Zdravotní stav Hany Hegerové se zlepšuje

05.03.2015 15:34 - Josef Martínek | foto: Hana Hegerová

Dobré zprávy přišly z Rehabilitačního centra nemocnice Beroun, kde se po loňském srdečním selhání v souvislosti s infarktem myokardu dává dohromady legenda českého šansonu Hana Hegerová. Zdravotní stav třiaosmdesátileté zpěvačky se totiž výrazně zlepšuje.

"Její životní filozofie a zvláště jakási skrytá energie, kterou vyzařuje, mi dávaly naději, že tento svůj těžký boj vyhraje," uvedl její vnuk Matouš Heger a dodal: "Rád bych tímto ještě jednou poděkoval panu doktorovi Balíkovi, panu profesorovi Neužilovi z Nemocnice Na Homolce a z Rehabilitačního centra v nemocnici Beroun také panu primáři Horáčkovi. Dík a obdiv za absolutní profesionalitu patří rovněž personálům a zázemí všech institucí."

Hegerová se narodila jako Carmen Farkašová v Bratislavě roku 1931 a na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století začala vystupovat v pražských divadlech Rokoko a Semafor, později se dokonce představila ve slavné pařížské Olympii.

Její poslední album vyšlo pod názvem "Mlýnské kolo v srdci mém" v roce 2010 a skvěle se prodávalo, stejně jako zpěvaččiny předchozí desky: v červnu 2011 totiž šansoniérka převzala Diamantovou desku Supraphonu za 1,6 milionu prodaných nosičů. Zároveň je držitelkou několika řádů a ocenění, včetně medaile Za zásluhy od Václava Havla nebo Řádu za zásluhy, kterým ji ocenil francouzský velvyslanec Pierre Lévy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY