Slza nechce zůstat u jednoho hitu. "Celibát" má znovu velké ambice

23.03.2015 08:58 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Více než tři miliony zhlédnutí na YouTube, osmdesát tisíc facebookových fanoušků, postavení nejhranější domácí skladby v českém éteru, úspěch na cenách Evropy 2 i Žebříku - to vše zvládl dvoučlenný projekt Slza díky jediné písni "Lhůta záruční". Nyní představují zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil druhý singl "Celibát". Ambice mu znovu nechybí.

Také tentokrát se totiž jedná o dobře vyprodukovanou píseň se silným melodickým základem, která bude pravděpodobně brzy dobývat naše hitparády. Na rozdíl od předchůdce, jenž měl roztančený zvuk, je "Celibát" romantickou baladou. S inovativními postupy sice nepřichází, přesto zní novinka současně a poměrně lehce.

Videoklip se natáčel pod dohledem režiséra Víta Karase na barokním zámku Liblice, kde kdysi sídlili Valdštejnové. "Písnička byla nesmírně chytlavá a inspirativní od prvního poslechu, což je pro mě rozhodující, abych byl pro ni přínosem, nikoliv hrobníkem. Od první chvíle jsem viděl obrazy touhy, krásy a vášně, ale jistou hořkost z nemožnosti naplnění a míjení. Tenhle pocit jsme se s mými spolupracovníky snažili vtisknout do naší vize," prohlásil režisér.

Díky zmíněnému prostředí a krásné hlavní hrdince Barboře Zelené, finalistce České Miss 2011, působí některé záběry až pohádkově, přesto má video smutnou pointu, která ale sympaticky není podávána nijak melodramaticky. Ve své podstatě se jedná o jednoduchý koncept, ale efektivní. Co by za něco takového dali třeba čeští reprezentanti v letošní Eurovizi...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY