shop.musicserver.cz
Jelen a Nebe - Mumford & Sons? Kryštof? Lidé potřebují srovnávat, škatulky ale neřešíme

Jelen a Nebe - Mumford & Sons? Kryštof? Lidé potřebují srovnávat, škatulky ale neřešíme

Vydáno: 05.02.2015 08:00 v sekci Rozhovory - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Hlavní myšlenka turné je ta, že spojíme síly. Chystáme vzájemná hostování, u některých písniček se prohodí zpěváci," lákají Jelen a Nebe na společné turné. V rozhovoru jsme toho ale probrali mnohem víc. Odpovídali za Nebe frontman Petr Harazin a za Jelen zpěvák Jindra Polák a trumpetista Saša Smutný.

Kapely Nebe a Jelen spolu vyrážejí na turné. Co vás vedlo k tomu, abyste se vydali na společnou koncertní šňůru?

Jindra Polák (Jelen): Hodně jsme jezdili po festivalech, kde se naše kapely často potkávaly, ať už na pódiích nebo třeba v šatnách, a jak jsme se stále vídali, zjistili jsme, že si rozumíme. A že i naše hudba má k sobě blízko - Nebe jsou sice vnímáni jako poprocková kapela a my máme blízko k folku, ale spojuje nás, že hrajeme písničky s českými texty a silným melodickým základem. Nakonec se to tedy ukázalo jako logický krok.

Nebe
© Ondřej Pýcha/Universal Music
Petr Harazin (Nebe): Hlavní myšlenka společného turné vězí v tom, že chceme spojit síly. Jedeme poprvé svoje vlastní turné, kdy nejsme předskokani, zároveň jsme se ale nechtěli stavět do role hlavní kapely. Věřím, že spojení s kluky z Jelena, kteří jsou nám hudebně i lidsky moc sympatičtí, prospěje oběma skupinám - můžeme totiž oslovit některé jejich fanoušky a naopak.

Loňský rok byl pro obě kapely poměrně zlomový. Jelen objeli třeba turné s Divokým Billem, Nebe se zase představili na velké putovní akci, jakou byly Kryštof Kempy, vyšly vám nové a úspěšné desky. Cítíte to také tak - že uplynulý rok znamenal jistý zlom?

Petr: Určitě. Co se týče Nebe, dá se říct, že každý rok od doby, kdy jsme před deseti lety jako kluci začínali, byl zlomový, protože každý rok nás posunul zase někam výš. A od doby, kdy jsme vydali první desku "Legosvět", se nám změnil život. Momentálně věřím, že pokud nezačneme psát najednou špatné písničky či nenastane žádná pohroma, jdeme do budoucnosti správným směrem. A pak si snad budeme moci na konci každého roku říct, že byl zlomový.

Jindra: Nám se v minulém roce ustálilo složení kapely, vydali jsme první desku, skvěle jsme si sedli lidsky i muzikantsky a vše začalo fungovat. Když jsme na jaře vydali album, říkali jsme si, že by bylo super, kdybychom se dostali na nějaké festivaly a někde si zahráli. Nakonec jsme hráli skoro na všech velkých festivalech, na podzim jeli turné s Divokým Billem, nahráli jsme singl s Janou Kirschner, byli jsme nominováni na Objev roku v Českém slavíku... Jsme pořád v úžasu, co se vše stalo. Pro nás to byl jednoznačně zlomový rok.

Jak se vám podařilo dostat Janu Kirschner do vaší písničky?

Jindra: Oslovila nás televize Prima s tím, že by potřebovali písničku do nového seriálu "Všechny moje lásky". Já jsem zrovna měl rozpracovanou skladbu "Co bylo dál?" a Jana mě v tu dobu hodně inspirovala. Její tvorbu mám rád, považuji ji za jednu z nejlepších česko-slovenských zpěvaček. Když jsme tedy řešili, kdo by měl obstarat ženský vokál, byla přirozeně první volba. Nás manažer Martin Červinka jí zkusil nahrávku poslal a Jana řekla, že by do toho opravdu šla.

Nepřekvapilo vás, že na nabídku kývla? V poslední době se věnuje spíš alternativní hudbě a možná by si kdekdo myslel, že se seriálovou písničkou u ní nepochodí.

Jindra: Samozřejmě, byl to doslova šok, v pozitivním smyslu. Člověk ji v jednu chvíli poslouchá a sní o spolupráci a najednou opravdu přijede a nazpívá to! Bylo to něco neuvěřitelného.

Jelen

Jelen
© SinglTon
Akustické kapely jsou poslední dobou zase v kurzu, z čehož těží i folk-popoví Jelen, kteří zažili v roce 2014 raketový vzestup. Formace, jejímiž členy jsou Jindra Polák (zpěv, kytary, foukačka), Martin Kasal (housle, piáno, vokály), Ondra Málek (basa, buben, vokály), Ludvík Kulich (kytara), Janek Kovářik (akordeon) a Saša Smutný (trubka), se dala dohromady při jam session ve studiu producenta Martina Ledviny. Poprvé se výrazněji prosadili v roce 2013 spoluprací "Tančíme spolu" s písničkářkou Kateřinou Marií Tichou, následovalo EP "Magdaléna", dlouhohrající debut "Světlo ve tmě" vyšel loni v květnu. Jeho původní náklad již byl vyprodán, fanoušci si ale mohou desku pořídit v čerstvé reedici pro letošní rok, která je dostupná od ledna a kromě hitů "Magdaléna" či "Nebe nad Prahou" obsahuje i duet s Janou Kirschner "Co bylo dál?". Ten si jako ústřední melodii vybrali tvůrci seriálu "Všechny moje lásky".

Jelen je ale především koncertní kapela - loni objela řadu velkých festivalů a na podzim si je na turné přizvali kolegové ze skupiny Divokej Bill. Nejen to přispělo k nominaci na Objev roku v Českém slavíku, kterou jim koncem minulého roku hlasující přiřkli.

Obě kapely loni vydaly nové desky, přičemž se v obou případech zadařilo i singlům v rádiích. Vnímáte vliv rádií v kontextu dnešní české populární hudby stále jako zásadní, nebo myslíte, že díky streamovacím službám a celkovému vlivu internetu už se dnes muzika k posluchačům šíří spíš jinými cestami?

Saša Šťastný (Jelen): Co se týče Jelena, mohu říct, že hlavní jsou pro nás koncerty. Tam pozorujeme, že rádia stále sílu mají - když jsme jeli turné s Divokým Billem, byli jsme překvapení, jak publikum, které primárně ani nepřišlo na nás, dobře znalo "Magdalénu" a zpívalo ji s námi.

Jindra: Řekl bych, že zatímco v zahraničí už rádia přestávají být tak významnou hybnou silou, v naší zemi mají stále obrovský vliv. Ale jsou i různé jiné cesty, jak se hudba šíří, a možná si je už čeští posluchači začínají postupně nacházet.

Nebe - Než se rozední
© facebook interpreta
Petr: Za Nebe musím říct, že pro nás je úspěch v rádiích tím úplně nejdůležitějším. Od toho se totiž pak odvíjí vše ostatní. Když vám rádia žádnou písničku nezahrají, máte cestu, jak oslovit posluchače, mnohem těžší. Vzpomínám si, co jsme prožívali v období první desky. Tehdy se dařilo singlu "Legosvět", pomohli nám Richard Krajčo nebo Boris Carloff, byli jsme nadšení, že se nám povedla skvělá deska. A mysleli jsme si, že teď už to půjde samo. Jenže když zjistíte, že se z deseti písniček, z nichž každé jste věnovali stejné úsilí a jsou pro vás stejně dobré, chytne jedna, vrátí vás to zpátky na zem. Pro menší kapely jsou rádia hrozně důležitá, protože tím pak oslovíte posluchače, aby šli na váš koncert, aby si poslechli vaši desku. Když si stojím za svou písničkou, chci, aby ji slyšelo co nejvíce lidí, aby si ji na koncertech zpívali. Alespoň já to tak cítím - chci dělat hudbu tak, aby se dostala k co nejvíce lidem, a ne třeba dělat něco, co bude výjimečně originální, ale poslechne si to pět lidí v klubu.

Co říkáte na šíření hudby prostřednictvím streamovacích služeb? Před rozhovorem jsem se díval na Deezer a reedice desky "Světlo ve tmě" Jelena tam byla úplně nejpřehrávanější, "Než se rozední" od Nebe boduje v první dvacítce. Zdá se tedy, že i touto cestou lze oslovit další posluchače. Souhlasíte?

Petr: Naše deska tam byla dlouhou dobu dokonce druhá nejpřehrávanější, přičemž na prvním místě byli Kryštof, které jsme porazit nemohli (smích). Bylo to pro nás ohromné překvapení. V zahraničí jsou streamovací servery už na hodně vysoké úrovni, u nás jsme stále na začátku, ale je vidět, že se to postupně rozvíjí.

Jindra: Je super, že se to rozvíjí. Podle mě je to ideální nástupce CD. Je to pro lidi finančně dostupné a posluchač tím může objevovat novou hudbu mnohem snadněji.

Petr: Pamatuji si, jak jsem si před lety chtěl koupit novou desku Coldplay. Přišel jsem do obchodu a ta deska stále 650 Kč. Přitom v Británii, kde je průměrný plat daleko vyšší než v Česku, bylo CD dvakrát levnější, což mi přišlo paradoxní. Proto si myslím, že ta finanční dostupnost, kterou zmínil Jindra, kdy se za nízký měsíční poplatek posluchači otevírají k dveře k takřka neomezenému množství hudby, je důležitá.

Petře, vy se účastníte i besed IFPI, které se zabývají touto problematikou a jsou určeny pro základní školy. Jaké jste zaznamenal od školáků zpětnou vazbu?

Petr: Já jsem ohledně technických věcí doslova maník (smích). Spotify a Deezer jsem předtím vůbec neznal, takže když jsem dostal tuto nabídku, rychle jsem si stáhl aplikaci Deezer do mobilu, abych vůbec věděl, o čem mám se školáky diskutovat. A nakonec jsem si tu službu naprosto zamiloval. Je skvělé, že když dnes přijedu do škol, řada dětí už streamovací servery zná a třeba je i běžně používá. Překvapilo mě to, a i když u nás tyhle služby fungují relativně krátce, je vidět, že už stihly slušně zafungovat. Určitě bude do budoucna zájem o tuto formu poslechu hudby růst.

Když jsem hledal pojítka mezi vašimi kapelami, zjistil jsem, že jednou z věcí, která vás spojuje, je to, že jste hodně srovnáváni s určitými vzory. Nebe jsou stále přirovnáváni ke Kryštofu, Jelen zase hodně lidem připomínají Mumford & Sons. Jak se vám daří se z těchto škatulek vymanit?

Jelen
© SinglTon
Jindra: My škatulky moc neřešíme. Lidi říkají, že jsme podobní Mumford & Sons, jenže ve skutečnosti je podobně dobrých akustických kapel v současnosti spousta. Mumford & Sons jsou jen určitá špička ledovce, ale existují stovky kapel, které jsou stejně skvělé, jen je nikdo nezná. Mumford & Sons na nás měli největší vliv v tom, že když jsme dávali dohromady kapelu, na jedné zkoušce jsem ze srandy řekl baskytaristovi Ondrovi Málkovi: "Hele, když máš tu basu, tak si k tomu klidně kopej šlapák, když to zvládne Marcus Mumford, zvládneš to taky." On to zkusil a zůstalo nám to (smích). To byl největší přínos Mumford & Sons do naší hudby a děkujeme jim za to (smích).

Saša: Je to styl hudby, který se nám líbí. Já jsem se původně zajímal spíš o klasickou hudbu, a když jsme začali koncertovat, Mumford & Sons jsem ani neznal. Líbil se mi celkově žánr akustických kapel a až postupně jsem začal všechny skvělé skupiny, které se v něm pohybují, objevovat.

Petr: Já to vnímám tak, že kdyby nás někdo srovnával s Mumford & Sons, bral bych to jako kompliment. Stejně tak to vnímám i u nás - vždyť jsme srovnávání s Kryštof, s jednou z našich nejúspěšnějších kapel, to je přece skvělé! Stejně tak si pamatuji, že když začínal Tomáš Klus, každý ho přirovnával k Nohavicovi. A podívejte se, kam to dotáhl. Vnímám to jako určitý trend - když se v Anglii o někom řekne, že hrají podobnou hudbu jako Coldplay, každý si z toho sedne na zadek. A zaráží mě, že u nás je to vnímáno jako určitý problém. Je pravda, že jsme na Kryštofu vyrůstali a hodně nás ovlivnili, a netvrdím, že třeba v některých ohledech se jim naše tvorba nepodobá, ale věřím, že když se kapela postupně vyprofiluje a půjde si dál svou cestou, za pár let už si na takové srovnání nikdo ani nevzpomene. Možná už tady za pár let budou zavedené kapely Jelen a Nebe a pak X dalších kapel, které budou znít jako Jelen a Nebe (smích).

Saša: Lidé mají pořád potřebu srovnávat a častokrát se objeví přirovnání, které člověka překvapí. Třeba Jindra se nedávno dozvěděl, že jeho hlas se podobá Petru Hapkovi.

Petr: Máte song s Janou Kirschner, nedivte se! (smích)

Jindra: A navíc je písnička do šansonu. Uzavřel bych to tak, že škatulky zkrátka neřešíme.

Petře, vy jste navíc Kryštofu na albu "Inzerát" pomáhal s texty, že?

Petr: Nebylo to tak, že bych ty texty psal celé, ale u některých jsem je pomáhal Richardovi Krajčovi dodělat. Oslovil mě s tím, že po šesti deskách by těm písničkám možná prospělo, kdyby se na ně podíval i někdo jiný. Ale vždy to bylo tak, že Richard přišel s texty, které byly z drtivé většiny hotové, a já jsem jen něco doladil.

Vystupovali jste s Nebe také na Kryštof Kempech. Jak jste tu akci vnímali? Média si ji hodně spojovala s politikou, dost se o tom diskutovalo. Jaký máte vy jako přímý účastník Kempů na celou věc názor?

Petr: Já jsem si to moc užíval. Každý koncert byl úžasný. Myslím si, že to, co se Kryštofu povedlo, jim může každý, kdo chce dělat hudbu a předávat ji co nejvíce lidem, jen závidět. Měli svůj vlastní festival, jednotlivé zastávky byly vyprodané, atmosféra byla úžasná, fanoušci skvělí. Nad tím, jak se lidé obouvali do Babiše, jsem se musel smát. Zarazilo mě, že některé lidi na celé té akci zajímalo jen to, že Babiš točil zmrzlinu. Přijde mi, že se kolem toho strhlo hrozné haló, zbytečné hašteření mezi kapelami a nejen mezi nimi. Přitom o tom Kryštof Kempy vůbec nebyly. Byla to skvělá akce pro lidi a tím to pro mě končí.

Nebe

Nebe
© Ondřej Pýcha/Universal Music
Na začátku byly klukovské sny, po deseti letech od založení však havířovští Nebe patří k našim nejúspěšnějším mladým kapelám, které obrážejí velká koncertní pódia a jejichž písničky vyhrávají z rádií. Po několika změnách názvu a složení se skupiny v roce 2011 ujal Richard Krajčo, který jim spolu s Borisem Carloffem produkoval o rok mladší debutovou desku "Legosvět", obsahující i stejnojmenný hit. Po nominačních úspěších v anketách Český slavík či Žebřík se formace podruhé studiově představila nahrávkou "Než se rozední", která vyšla loni na jaře. Kromě titulního singlu na ní fanoušci najdou i další songy, co si našly cestu do éteru, jmenovitě "Vteřina" a "Padáky".

Nebe, kteří mají za sebou turné s Mandrage i letní sérii Kryštof Kempů, aktuálně hrají ve složení Petr Harazin (zpěv), Štěpán Petrů (kytara), Jakub Krakowczyk (bicí), Tomas Kuluris (klávesy) a Vorvik (baskytara).

Teď otázka pro Jelen: Už jste zmínili, že jste byli koncem minulého roku nominovaní na Objev roku v rámci Českého slavíka. Jak vaše folková kapela prožívala návštěvu nablýskaného galavečera ve Státní opeře?

Jindra: Měli jsem velkou radost, že jsme byli nominovaní. Je pravda, že to prostředí pro nás bylo nezvyklé a cítili jsme se tam trochu jako jelen v Opeře (smích). Ale užili jsme si to a zažili zase něco jiného. Po takové akci se pak ale člověk těší, když se může vrátit zpět do klubů a koncertovat (smích). To je pro nás totiž to hlavní.

Jak vůbec vnímáte v českém prostředí různé hudební ceny a ankety? Mají pro lidi stále váhu a mohou pomoci mladým kapelám, nebo už se o nich mluví jen díky různým kontroverzním kauzám?

Saša: Je určitě rozdíl mezi anketou jako Český slavík, která je spíš oceněním popularity, a pak cenami typu Anděl, Apollo, Vinyla. Ty mají přece jen tu hodnotu posunutou jinak a cílí spíš na hudebně zaměřené fanoušky, kdežto Slavík je spíš společenská akce. Ale o vítězích rozhodují lidé a úspěch v každé anketě je určitě příjemný.

Petr: Podle mě každé ocenění musí mladé kapele pomoci. Pokud někdo vyhraje Českého slavíka za Objev roku, je to určitý kredit, za který bych se já rozhodně nestyděl, naopak bych byl pyšný, že nám fanoušci poslali tolik hlasů. O kapele se tak dozví zase více lidí, kteří pak mohou chodit na koncerty, a ta skupina by celkově měla jít postupně nahoru. A trochu mě štve, že u nás tomu tak často není. Někdo vyhraje Anděla nebo Slavíka a za rok o něm nikdo neví. Pak se není čemu divit, když se lidé na hudební ceny tváří nevrle.

Saša: Myslím, že pomoci to může, ale spíš je to nějaký bonus, něco navíc. Nemůže na tom kapela postavit všechno. Nejdřív musí mít co nabídnout a pak až dostane nějaké ocenění. A chleba se většinou stejně láme na koncertech.

Napadá mě ještě jedno pojítko mezi Jelenem a Nebe - pro obě skupiny jsou typické české texty, což už dnes není samozřejmostí. Uvažovali jste i o textech v angličtině, nebo je pro vás zpívání v mateřském jazyce, kterému rozumí celé vaše publikum, něčím, přes co nejede vlak?

Petr: Mně se líbí i angličtina, ale anglické texty budu psát jen tehdy, až si s Nebe splníme sny a cíle tady v Česku. Přijde mi hezké, když česká kapela zpívá jazykem, kterému všichni rozumí. Písnička přece není jen o nějaké melodii a hudebním podkladu, ale padesát procent z prožitku podle mě znamená právě text. To je přidaná hodnota, kterou české texty mají. V hudbě je podle mě nejdůležitější předávat emoce a zatím to jinak než v češtině neumím. Do budoucna se ničemu nebráníme, ale momentálně jsou pro nás české texty - přesně, jak jste řekl - něčím, přes co nejede vlak.

Jelen - Světlo ve tmě (reedice 2015)
© facebook interpreta
Jindra: Já to mám v podstatě obráceně. Když jsem začínal psát písničky, psal jsem je v angličtině, protože jsem vyrůstal na anglicky zpívajících rockových kapelách. Mé první texty tedy byly v angličtině a některé jsem pak přepisoval do češtiny. Zjistil jsem, že mám češtinu rád, a dnes naopak vnímám jako daleko těžší napsat písničku v češtině, která má hlavu a patu. Momentálně už ambici psát anglické texty nemám.

Některé texty z desky "Světlo ve tmě" tedy původně byly v angličtině?

Jindra: Byly. Třeba první verze písně "Listopad" byla původně v angličtině.

Vraťme se k vašemu společnému turné. Chystáte se vystupovat opravdu společně, nebo se budete držet dvou oddělených setů?

Petr: Jak už jsem říkal na začátku, hlavní myšlenka turné je ta, že spojíme síly. Chystáme vzájemná hostování, u některých písniček se třeba prohodí zpěváci a já budu zpívat s Jelenem a Jindra zase naopak zazpívá něco s Nebe. Chceme, aby si návštěvníci z koncertů odnesli něco víc než jen šedesát minut koncertu Jelena a šedesát minut koncertu Nebe. Máme radost, že se lístky na koncerty dobře prodávají, a zároveň chceme, aby si to diváci opravdu užili a přišli na nás i příště. Těšíme se, až po vystoupeních půjdeme mezi lidi a užijeme si to s nimi.

Nebe & Jelen Tour 2015

18.2.2015 - Olomouc, U-klub
19.2.2015 - Praha, Lucerna Music Bar
20.2.2015 - Děčín, Garage
21.2.2015 - Jablonec, Klub Na rampě
6.3.2015 - Sušice, Tradiční kloub
7.3.2015 - Plzeň, Buena Vista
12.3.2015 - Brno, Metro
13.3.2015 - Litomyšl, Kotelna
20.3.2015 - Krnov, Kofola Music Club
21.3.2015 - Ostrava, Barrák
11.4.2015 - Havlíčkův Brod, Klub Oko

Na musicserveru můžete aktuálně soutěžit o exkluzivní balíček "Nebe & Jelen Tour 2015", který zahrnuje po jednom CD "Než se rozední" Nebe a "Světlo ve tmě" Jelena a také dva volné vstupy na pražský koncert 19. února v pražském Lucerna Music Baru. Soutěž končí 15. února.

Přichystali jste i speciální vstupenky, které si mohou zájemci zakoupit. V čem jsou speciální?

Jindra: Jsou k zakoupení přes eventim.cz a mají sloužit jako památka. Jsou barevné, hezky graficky zpracované a je na nich připraveno místo na případný podpis.

Na turné s vámi pojede i Kateřina Marie Tichá, kterou návštěvníci koncertů Jelena už dobře znají. Jak ta se do chodu koncertů zapojí? Zazpívá si třeba za Janu Kirschner "Co bylo dál?"

Jindra: Ano, "Co bylo dál?" si zazpívá, bude vystupovat také s Nebe, a dokonce máme s Káťou pro diváky nachystanou i novou společnou písničku.

Otázka na závěr: Začínáte už zároveň pracovat na dalších písních?

Nebe, Kryštofkemp, amfiteátr, Náměšť na Hané, 12.7.2014
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Petr: My máme pořád něco v zásobě. Když jsme natáčeli desku "Než se rozední", vybírali jsme ze třiceti písniček. Pořád máme něco rozpracovaného, když se nám nějaká skladba zamlouvá, rovnou si ji zaranžujeme, nahrajeme a pak z toho můžeme vycházet. Skladby časem zrají a je dobré mít pořád něco v záloze.

Jindra: My se také snažíme nové písně připravovat, ale je pravda, že času máme v poslední době málo. Jelen jde prakticky z jednoho turné do druhého a stále se něco děje. Skladeb sice nemáme třicet jako Nebe, ale něco se už přece jen rýsuje. Pokud se bude dařit, rádi bychom zase něco vydali buď letos na podzim, nebo příští rok na jaře.

Saša: Něco vzniká také tím, jak nacvičujeme na turné a zkoušíme. Člověk občas něco zahraje jinak a vznikne z toho nápad. Zrovna, když jsme zkoušeli zmíněnou novou písničku s Katkou Tichou, se něco takového přihodilo. Třeba z toho bude úplně nová píseň.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: "Assassin's Creed", "Star Wars", "Ted Lasso", "Iron Man 2", ale i "Bořek stavitel". Obecní dům zaplnili skladatelé filmových melodií (19.04.2024 22:19)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Kateřina Marie Tichá v doprovodu Bandjeez a dechů rozhodně nemusí být "Ta třetí" (19.03.2024 13:19)
- Naživo: Kateřina Marie Tichá publikum v Lucerna Music Baru roztancovala i dojala (16.03.2024 14:30)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Rozhovory: Kateřina Marie Tichá - S Bandjeez jsme si tak trochu postavili nový dům (13.02.2024 08:00)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Recenze: Z niterných písní na desce "Plamen" Kateřiny Marie Tiché & Bandjeez se tají dech (05.02.2024 00:00)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (20-16) (22.01.2024 14:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu