Imagine Dragons mají nejprodávanější album v Británii. Ellie Goulding v singlech trhá rekordy

22.02.2015 22:29 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Kromě nového webu mají britské hitparády i čerstvé lídry albového žebříčku: krále Grammy Sama Smitha střídají rockeři Imagine Dragons s druhou řadovkou "Smoke + Mirrors". V singlech se nadále daří Ellie Goulding, jejíž hit k filmu "Padesát odstínů šedi" kromě třetího vítězství zbořil streamový rekord.
Ellie Goulding - Love Me Like You Do
© facebook interpreta
SINGLY - Tři týdny v čele, nový rekord v počtu streamů: zdá se, že "Love Me Like You Do" ze šedivého soundtracku se pomalu, ale jistě začíná stávat největším hitem Ellie Goulding. Už nyní zpěvačka třemi triumfy v britském singlovém pořadí vyrovnala výkon předloňského singlu "Burn", kromě toho si písnička skvěle vede i v řadě dalších zemích, včetně České republiky a hlavně USA.

V kombinovaném vzorci, který bere v potaz prodejnost a počet přehrání ve streamovacích službách, se elektropopová princezna tentokrát dostala na součet sto osmnáct tisíc bodů. Kromě toho zlomila rekord ve streamech, když "Love Me Like You Do" za uplynulý týden nastřádalo 2,58 milionu přehrání, tedy zhruba o dvacet tisíc víc než dosavadní držitelé rekordu Mark Ronson a Bruno Mars s "Uptown Funk". Zajímavostí je, že tento týden se přes milion streamů dostalo hned deset singlů, z čehož je vidět, že zájem o tento způsob poslechu hudby na ostrovech týden co týden roste.

Ani na dalších medailových místech se nic nemění: druhý zůstává písničkář Hozier, který tedy s "Take Me To Church" nadále čeká na svůj první triumf. Nejdříve mu v něm bránil zmíněný hit "Uptown Funk", aktuálně třetí, a nyní už tři týdny Goulding.

Jedinou změnu v první pětici obstaral The Weeknd, jehož "Earned It" stoupá z desítky na čtyřku. Inu, zájem o "Padesát odstínů šedi" je obrovský a těšit se z něj mohou i přispěvatelé na soundtrack. Pátá je stále spolupráce tria Rihanna, Kanye West a Paul McCartney. "FourFiveSeconds" sice zatím na stupně vítězů nedosáhlo, může se ale pochlubit slušnou trvanlivostí, neboť zájem o singl se už několik týdnů drží zhruba na stejné úrovni.

Za šestým DJem Freshem, kterému v "Gravity" asistuje Ella Eyre, najdeme na sedmičce pravidelně stoupající Maroon 5. "Sugar" se z jedenáctky posouvá o čtyři místa výš a zdá se, že z písničky, kterou doprovází co do sledovanosti velmi populární klip s překvapenými svatebčany, se dost možná stává největší hit z loňské desky "V".

A ještě pro pořádek zbytek první desítky - Avicii, Charli XCX feat. Rita Ora a Ed Sheeran své pozice pozměnili jen kosmeticky. Hned za nimi pak na jedenáctce boduje Sia, jejíž "Elastic Heart" se už od první poloviny ledna pohybuje těsně za Top 10, ale ne a ne do ní vtrhnout. Ve hře australskou zpěvačku udržuje i vysoký počet streamů.

Pozvolna stoupá James Bay, vítěz letošní ceny kritiků v rámci Brit Awards, se singlem "Hold Back The River". Už nyní mu patří třináctka, kam asi zamíří příští týden po Brit Awards? Do hlavní Top 40 nově vstupují Taylor Swift se "Style" (36.) a Florence And The Machine s "What Kind Of Man" (37.).

    Top 10 - singly:
  1. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  2. Hozier - Take Me To Church
  3. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  4. N The Weeknd - Earned It
  5. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  6. DJ Fresh feat. Ella Eyre - Gravity
  7. Maroon 5 - Sugar
  8. Avicii - The Nights
  9. Charli XCX feat. Rita Ora - Doing It
  10. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Imagine Dragons - Smoke + Mirrors
© facebook interpreta
DESKY - S debutem "Night Visions" na zlato nedosáhli, s dvojkou "Smoke + Mirrors" už je ale čelo žebříčku neminulo. Imagine Dragons zužitkovali mohutnou propagační kampaň a nechali za svými zády i Sama Smitha, minulého vítěze, o jehož desku "In The Lonely Hour" je po Grammy velký zájem. Jestli se ale americkým rockerům bude i z dlouhodobého hlediska dařit lépe než prvotině, která celosvětově hlásí přes sedm milionů prodaných kopií, ukáže až čas.

Smith druhý, Ed Sheeran třetí - zbylé osazenstvo stupňů vítězů nepřekvapí. V následujícím týdnu se navíc předávají letošní Brit Awards, kde jsou oba pánové hlavními favority a o cenu se společně utkají hned v několika kategoriích.

Drake sice neudržel bronz z minula, kdy mu na skvělý výsledek stačilo vydání těsně před víkendem, ale i čtyřka je, vzhledem ke skutečnosti, že "If You're Reading This You're Too Late" se považuje jen za mixtape, výborné umístění. Nejvýše postavenou novinkou v první desítce se honosí skotští Texas, jejichž "Texas 25" přináší znovu nahrané největší hity a k tomu několik novinek.

V druhé polovině první desítky stojí za vyzdvihnutí už jen jedno jméno - rockeři Thunder totiž mezi elitu nakoukli po dlouhých dvaceti letech. Aktuální nahrávka "Wonder Days" jim přinesla devítku, zatímco třeba předchozí "Bang!" z roku 2008 si jako maximum zapsala až číslo šedesát dva. Ostatní obyvatelé Top 10 - George Ezra, Hozier, Taylor Swift a Meghan Trainor - se v ní drží už tak dlouho, že již není třeba víc dodávat.

Naopak Charli XCX, která už v pondělí 23. února rozehřeje pražské publikum před koncertem Katy Perry, na první desítku nedosáhla. Druhá studiovka "Sucker", již jsme jmenovali Albem minulého týdne, sice patnáctým místem zaznamenává mnohem lepší výsledek než prvotina "True Romance" (85.), vzhledem k úspěchu singlů, z nich "Boom Clap" a "Doing It" se dostaly do první desítky, se ale možná čekalo ještě vyšší umístění. Šestnáctku bere Ne-Yo s "Non-Fiction".

    Top 10 - alba:
  1. N Imagine Dragons - Smoke + Mirrors
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Ed Sheeran - X
  4. Drake - If You're Reading This You're Too Late
  5. N Texas - Texas 25
  6. George Ezra - Wanted On Voyage
  7. Hozier - Hozier
  8. Taylor Swift - 1989
  9. N Thunder - Wonder Days
  10. Meghan Trainor - Title

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY