Letošní Anděly bude moderovat Mareš. Vystoupí Hrůza, Langerová či Jelen

01.04.2015 16:10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Hlasování do druhého kola cen Anděl před pár dny skončilo, o vítězích je tedy jasno. Než budou 16. dubna během slavnostního večera v pražském Hudebním divadle Karlín, odkud bude přímý přenos vysílat druhý kanál České televize, vyhlášeni držitelé sošek, ohlásili pořadatelé jméno moderátora i seznam vystupujících.

Diváky večerem opět provede Leoš Mareš, který se této role ujal už před dvěma lety. K vidění budou vystoupení Michala Hrůzy, který v posledních týdnech zažívá úspěšný koncertní comeback po loňském vážném ostravském zranění, Anety Langerové, jež je se čtyřmi nominacemi favoritkou letošního ročníku, nebo skupiny Chinaski. Dále se představí také Ondřej Brzobohatý, Xindl X či v posledních měsících stále populárnější kapela Jelen, kandidující na zisk sošky pro Objev roku.

Ceny Anděl, dříve známé také jako české Grammy, se předávají od roku 1991. Také letos si vítězové odnesou andělské sošky z dílny výtvarníka Jaroslava Róny. Oceněným je předají například Bára Basiková, Marek Eben, Lešek Wronka, Ivan Hlas, Jiří Dvořák, Jan Potměšil či Petr Dvořák.

Žánrové ceny budou předány 7. dubna v pražském Paláci Akropolis, televizní diváci jejich záznam uvidí v předvečer hlavního ceremoniálu, tedy 15. dubna. Vysílat se bude na ČT Art a role moderátorů se zhostí Magdalena Wronková a Ezy Hýbl. Informace byly zveřejněny 31. března na tiskové konferenci v pražském Bontonlandu Megastore na Václavském náměstí, zúčastnili se jí i zástupci nominované skupiny Chinaski a Ewa Farna.

Nominace na letošní Anděly si připomeňte tady, náš komentář najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY