Koncert jižanských hvězd Lynyrd Skynyrd se blíží

04.03.2015 15:02 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jednou z největších hudebních událostí letošního jara u nás je bezesporu koncert jižanských veteránů Lynyrd Skynyrd. Vystoupení se uskuteční 1. května v areálu plzeňského plochodrážního stadionu. Předkapelou bude tuzemská stálice jižanského rocku Žlutý pes v čele s Ondřejem Hejmou. V případě Lynyrd Skynyrd se bude jednat o historicky první zastávku v České republice, která proběhne v rámci projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury. Současně odstartuje program Slavností svobody u příležitosti sedmdesátého výročí osvobození Plzně americkou armádou.

Ke koncertu byly spuštěny i speciální webové stránky www.lynyrd-skynyrd-plzen.cz. Jiří Daron, ředitel pořádající agentury Pragokoncert, k tomu říká: "Jejich plzeňský koncert má ambici zapsat se jako hudební událost roku, vždyť na něj fanoušci z tzv. Východního bloku čekali bezmála padesát let. Také proto jsme připravili speciální webové stránky k této velmi očekávané hudební události." Stránky budou postupně plněny aktualitami z probíhajícího turné kapely a informacemi ze zákulisí příprav.

Otevření areálu se plánuje na 17:30. O dvě hodiny později zahraje Žlutý pes a v devět hodin odstartuje koncert legendárních Lynyrd Skynyrd. Ti doposud vydali čtrnáct řadových alb, včetně poslední, velmi povedené studiovky "Last Of a Dyin' Breed" z roku 2012. Na jejího následovníka se zatím čeká. Ještě dodejme, že americká jižanské stálice, která se proslavila takovými hity jako "Sweet Home Alabama" či "Free Bird", je členem Rock & Rollové síně slávy. Vstupenky se prodávají na běžných předprodejních místech za 490 Kč na stání, 750 Kč stojí stání pod pódiem, 2 500 Kč sezení na VIP tribuně. Na místě bude vstupné o 100 Kč dražší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY