shop.musicserver.cz
Aneta Langerová, Městské divadlo Znojmo, 18.2.2015

Aneta Langerová svým hlasem zbořila divadlo ve Znojmě

Vydáno: 19.02.2015 15:06 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Turné "Na Radosti" teď nejvíce zaměstnává Anetu Langerovou. Vzhledem k repertoáru zvolila i tentokrát komornější sály a člověk si skoro připadal, jako by seděl u ní v obýváku. Nebylo však přece jen na škodu, že se neodvázala? Nebylo. Proč by to dělala? Předvedla přesně takovou Anetu, jaká opravdu je.

Live: Aneta Langerová

místo: Městské divadlo Znojmo
datum: 18. února 2015

Muzikantka, která omámila valnou většinu hudebních kritiků v zemi. Zpěvačka, co prodala statisíce svých alb. Myslíte si, že jí říká něco slovo nadutost? Ani sebevědomí nepřešlo přes hranici přirozené. Mnoho otazníků řešila Aneta Langerová po turné "Pár míst". Jakou udělá novou desku, kam se její tvorba bude ubírat, co bude hrát lidem na koncertech. Tu poslední položku jsme si vyzkoušeli během zastávky turné "Na Radosti" ve Znojmě.

Aneta Langerová, Studio DVA, Praha, 15.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Bigbít, který hrála s SPB ještě před SuperStar? Líbivý popík, se kterým vyrukovala na debutu "Spousta andělů"? Alternativa z "Dotyku"? Písničkářství ze "Jsem"? Nebo komorní tvorba z turné "Pár míst"? Aktuální turné k albu "Na Radosti" pojala Langerová trochu ve stylu chytré horákyně - od každého něco.

A přitom se rozhodně nedá říct, že by setlist nedržel pohromadě. Úvod koncertu byl totožný se začátkem poslední řadovky - "Dívka" obstarala éterické intro a "Svatá Kordula" dokázala koncert posunout do rytmičtějších vod. I poté se diváci dočkali především písní z poslední desky a nebylo to na škodu. Největších ovací - pro někoho možná překvapivě - se dostalo písni "Tragédie u nás na vsi". Ta svým silným příběhem a závěrečnou gradací učarovala divákům.

Aneta Langerová, Studio DVA, Praha, 15.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Aneta si libuje ve vyprávění příběhů. Během klidnější části koncertu pouze se smyčcovou sekcí tak podala niternou "Vzpomínku" na svoji předčasně zemřelou maminku. Ve skladbě "Slova z hor" navodila atmosféru chatky na Šumavě s kamny, ve kterých praská naštípané dříví. Dle svých slov vlastní stín překročila v písni "Nevěsta", kde se pustila téměř do rapování.

Nesmí se zapomenout na kapelu, kterou měla za zády. Byla složena jak ze zmiňované smyčcové sekce, tak z bigbítu. Koncertu tak zbytečně nepadal řemen, jen by možná nezaškodilo přidat jednu či dvě rychlejší písně - "Skvělej nápad" hodně chyběl. Po závěrečných přídavcích "V bezvětří" a nezbytné "Vodě živé" se vystupující dočkali zasloužené standing ovation. Pozitivní dojmy z celého víc jak hodinu a půl trvajícího koncertu nemohlo přebít ani stávkování zpěvaččiny kytary.

Aneta Langerová, Studio DVA, Praha, 15.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Koncerty dnešních hvězd často nabízejí ohromná pódia, velkolepé projekce, spousty doprovodných efektů a ze samotného vystoupení čiší prázdno. Zde to byl naprostý opak. Velmi jednoduchá scéna, pár světel - nebo spíš světýlek. Malebný prostor o velikosti dvou středně velkých obývacích pokojů (nebo tří?) se zhruba třemi stovkami zaplněných sedadel. Pocit, že Aneta zpívá právě vám a jen pro vás. Téměř bezchybný výkon (slyšel snad někdo textové zaškobrtnutí v "Hříšná těla křídla motýlí"?). Intonační snad až chirurgicky přesná dokonalost i v těch nejtěžších pasážích. Hlas, co se vám v jednu chvíli ostře zařezává do uší, aby hned o moment později něžně hladil.

Drobná žena nenabídne žádná vzletná slova, nerada mluví mezi písničkami, snad se i ještě trochu stydí. Jakmile ale hrábne do strun, nikdo na ni nemá. Mezi současnými zpěvačkami v České republice určitě ne.

Poznámka: Fotografie jsou ilustrační. Pocházejí z prosincového pražského křtu desky "Na Radosti".


NÁZORY
  • Super (Josef, 19.02.2015 16:35) Reagovat

    Poslední deska je super a i když hlasem na pilu moc netlačí, má sílu cirkulárky.
    Lístky do MB už jsou doma a moc se těšíme, celá rodina

    • Re: Super (Anonym, 25.02.2015 06:27) Reagovat

      Sla jsem na koncert Anety, abych ji mohla porovnat s nasi popovou kralovnou Luckou Bilou a objektivne jsem si potvrdila, ze Aneta je daaaaleko za Luckou! Lucka boura saly a Aneta NE. Lucka nam dava najevo lasku a Aneta NE, Lucka onprestavce hackovala a Aneta NE. To jsou jen drobne priklady Lucciny nadvlady


      • A JESTE BYCH DODALA (Jarka, 25.02.2015 06:29) Reagovat

        ZE LUCKA SEVS NAMA FOTILA A DELALA SI S NAMI OBYCEJNYMI LIDMY SELFICKA A ANETA NEEEE!

      • Re: Super (Da, 03.05.2015 15:16) Reagovat

        tady asi nechápou někteří, že Anet se nedá porovnávat s Luckou...každá je jiná...každá má "to" něco navíc od druhé....proč porovnávat?? Obě jsou skvělé..... :-)

  • úžasné (Majda, 19.02.2015 16:39) Reagovat

    na turné jsem byla a bylo to úžasné. Aneta je nejlepší česká zpěvačka! Myslím si, že na letošní Anděly by si měla přinést nůši, protože určitě vyhraje všechno, kde bude moci být nominová. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Aneta Langerová a Korben Dallas vydávají vinyl "Nekonečně" a vyrážejí na společné turné (14.09.2023 15:39)
- Video: Igor Orozovič zve duetem s Anetou Langerovou "Je to tak dávno" na letní koncert na Vyšehradě (06.06.2023 08:14)
- Audio: Aneta Langerová nazpívala skladbu pro bývalou první dámu. "Píseň pro Olgu" nese světlo dobré vůle (15.03.2023 14:15)
- Naživo: Nádherný zpěv, intimita a harmonie. "Dvě slunce" Anety Langerové zářila v pražském Studiu DVA (17.12.2022 18:36)
- Fotogalerie: Aneta Langerová představila album "Dvě slunce" ve vyprodaném Studiu DVA v Praze (17.12.2022 16:18)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu