Aneta Langerová posílá do éteru druhý singl z desky "Na Radosti". Chystá se i na Slovensko

25.03.2015 15:06 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po úvodní vlaštovce "Svatá Kordula" vydává Aneta Langerová druhý oficiální singl ze své veleúspěšné desky "Na Radosti". Stala se jím skladba "Tráva", která už má od loňského prosince svůj videoklip. Do rádiového éteru míří ve středu 25. března.

Píseň, která je autory alba, mezi nimiž nemůžeme kromě Langerové opomenout jejího klavíristu Jakuba Zitka, považována za vlajkovou loď celé desky, se už před singlovým vydáním dočkala řady úspěchů. Hlasující v tradiční hudební anketě Žebřík ji označili za Skladbu roku 2014 a ve stejné kategorii může "Tráva" uspět i na dubnovém udílení cen Anděl. Tam kandiduje také na nejlepší videoklip. Zpěvačka má celkem čtyři želízka v ohni.

Kromě toho na Anetu čeká posledních pár zastávek jarního turné - dva koncerty odehraje v Praze (28. a 29. března v divadle Studio DVA) a dva na Moravě (31. března v Pelhřimově a o den později v Uničově). "Celé turné je pro mě nádherný zážitek. Jsem obklopena lidmi, se kterými je mi opravdu dobře. Dlouho jsem je hledala a věřím, že naše souznění je na pódiu znát. Stejné souznění panuje i v zákulisí. Každé setkání s fanoušky nás nabíjí neskutečnou energií. Snažíme se tu radost lidem vracet," uvádí hudebnice. Zároveň přislíbila, že na podzim by ráda v turné pokračovala, dočkat by se měli i fanoušci na Slovensku.

Album "Na Radosti" vyšlo po předchozí pětileté pauze mezi zpěvaččinými řadovými počiny v listopadu loňského roku, před Vánoci bylo nejprodávanějším hudebním dílem v zemi. Ještě nyní se v tuzemském prodejním žebříčku IFPI drží v první desítce. Podle mnohých anket, včetně té naší, se navíc jedná o nejpovedenější desku, která v Česku v roce 2014 vyšla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY