Česká rádia dobyl Hozier! V prodejnách dál vládnou "Tři bratři"

27.01.2015 16:31 - Martin Kocián | foto: nymag.com

Rádiový éter má po týdnu opět nového vítěze, je jím Hozier, jenž si podmaňuje hitparády po celém světě a ta naše nemůže být výjimkou. Soundtrack k pohádce "Tři bratři" je i nadále vlajkovou lodí prodejnosti alb. Čtvrtý týden se nese ve znamení zajímavých posunů a překvapivých novinek.

Hozier - Hozier
© facebook interpreta
RÁDIA - Jen týden se na výsluní rádiové hitparády ohřála australská partička Sheppard se svým chytlavým songem "Geronimo", který se pro tento týden musí spokojit s bronzovou příčkou. Post vítěze si nyní vychutnává irský zpěvák Hozier, jehož singl "Take Me To Church" dobývá v poslední době nejeden světový žebříček a písničkářovi vynesl hned několik nominací v prestižních hudebních anketách, včetně Grammy. Ze sedmičky až na stříbro se nám od minulého týdne vyšplhal se skladbou "Sun Goes Down" německý DJ Robin Schulz společně s londýnskou,teprve čtrnáctiletou zpěvačkou Jasmine Thompson, jež má napůl čínské kořeny. Vřele doporučuji navštívit její kanál na serveru YouTube, díky němuž se Jasmine dostala do povědomí posluchačů.

Čtyřka patří další mlaďounké interpretce, sedmnáctileté rapperce z Los Angeles Becky G a jejímu singlu "Shower". Na pětce máme novou nejhranější českou skladbu, jíž je "Lhůta záruční" od kapely Slza, která tak překazila nadvládu "Vína" od Chinaski. Formace své fanoušky hodlá potěšit nejen novým videoklipem, který by měl vyjít na konci března, ale také ukázkami hned tří nových skladeb už v průběhu února. Poprvé do elitní desítky nám zavítala skupina Jelen, která se společně s Janou Kirschner ptá na otázku "Co bylo dál?". Z bronzu na devítku sestoupal Marlon Roudette s "When The Beat Drops Out" a "V blbým věku" už je opět Xindl X, který nám první desítku uzavírá.

Nejvýše postavenou novinkou (84.) je čerstvá krev na české hudební scéně, tedy bratři Balcárkové ze skupiny Light & Love se skladbou"Blueberry Sky", která má silný potenciál stát se i hitem nehranějším. "Blueberry Sky" vás dostane hned od prvního okamžiku a ani v jednu chvíli nebudete mít pocit, že posloucháte českou formaci. Jednoznačně se jedná o velké překvapení v celém žebříčku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Hozier - Take Me to Church
  2. Robin Schulz - Sun Goes Down
  3. Sheppard - Geronimo
  4. Becky G - Shower
  5. Slza - Lhůta záruční
  6. Chinaski - Víno
  7. Jelen & Jana Kirschner - Co bylo dál?
  8. Sigma & Paloma Faith - Changing
  9. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
  10. Xindl X - V blbým věku

Různí - Tři bratři
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Již čtvrtým týdnem v tomto roce si posluchači nejčastěji do prodejen s hudbou chodí pro soundtrack k pohádce "Tři bratři". Zřejmě se jedná o povinnou výbavu současného předškoláka, jinak si to nedokážu vysvětlit. Ze samotného dna elitní desítky se nám až na stříbro vrátila Aneta Langerová s podle naší redakce nejlepším albem loňského roku "Na Radosti". O tento velký posun se postaralo doplnění zásob do prodejen, kde byla nahrávka v jednu dobu v podstatě vyprodaná. Vojtěch Dyk s jeho "Deskou" se tak musí spokojit s třetím místem, ze kterého vyšoupl excentrickou Zaz a její "Paris".

Těsně pod stupni vítězů stagnují Chinaski s albem "Rockfield", se kterým vyrazí v letošním roce na koncertní šnůru, kde se v roli předskokana může objevit klidně vaše skupina. Tedy pokud nějakou máte. Rockoví veteráni se seřadili pěkně vedle sebe - AC/DC s "Rock Of Bust" na šestce a Pink Floyd s "The Endless River" na sedmičce. Nejúspěšnější novinkou je samotný vyvrženec z pekla Marylin Manson s jeho výtečnou deskou po mnoha letech "The Pale Emperor" na osmičce. Z pozice dvacáté až na devítku se zpět do popředí vrací nahrávka "Segrado" tvůrčího dua Horáček a František Segrado. "Čas holin" Bratrů Ebenů se naplnil a uzavírá tak desítku nejprodávanějších alb.

Top 10 - prodejnost:
  1. ▬ Různí - Tři bratři O.S.T.
  2. Aneta Langerová - Na Radosti
  3. Vojtěch Dyk - Deska
  4. Chinaski - Rockfield
  5. Zaz - Paris
  6. AC/DC - Rock Or Bust
  7. Pink Floyd - The Endless River
  8. N Marylin Manson - The Pale Emperor
  9. Michal Horáček & František Segrado - Segrado
  10. Bratři Ebenové - Čas holin

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY