shop.musicserver.cz
Ne-Yo - Non-Fiction

Ne-Yo má na "Non-Fiction" pár pěkných singlů, skóre mu však kazí přehnané množství balad

Vydáno: 02.04.2015 08:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Ne-Yo se po třech letech nečinnosti vrátil na trh s šestou řadovkou "Non-Fiction". Na ní se pětatřicetiletý rodák z Las Vegas snaží vyprávět poměrně jalový příběh o lásce, sexu a zklamání. Jeho texty je však lepší příliš neanalyzovat a soustředit se raději na melodie. Těch příjemných by se totiž pár našlo.

6/10

Ne-Yo - Non-Fiction

Vydáno: 13.2.2015
Celkový čas: 63:57

Skladby: Non-Fiction (Intro), Everybody Loves/The Def Of You (Interlude), Run (feat. Schoolboy Q)/An Island (Interlude), Integrity (feat. Charisse Mills), One More (feat. T.I.), Time Of Our Lives (feat. Pitbull), Who's Taking You Home, Coming With You, Let You What... (Interlude), Take You There, Good Morning/Gon' Ride (Interlude), Make It Easy, Money Can't Buy (feat. Jeezy), Religious/Rachet Wit Yo Friends (Interlude), She Knows (feat. Juicy J), She Said I'm Hood Tho (feat. Candice), Story Time, Why, Congratulations

Vydavatel: Universal

Ne-Yo už asi vyšel z módy. Jak jinak si totiž vysvětlit, že zatímco mezi lety 2006 - 2008 platil hlavně díky producentskému duu Stargate za neomylného hitmakera, v posledních letech to s ním jde od desíti k pěti? Určitá míra okoukání byla znát už na předchozí sbírce "R.E.D.", která až na "Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)" nevyprodukovala žádný pořádný hit, ale i novinka "Non-Fiction" vychází vlastně bez jakýchkoliv očekávání a pozornosti. Jako by už od Ne-Ya nikdo nic nečekal. Oprávněně?

Poslech novinky napovídá, že ano. Shaffer Chimere Smith se i tentokrát drží svého zamilovaného r’n’b a na devatenáctistopé kolekci nabízí dvanáct v zásadě průměrných balad, což je na jednu desku opravdu neskutečně ubíjející množství. Balady přitom bývaly Ne-Yovou silnou stránkou, vzpomeňme například na "She Got Her Own", "Go On Girl", "Part Of The List" nebo průlomovou "So Sick". Nejnovější reinkarnace zpěvákova trápení s láskou je ale vlažná jak v případě "Run/An Island", tak v "Integrity" nebo třeba v "One More", v níž hostuje T.I.. A i když v nich Ne-Yo skučí a kňučí, co mu to jen jeho falzet dovolí, zní v nich chladně, nudně a bez emocí. Jednoduše řečeno, najít si mezi baladami skladbu, která vás chytne za srdce, není v případě "Non-Fiction" úplně snadné.

Oživení přichází až s šestou "Time Of Our Lives", kde se zpěvák po čtyřech letech od megahitu "Give Me Everything" setkává s Pitbullem. V Miami narozený rapper se sice opět drží svých oblíbených témat "Párty celou noc", "Zatřes tím zadkem" a "Byl jsem všude a zažil všechno", ale v kontextu nálady celé kolekce lze roztančený singl kupodivu přičíst mezi klady.

Následující "Who’s Taking You Home" leží někde mezi baladou a další taneční peckou, do níž se ve svém závěru překlopí, a i když ani to není kdovíjaká extratřída (koneckonců za ní stojí David Guetta), dá se spolu s další trojicí singlů (saxofonem zdobená "Coming With You", houpavá "Money Can’t Buy" a gospelem ovlivněná "Religious/Rachet Wit Yo Friends") považovat za to zajímavější, co texty o lásce a sexu naplněná "Non-Fiction" nabízí.

Nepočítáme-li úspěšnou spolupráci s Pitbullem, spásným hitem nahrávky se mohla stát trapová "She Knows", kde podobně jako v "Dark Horse" Katy Perry hostuje Juicy J. Zmíněný kousek překonává ostatní skladby rozdílem třídy a je s podivem, že se v Americe nedočkal odpovídajícího proma. Tohle je totiž hit, který by Ne-Ya mohl bez problému katapultovat opět do středu zájmu.

Předchozí "R.E.D." trpělo roztříštěností, kdy se mezi sebou míchaly jak taneční a elektronické kousky ve stylu Calvina Harrise, tak pomalé a rozvážné skladby znějící jako z repertoáru Ushera, Chrise Browna či The Weeknda. Novinka sice, snad i díky pokusu o jakousi koncepční ucelenost, drží pospolu o trochu lépe, zároveň ale často sklouzává k monotónní jednotvárnosti, která se nahrávkou táhne jako zaschlá žvýkačka.

"Non-Fiction" není vyloženě mizerná deska a zvláště singly ji v lehkém nadprůměru udrží, ale jak konkurence v podobě Charlie Wilsona, Omariona, Ushera, Guye Sebastiana či Trey Songze, tak Ne-Yo sám má ve svém repertoáru tolik dobrých písniček, že se tím stačí probrat a naleznete hitovky, kterým nic z "Non-Fiction" nebude sahat ani po paty. Tak hurá do toho.

NÁZORY
  • Slatki (pipinka®, 04.04.2015 20:52) Reagovat

    Manza rika kiseli ja trvdim slatki

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- The Weeknd pokořil další rekord: jeho "Blinding Lights" je první skladbou, která na Spotify dosáhla čtyř miliard přehrání (16.01.2024 11:46)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- "Idol" The Weeknda se druhé série nedočká (31.08.2023 16:13)
- Post Malone stanul na čele rádiového žebříčku, The Weeknd po koncertě v Praze uspěl v albech (17.08.2023 16:22)
- Naživo: David Guetta ve třetím dni Szigetu vzýval devadesátky, Mimi Webb si odbyla maďarskou premiéru a tajná toitoika byla nalezena (13.08.2023 21:23)
- Fotogalerie: David Guetta roztančil na Szigetu desítky tisíc lidí (13.08.2023 14:15)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu