamara jdou zpoza Atlantiku do Evropy takřka legendy. "To Pimp A Butterfly" vyšla ve Státech o dva týdny dříve než u nás a s přehledem od té doby vede americkou albovou hitparádu. Navíc si jej zamilovali kritici, když na metacritics sesbírala 96 bodů ze 100. Co tedy vlastně způsobilo takový poprask? Lamar pro tuto nahrávku připravil celkem šestnáct skladeb, kde hip hop fúzuje s jazzem, funky a několika dalšími styly. Obklopil se početnou armádou spolupracovníků pod vedením Dr. Dre, kde najdete jména jako Pharrell Williams, Knxwledge, Sounwave, Terrace Martin, Thundercat Flying Lotus, nebo Boi-1da. K nim pak přidal i několik hostů jako George Clinton, Thundercat, Bilal, Anna Wise, Snoop Dogg nebo Rhapsody a především si doslova vyhrál s různými samply a výpujčkami. Vedle fragmentů skladeb již zmíněných na téhle desce zaslechnete v různé podobě například i Michaela Jacksona, Sufjana Stevense, Lalah Hathaway, 2Paca, The Isley Brothers, nebo Jamese Browna. S výsledkem se můžete alespoň částečně seznámit na Lamarově VEVU.


Katatonia - Sanctitude (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melancholický metal

Katatonia - Sanctitude
Velmistři melancholického metalu, švédská formace Katatonia, uvádí na trh nový koncertní film "Sanctitude". Fanoušci se mohou těšit na záznam z ojedinělého turné "Unplugged & Reworked", v rámci kterého kapela vystoupila v loňském roce v londýnské Union Chapel. Komornímu vystoupení vévodily písně z desky "Dethroned & Uncrowned" společně s dalšími písněmi z arzenálu kapely v přepracovaném kabátku. Celkem osmdesátiminutový set čítá na sedmnáct skladeb napříč alby "The Great Cold Distance", "Viva Emptiness", "Brave Murder Day", "Last Fair Deal Gone Down" nebo také "Dead End Kings". Kromě samotného koncertu a filmu na vás čeká také dokument "Beyond The Chapel". Trailer k živáku najdete tady odkaz ven


Marina And The Diamonds - Froot (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Marina & The Diamonds - FROOT
Podobně jako v případě Kendricka Lamara se k nám se zpožděním dostává i třetí deska Mariny And The Diamonds. Velšská zpěvačka s řeckými kořeny začala skládat písničky pro novinku "Froot" už před třemi roky, tedy prakticky ihned po vydání předchůdce "Electra Heart". Do studia se zavřela až loni a partnerem jí byl tentokrát David Kosten, jehož práci můžete znát z desek Bat For Lashes nebo Everything Everything. Postaral se o produkci a také o část nástrojů a společně s Marinou a dalšími muzikanty tucet písniček nasměrovali k indie popu s prvky dream popu, synth popu a elektroniky. Koncept zafungoval velmi dobře, protože se albu daří prakticky po celém světě včetně Ameriky. Zda podobně zaujme i vás, můžete zjišťovat na jejím webu.


Steve Vai - Stillness In Motion: Vai Live In L.A. (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Steve Vai - Stillness In Motion: Vai Live In L.A.
Srdce milovníků mistrně zvládnuté kytary může znovu zaplesat nad bezchybným umem uznávaného umělce a kytarového mága Stevea Vaie. Rocker totiž připravil novou koncertní kompilaci "Stillness In Motin - Vai Live in L.A. Nahrávání probíhalo na podzim roku 2012 v Clubu Nokia v Los Angeles. Výsledný set z pořízeného záznamu je k dostání na CD (s celkovou stopáží čítající dvaadvacet skladeb) nebo na bohatějším DVD, které přináší na sedmadvacet kousků. Nechybí ani další bonusový materiál pořízený během turné "Story Of Light". "Tvrdit o tomto turné, že to byl velmi silný zažitek, by bylo jako říkat, že je slunce horké," uvádí kytarista. nejlépe ale bude, když se přesvědčíte sami a na stránkách loudwire.com si poslechnete ukázku v podobě skladby "Weeping China Doll".


Různí - Furious 7 (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / electrou house / latin

Různí - Furious 7 (soundtrack)
Tento čtvrtek vstoupil do našich kin již sedmý díl série "Rychle a zběsile" a těsně vzápětí ho následuje i soundtrack k němu. Ten se tentokrát nese z velké části na vlně hip hopu a různých odnoží house music, které koření i špetka latino vlivů. Tomu pak odpovídá i skladba interpretů, kteří na něj přispěli. V seznamu skladeb čítající šestnáct položek uvidíte jména jako T.I., Kid Ink, Wale, Wiz Khalifa, Iggy Azalea, Juicy J, David Guetta, Mos Def, French Montana, Flo Rida nebo Skylar Grey. Lepší představu o tomto soundtracku si uděláte, když navštívíte speciální sekci oficiálních stránek filmu.


Turbowolf - Two Hands (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Turbowolf - Two Hands
Na hudební scénu míří se svým novým počinem i formace Turbowolf. Svůj příchod avizuje deskou "Two Hands", kterou - obdobně jako jejího předchůdce "Turbowolf" - jen stěží zařadíte do jakékoliv hudební škatulky. V jejich tvorbě se mísí elementy rock&rollu, psychedelie, heavy metalu, punk rocku a také elektroniky. To vše najdete v jedenácti nových skladbách, které si budete moct poslechnout i naživo 28.dubna na strahovské Sedmičce. Ukázky k poslechu najdete na oficiálních stránkách kapely .


Denai Moore - Elsewhere (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / soul

Denai Moore - Elsewhere
Devatenáctiletá anglická písničkářka Denai Moore je jedním z dalších debutantů tohoto roku. S hudbou začala již ve svých sedmi letech podporovaná svým otcem, zpěvákem a muzikantem původem z Jamajky. Postupně vystřídala několik nástrojů od klavíru, přes harmoniku až nakonec zakotvila u kytary. Poprvé se objevila před dvěma roky, kdy představila singl "Flaws", a její potemnělý mix soulu a folku tehdy zaujal nejen blogery, ale i Toma Odella nebo Clare Maguire. Nyní vydává své debutové album "Elsewhere", kde zmíněný singl doplnila jedenáctka dalších písniček. Pokud chcete tuto písničkářku poznat, navštivte její web.


Priory - Need To Know (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indietronica / indie pop / psychedelický pop

Priory - Need To Know
Oregonský kvartet Priory vstoupil na hudební scénu již před šesti lety a dva roky na to následoval jejich eponymní debut, kde zaujali mícháním popu s elektronikou, indie prvky, kytarovými rify a psychedelickým rockem. Poté se na chvíli odmlčeli, aby loni vydali EP "Weekend", které je základem jejich druhého alba "Need To Know". Na něm formace představí celkem deset skladeb, z nichž část již představují prostřednictvím svého webu.


Dále vychází:

Agnostic Front - The American Dream Died (Mystic Production)
Angela Gheorghiu - Angela Gheorgiu (Autograph) (Warner Music)
Bon Jovi - Slippery When Wet (BluRay) (Universal)
Christianne Stotijn - If The Owl Calls Again (Warner Music)
Diana Damrau - Fiamma Del Belcanto (Warner Music)
Dodheimsgard - A Umbra Omega (Mystic Production)
Foo Fighters - Sonic Highways (BluRay) (Sony Music)
Gorguts - Obscura (Universal)
Pandemia - At The Gates Of Nihilism (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 168 (Universal)

Vychází na vinylu:
Brian Wilson - No Pier Pressure (Universal)
Cassandra Wilson - Coming Forth By Day (Sony Music)
Denai Moore - Elsewhere (Warner Music)
Turbowolf - Two Hands/Cd (Universal)

Reedice:
Bad Company - Bad Company (Deluxe Edition) (Warner Music)
Bad Company - Straight Shooter (Deluxe Edition) (Warner Music)
Billie Holiday - Lady In Satin: The Centennial Edition (Sony Music)
Billie Holiday - The Centennial Collection (Sony Music)

NÁZORY
  • za mjesic bude vychodit novy album Aly Pugačevoj. Manža to doveze sem (pipinka®, 06.04.2015 14:59) Reagovat

    čekam velki pecki a že bude to moc slatki

  • d (john, 06.04.2015 17:09) Reagovat

    Inak ty asi fakt budeš vadná, lebo raz je to možno pre niekoho vtipné, teraz je to však maximálne trápne, iritujúce a slabé.

    • ty šiřiš kiseli tádi (ta pravá a anavždy krásná láskopipinka, 06.04.2015 22:00) Reagovat

      ty musis byt nestastni asi kdys tolik siris kiseli tadi a sami negativni energiji tadi

    • Pitomi kiseli ragehardi (Pipinka slatki mam, 07.04.2015 10:54) Reagovat

      Kdys ti nelibi tadi tak poslusaj Matracovuju doma a neprud tadi

  • Jsi dementni (john, 07.04.2015 10:57) Reagovat

    Tu maju diskutovaty kapacity so ruzumljat hudbi

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu