shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 01.02.2015 10:03 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vskutku mezinárodní sestava se nám sešla v nových titulech pro příští týden. Vedle sebe se potkali Kanaďanka Diana Krall, Asaf Avidan z Izraele, američtí Bob Dylan a Echosmith, francouzský zpěvák M Pokora, chorvatští 2 Cellos a Čech Petr Muk. Metalové fanoušky potěší nová deska od Blind Guardian či výběr od Gamma Ray a rockeři zaplesají nad sólovkou Stevea Rotheryho.

Pokud se v pondělí 2. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Diana Krall - Wallflower (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Diana Krall - Wallflower
Kanadská jazzová zpěvačka a pianistka Diana Krall si v poslední době hodně stylově hraje. Zatímco s předchozí "Glad Rag Doll" se vracela k jazzu dvacátých a třicátých let a na "Quiet Nights" se inspirovala v latino jazzu, její letošní novinka míří velmi překvapivě na popové a rockové hity let minulých. Podle svého hudebního cítění přezpívala písně Boba Dylana, Paula McCartneyho, The Mamas & The Papas, Eltona Johna, Crowded House, The Eagles, 10cc, nebo The Beatles. Celkem jich na albu najdete dvanáct a mezi nimi uslyšíte i tři hosty - krajany Michaela Bublého a Bryana Adamse a kalifornského kytaristu Blakea Millse. Produkce se pak ujal další Kanaďan David Foster. První ukázky najdete na webu zpěvačky a pokud se vám zalíbí, pak bude k dispozici i deluxe verze bohatší o dvě další coververze a dvě živé verze. Jejich ukázky uslyšíte v e-shopu Amazon.com. K sehnání bude i verze na vinylu.


Bob Dylan - Shadows In The Night (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Bob Dylan - Shadows In The Night
Bob Dylan pro své třicáté šesté album "Shadows In The Night" zvolil poněkud překvapivý obsah. Deset písniček totiž nepochází z jeho pera, ale vypůjčil si je z repertoáru Franka Sinatry. Z těch nejznámějších vybral například "Autumn Leaves", "That Lucky Old Sun" nebo "Full Moon And Empty Arms". Ponechal jim podobu tradičního popu a navíc ji podtrhl netradičním zpracováním. Sám Dylan o jeho vzniku říká: "Bylo mi velkou ctí natočit toto album. Něco takového jsem chtěl udělat už dávno, ale nikdy jsem nesebral dost odvahy vzít třicet různých instrumentů a napasovat je do pětičlenné kapely. To byl klíč ke všem těmto nahrávkám. Vše jsme natáčeli živě, maximálně na jeden nebo dva pokusy. Žádné další přidané zvuky při mixu. Žádná sluchátka. Žádné nahrávání jednotlivých nástrojů zvlášť." Lepší představu si uděláte poslechem několika ukázek na Dylanově VEVU. Vzhledem k způsobu nahrávání, není ani překvapením, že bude album k sehnání i na vinylu.


Asaf Avidan - Gold Shadow (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / blues / indie pop

Asaf Avidan - Gold Shadow
Izraelský zpěvák a skladatel Asaf Avidan je v posledních dvou letech v České republice jako doma. Nejprve své dosud poslední album "Different Pulses" představil předloni na festivalu Colours of Ostrava a v loňském roce jej pak zahrál i v pražském Foru Karlín. To už měl ale v přípravě i novinku "Gold Shadow", kterou vydává právě nyní. Pro ni složil celkem dvanáct písniček, které oscilují mezi folkem, rockem, blues a indie. Album už je celé ke slyšení na stránkách rádiové sítě NPR. Pokud se zalíbí fanouškům analogu, mají možnost "Gold Shadow" sáhnout po vinylu.


Tip týdne

Echosmith - Talking Dreams (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / indie pop

Echosmith - Talking Dreams
Někdy to chvíli trvá, než se nějaké album prosadí do té míry, aby vyšlo i v dalších zemích světa. Stejně je tomu například i v případě debutu "Talking Dreams" amerických Echosmith. Za tímto názvem se skrývá sourozenecký kvartet, který tvoří bubeník Graham, basista Noah, kytarista Jamie a zpěvačka Sydney. Všichni mají příjmení Sierota a jejich hudební mix tanečního rocku a popu osmdesátých let zaujal kritiky natolik, že se je nebojí porovnávat s U2, Fleetwood Mac nebo The Killers. Zmíněný debut nicméně vyšel už v říjnu roku 2013 a loni se po úspěchu singlu "Cool Kids" dočkal reedice, která se zpožděním nyní dorazila i k nám. Dvanáct skladeb se skupinou připravil Jeffery David a podílel se na nich i Mike Elizondo. Vzhledem k datu původního vydání nikoho nepřekvapí, že k řadě písniček už Echosmith nahráli na svůj YouTube.com profil jejich videopodobu.


M. Pokora - R.E.D (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dance pop / r'n'b

M Pokora - R.E.D
Francouzský zpěvák, skladatel a tanečník Matt Pokora si v roce 2013 odskočil k herecké kariéře, když ztvárnil hlavní roli Robina Hooda v komediálním muzikálu "Robin des Bois" a nástupce tři roky starého alba "À la poursuite du bonheur" tak musel počkat až na letošek. Dostal název "R.E.D", což nemá žádnou souvislost ani s albem Taylor Swift, ani s filmem s Brucem Willisem. Je to zkratka tří slov Rythmes Extrêmement Dangereux, tedy Rytmy extrémně nebezpečné, které naznačují, že třináct písniček bude laděných do tanečního r'n'b a popu. Vedle samotného M. Pokory si na albu zahostoval i francouzský rapper Soprano. Z desky už je venku několik singlů, které můžete sledovat na zpěvákově webu.


Blind Guardian - Beyond The Red Mirror (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Blind Guardian - Beyond The Red Mirror
Od poslední studiovky německých Blind Guardian "At The Edge Of Time" uplynulo už pět let a kapela v čele s charismatickým Hansi Kürschem vydává novou, v pořadí již desátou nahrávku. Ta dostala název "Beyond The Red Mirror" a fanoušky zavede svým konceptem k příběhu, který začla už na desce "Imaginations From The Other Side". "Je to příběh někde mezi science fiction a fantasy," dodává zpěvák Hansi Kürsch. Poutavý příběh naznačil už pilotní singl "Twilight Of The Gods", jež podle slov frontmana zcela charakterizuje Blind Guardian: Je inovativní, brutální a melodická. Ukátku v podobě "Twilight Of The Gods" najdete tady.


2Cellos - Celloverse (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

2Cellos - Celloverse
Cellisté Luka Šulić a Stjepan Hauser již dávno svým ohlasem překonali domovské Chorvatsko a potažmo i Evropu. Coby duo 2Cellos za spolupráce takových interpretů jako Elton John, Steve Vai, Sky Ferreira, Zucchero nebo účinkováním v seriálu "Glee" je už zná prakticky celý svět. Jejich třetí album dostalo název "Celloverse" a opět na něm přepracovali do klasického crossoveru řadu známých hitů. Najdete mezi nimi Aviciiho "Wake Me Up", Stingovu "Shape Of My Heart", "They Don't Care About Us" Michaela Jacksona, "Thunderstruck" AC/DC, "I Will Wait" od Mumford & Sons nebo slavnou bondovku Wings "Live And Let Die", kterou natočili společně s největší hvězdou současné klasické hudby, klavíristou Lang Langem. Celkem pro album připravili třináct skladeb a několik z nich už má svá videa na jejich kanálu YouTube.com. Pokud se vám zalíbí, můžete sáhnout po deluxe edici s dalšími sedmi kompozicemi navíc.


Gamma Ray - The Best Of (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / melodický metal

Gamma Ray - The Best Of
Vůbec poprvé ve své historii vydávají němečtí Gamma Ray kolekci svých největších hitů. Fanoušci najdou na kompilaci "The Best Of" to nejlepší z jedenácti vydaných desek - tedy od prvotiny "Heading For Tomorrow" k "To The Metal!", která vyšla v roce 2010. Připomeňme, že poslední nahrávka Gamma Ray "Empire Of The Undead" vyšla v loňském roce. Podle dosavadních ohlasů se jedná o jedno z nejúspěšnějších alb kapely a ve výběru našla své právoplatné místo. Kolekce vychází standardně na 2 CD nebo 4 LP. K dostání je také limitovaná edice o dvou CD discích v koženém obalu. Všech pětadvacet skladeb výběru prošlo pečlivým liftingem, jenž obstaral Eike Freese. Pokud byste chtěli mít doma také další alba z diskografie kapely v modernějším hávu, během letošního roku si je budete moct všechny zakoupit. Vychází totiž v kompletně remasterované podobě s obsáhlými booklety.


Petr Muk - Platinum Collection (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Petr Muk - Platinum Collection
Český zpěvák Petr Muk by se letos 4. února dožil padesáti let, což je jistě pádný důvod ohlédnout se za jeho hudební kariérou. Děje se tak prostřednictvím kompilace "Platinum Collection", kde na třech discích naleznete celkem padesát písní, jejichž skladbu měli na samotní fanoušci. Výběr písní probíhal v průběhu loňského roku na webu, kde pro patnáct písňových favoritů z jednotlivých období hlasovali fanoušci facebookových stránek Petra Muka, přičemž dnes jde o téměř osmdesát tisíc lidí. Pořadí skladeb pak určily získané hlasy. Do celkového počtu byly jako bonusy doplněny některé pro něj zásadní skladby. První disk je věnovaný Oceánu, druhý Shalomu a ten třetí pak jeho sólové dráze. Kompletní seznam skladeb jsme vám již představili.


Jura Pařez a Pozdní sběr - Pohlednice z Paříže (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / jazz / folk / country

Pozdní sběr - pohlednice z Paříže
Brněnská formace Pozdní sběr slaví patnáctileté výročí na hudební scéně a při té příležitosti posílá k fanouškům nové album. Dokumentuje sestavu kapely v nejvyzrálejší formě, kdy se v ní protíná hned několik žánrů: Rock, folk, jazz, blues, funky a country. Autorský přístup frontmana kapely Jiřího Pařeza doplněný osobitým rukopisem jednotlivých hudebníků dozrál z hlediska vinařského do stadia výběr z bobulí. Deska "Pohlednice z Paříže" čítá čtrnáct písní, který lídr kapely připravoval v posledních několika letech výhradně pro svoji kapelu, i když tři z písní už Pozdní sběr prověřil při spolupráci s Romanem Horkým. Kapela se k nim vrací a nabízí je ve verzích, které jsou jí nejbližší. Kolekci písní pak doplňuje coververzí písně Kid Rocka "Roll On". Pro hudební ukázky navštivte web skupiny nebo si v pátek 6. února zajeďte do KD Rubín v Žabovřeskách na koncert, v rámci kterého proběhne i křest.


Soto - Inside The Vertigo (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Soto - Inside The Vertigo
Jeff Scott Soto platí za jednoho z nejuznávanějších rockových frontmanů a zpěváků. Společně s vybranými muzikanty, se kterými se hudebně i lidsky skvěle doplňuje, připravili své vůbec první album "Inside The Vertigo". Sám autor k desce dodává: "Jsem na scéně už dlouho, ale mé kořeny sahají spíš do tvrdších odnoží." Počin svého nového projektu přirovnává k formě relaxu a odreagování se. Výsledkem je celkem dvanáct písní a jednu z nich "The Fall" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Steve Rothery - The Ghosts Of Pripyat (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / progresivní rock

Steve Rothery - The Ghost Of Pripyat
Britský hudebník Steve Rothery, kterého můžete znát také jako dlouholetého člena kultovní formace Marillion. Působí ale také jako sólový umělec a pod svým jménem uvádí novou studiovku "The Ghost Of Pripyat". Nahrávka čítá sedm skladeb, které si dle dosavadních recenzí vysloužily jen samou chválu. Sám autor k nim prozradil: "Měl jsem pár silných nápadů, a tak jsem kontaktovat svého starého známého Davea Fostera. Funguje mezi námi skvělá chemie a výsledek nyní uslyšíte sami." Trailer si můžete poslechnout zde.


Dále vychází:

Hate - Crvsade (Zero) (Mystic Production)
Lord Dying - Poisoned Altars (Mystic Production)
Mr.Big - 25 Shunen Kinen (Official Archive Box) (Bertus)
Rainbow - A Light In The Black 1975-1984 (Bertus)
Různí - Tanecni Liga 166 (Universal)
Scanner - The Judgement (Mystic Production)
Stormwitch - Season Of The Witch (Mystic Production)
Thulcandra - Ascension Lost (Mystic Production)
Wolfheart - Winterborn (Universal)

Vychází na vinylu:
Asaf Avidan - Gold Shadow (Universal)
Bob Dylan - Shadows In The Night (Sony Music)
Diana Krall - Wallflower (Universal)
I.M.T.Smile - Válec 2014 (Universal)

Reedice:
Extreme - Pornograffitti (Deluxe Edition) (Bertus)
John Martyn - Piece By Piece (Universal)
John Martyn - Sapphire (Universal)
Rick Wakeman - The Myths And Legends (Universal)
Rick Wakeman - The Myths And Legends/Dlx (Universal)
Rick Wakeman - The Six Wives Of Henry (Universal)
Rick Wakeman - The Six Wives Of Henry/Dlx (Universal)

NÁZORY
  • Warner vs. Universal (xy, 01.02.2015 10:15) Reagovat

    Jaká hvězda píše tyhle články? Album Diany Krall vychází u Universal Music, ne u Warnerů. Aspoň byste si to po sobě mohli přečíst, když u vinylů to máte uvedeno správně :)

  • Jack Frost = Bob Dylan (Karel, 01.02.2015 10:18) Reagovat

    Ten datum (29. dubna) beru jako šotka. Ale Jack Frost je alter ego samotného velkého Boba, producentský pseudonym chcete-li, se kterým vydává desky už někdy od roku 2000.

    • Re: Jack Frost = Bob Dylan (Tomáš Parkan - autor, 01.02.2015 11:47) Reagovat

      Díky moc za upozornění, chybu jsem opravil. Tím, že nesleduju Dylana (nikdy mi jeho styl k uším nepřirostl), tak jsem tento fakt neznal. Navíc jsem vycházel z podkladů vydavatelství, kde jsem nepředpokládal chybu takovéhoto formátu. Člověk se holt stále učí; ještě jednou díky.

      • Re: Jack Frost = Bob Dylan (Karel, 01.02.2015 12:01) Reagovat

        Tak ona to vlastně chyba není. Prostě v bookletu je v kolonce produkce uvedeno Jack Frost. Jen je to ta samá osoba. Důvod proč dělá produkci pod pseudonymem (vlastně pod pseudonymem pseudonymu :-) ) netuším.

      • Re: Jack Frost = Bob Dylan (xy, 01.02.2015 12:54) Reagovat

        Možná by nevadilo ještě upravil správně název desky Diany Krall u vinylů - Wallflower se píše dohromady a moc nechápu ani tu tečku na začátku u Pozdního sběru a podtržené dva řádky na konci téhož příspěvku. Pane Parkan, čtete to po sobě vůbec?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu