Rozkol v Blink-182, kytarista DeLonge odmítl nahrávat album a z kapely odchází

27.01.2015 10:49 - Martin Wipplinger | foto: David Karas / musicserver.cz

Z Blink-182 odchází kytarista a zpěvák Tom DeLonge. Americká skupina zastavila práce na novém albu, které se mělo natáčet od ledna. Situace tak připomíná přelom let 2004 a 2005, kdy Blink-182 ohlásili tvůrčí i koncertní pauzu. "30. prosince jsme od Tomova manažera dostali e-mail, že nemá zájem s námi natáčet a chce se věnovat vlastním nehudebním projektům a že bude pryč na neurčito," řekli zbylí dva členové kapely Mark Hoppus a Travis Barker v exkluzivním rozhovoru pro magazín Rolling Stone.

DeLonge sice zprávu o tom, že by své působení ve slavné kapele ukončil, na Instagramu stručně dementoval, výpověď jeho spoluhráčů v obsáhlém interview ale svědčí o pravém opaku. "Je těžké krýt někoho, kdo je neuctivý a nevděčný. Říct: 'Neskončil jsem v kapele,' prostě není pravdivé. To je falešné," opřeli se do DeLonga. "Dokonce ani nemá koule na to, aby kolegům ze skupiny sám zavolal, že nechce natáčet nic, co se bude týkat Blink," narážejí Hoppus a Barker na to, že jasnou prioritou Toma DeLonga je fungování jeho kapely Angels & Airwaves, se kterou v prosinci vydal novou nahrávku "The Dream Walker".

Ti dokonce zpochybnili upřímnost comebacku, který Blink-182 ohlásili na předávání cen Grammy v roce 2009. "Když jsme se po mé letecké havárii dali dohromady, bylo to asi jen proto, abychom se prostě sešli. Možná pouze z toho důvodu, že jsem tehdy málem zemřel," odkrývá Barker zákulisí návratu, který vyvrcholil zatím posledním řadovým albem "Neighborhoods" a během něhož se skupina poprvé loni v srpnu představila v Česku (reportáž, fotogalerie).

Pro nejbližší vystoupení Blink-182, které se uskuteční 22. března na Musink Festivalu, nahradí DeLonga Matt Skiba z kapely Alkaline Trio. Nad dalším fungováním ve svém žánru kultovní kapely ale visí velký otazník. Možná ještě větší než tehdy před deseti lety.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY