Ellie Goulding drtivě vítězí v britských singlech, alba vede Bob Dylan

08.02.2015 21:33 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Dvojnásobným bodovým ziskem oproti nejbližším konkurentům vletěla Ellie Goulding s filmovým hitem "Love Me Like You Do" do britského singlového žebříčku. Po "Burn" tak slaví druhý vítězný hit kariéry. V albech se na nejvyšší stupínek poosmé dostal Bob Dylan.
Ellie Goulding - Love Me Like You Do
© facebook interpreta
SINGLY - Mark Ronson a Bruno Mars vládli prvních pět týdnů roku 2015 (a celkově sedm kol) britské singlové hitparádě pevnou rukou, tentokrát je však nová vítězka Ellie Goulding doslova převálcovala. Její singl "Love Me Like You Do", který je součástí soundtracku k očekávanému filmovému trháku roku "Padesát odstínů šedi", nasbíral celkem 172 tisíc bodů, tedy zhruba dvojnásobek co "Uptown Funk" na stříbře. S přehledem je tak zpěvaččin druhý kariérní #1 hit (tím prvním byl v roce 2013 "Burn") nejrychleji prodávaným songem roku.

Ve streamech ale nadále vedou Ronson a Mars, když si jejich spolupráci přehrálo 2,1 milionu posluchačů, Goulding oproti tomu skončila těsně pod hranicí milionu a půl. V celkovém vzorci ale přesto konkurenci neměla, neboť prodeje hrají na ostrovech stále hlavní roli.

Stříbro neudržel Hozier a s "Take Me To Church" se propadl na bronz. Po medailových příčkách už ale začínají pokukovat Rihanna, Kanye West a Paul McCartney, kteří před týdnem s "FourFiveSeconds" startovali na čtyřce a nyní se podívali o jednu pozici výš. Skladba navíc zazní na sedmapadesátých Grammy, což jí dává slušné šance i do příštího kola.

Pětku bere Meghan Trainor s "Lips Are Movin'" a už na šestku se z minulé desítky vydrápal Avicii se svým dalším hitem "The Nights". Sedmý je Ed Sheeran, jehož "Thinking Out Loud" nepochybně zazní i na čtvrtečním pražském koncertě, a na osmičce najdeme druhou novinku v Top 10. Postarali se o ni DJ a producent Mike Mago a kanadští Dragonette skladbou "Outlines". Elitní desítku doplňují ještě Philip George a Fergie.

Týden co týden pozvolna stoupají Maroon 5 s aktuálním singlem "Sugar". Tentokrát už zakotvili na čtrnáctce. Je tedy dost možné, že příští týden už zamíchají kartami v Top 10.

    Top 10 - singly:
  1. N Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  2. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  3. Hozier - Take Me To Church
  4. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  5. Meghan Trainor - Lips Are Movin'
  6. Avicii - The Nights
  7. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  8. N Mike Mago & Dragonette - Outlines
  9. Philip George - Wish You Were Mine
  10. Fergie - L.A.Love (La La)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bob Dylan - Shadows In The Night
© facebook interpreta
DESKY - Šestatřicáté studiové album a osmé s přívlastkem #1 - legendární Američan Bob Dylan se zkrátka i ve svých třiasedmdesáti letech těší velkému zájmu fanoušků. "Shadows In The Night" vrací zpěváka v Británii na jedničku po šesti letech, tehdy se v čele žebříčku ocitl s deskou "Together Trough Life". Dodejme, že novinka obsahuje tradiční popové standardy.

O pět tisíc prodaných kopií za Dylanem zaostal Ed Sheeran, který tak s "X" udržel druhou příčku z minula. Nejprodávanější deska roku 2014 v Británii se na předních pozicích pohybuje už třiatřicet kol, ještě o čtyři týdny lépe je na tom Sam Smith s "In The Lonely Hour". Ten svou pozici od minula taktéž nemění, když si udržel bramborový post, hned za třetí "Title" Meghan Trainor.

V první desítce pochopitelně nesmí chybět ani George Ezra, který boduje s "Wanted On Voyage" na šestce, a zdá se, že podobnou stálicí se pomalu, ale jistě začíná stávat i jeho písničkářský kolega z Irska Hozier, který tento týden stoupá na pětku. Rovněž s Taylor Swift se na čelních místech setkáváme pravidelně, tento týden najdeme "1989" na sedmičce.

Pamětníky jistě potěší pohled na číslo osm - zčistajasna se totiž takto vysoko ocitla třicet let stará nahrávka "Brothers In Arms" od Dire Straits. Až za ní je Mark Ronson s lednovou řadovkou "Uptown Special", první desítku uzavírá americký rapper Kid Ink albem "Full Speed".

V druhé desítce ještě najdeme debut "No Romeo" zpěvačky Indiany, jejíž tvorbu k otestování lze jedině doporučit, devatenáctá je Diana Krall s "Wallflower".

    Top 10 - alba:
  1. N Bob Dylan - Shadows In The Night
  2. Ed Sheeran - X
  3. Meghan Trainor - Title
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. Hozier - Hozier
  6. George Ezra - Wanted On Voyage
  7. Taylor Swift - 1989
  8. Dire Straits - Brothers In Arms
  9. Mark Ronson - Uptown Special
  10. N Kid Ink - Full Speed

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY