Bubeník AC/DC Phil Rudd stane v dubnu před soudem

10.02.2015 09:05 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Situace kolem bubeníka AC/DC Phila Rudda nabude jasnějších kontur v dubnu, kdy stane na Novém Zélandě před soudem. Dle agentury AFP začne sledovaný proces 21. dubna. Rudd je obviněn z hrozby zabitím a držení drog. Svou vinu však popírá.

Policejní zásah v jeho vile na pobřeží Severního ostrova proběhl 6. listopadu loňského roku. Původní obvinění z pokusu spáchat vraždu bylo s odvoláním na nedostatek důkazů staženo. Rudd podle obžaloby v loňském roce vyhrožoval zabitím jistému muži a jeho dceři. Svému obchodnímu společníkovi prý barvitě popisoval, co by muži udělal. Během policejního zátahu bylo v jeho domě objeveno přes sto gramů konopí a 0,71 gramu metamfetaminu.

Budoucnost Rudda v kapele je tudíž velmi nejistá. V noci na pondělí legendární Australané otevřeli program udílení cen Grammy, za bicí však usedl Chris Slade, který na svém Facebooku potvrdil, že tento post opanuje i během turné, které formace pojede k aktuálnímu albu "Rock Or Bust". Rudd by si každopádně chtěl místo bubeníka v kapele udržet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY