Nová deska, turné, klip. Tomáš Klus má spoustu novinek

20.03.2015 08:06 - Josef Martínek | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Svoje plány na letošní rok představil Tomáš Klus, jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků současnosti, novinářům v pražském JazzDocku. Kromě premiéry videoklipu "Noe", prvního vizuálu k rok staré desce "Proměnamě", a již dříve slíbeného jarního turné nečekaně zahrnují i vydání již páté řadové nahrávky.

Ta vyjde ještě před letními prázdninami, složil ji na dovolené a měla by obsahovat i protiválečně laděné songy. "Je potřeba popisovat realitu, jak je, abychom si ji uvědomili. Věřím, že si uvědomíme, že znova se řítit do téže propasti je léty a generacemi odzkoušený nesmysl. Říkám ne jakýmkoliv válkám a jakémukoliv násilí," uvedl Klus k novince s pracovním názvem "Anat život není".

Jednu píseň s podobnou tématikou, nazvanou "zmrZlým", už písničkář představil začátkem roku krátce po tragických událostech v pařížském sídle týdeníku Charlie Hebdo. Další zařazená položka by se měla jmenovat "Anat" a odkazuje k egyptské bohyni války.

Kromě přípravy alba se Klus vydá znovu na koncertní pódia, šňůra nazvaná "Přeju ti" začne 11. dubna v pražském kulturním prostoru Jatka78 a skončí koncertem 27. června na dosud utajovaném místě, kam se prý "dá dobře dojet jak z Brna, tak z Prahy". Také průvodní píseň turné "Přeju ti" se dočká videoklipu.

Zatím se fanoušci mohou podívat na video ke skladbě "Noe" z loňské studiovky "Proměnamě". Za tu je hudebník nominován i na výroční ceny Anděl v kategorii Zpěvák roku. Album je také velkým favoritem na zisk sošky udělované nejprodávanější desce uplynulého roku. Stejné ocenění získal Klus už za rok 2011, tehdy uspěl s "Rackem".

Termíny turné "Přeju ti":
11. 4. Praha - Jatka78
13. a 14. 4. Brno - Fléda
18. 4. Krnov - Kofola Music Club
27. a 28. 4. Plzeň - Pod lampou
4. a 5. 5. České Budějovice - Café Klub Slávie
9. 5. Jilemnice - Hudební Klub Továrna
11. a 13. 5. Olomouc - U-klub
14. 5. Ostrava - Barrák Music Club
28. 5. Kutná Hora - Klub Česká 1.
27. 6. bude upřesněno



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY