U Interpol to nedrhne jenom na deskách, ani video "Everything Is Wrong" nepatří k jejich nejlepším

24.01.2015 10:19 - Veronika Ondečková | foto: lollapalooza.com

Od vydání alba "Turn On The Bright Lights", jednoho z nejlepších debutů v historii kytarové muziky, uplynulo už bezmála třináct let. Během té doby newyorští Interpol začali pomalu, ale nápadně ztrácet na lesku. Nic na tom nezměnila ani jejich aktuální deska "El Pintor" z loňského roku. Interpol se na ní sice drží zavedeného soundu a postupů, nedaří se jim však přijít s ničím, co by dosahovalo síly hitů jako "Obstacle 1" nebo "PDA".

Plytkost nahrávky jenom podtrhuje čerstvý videoklip k songu "Everything Is Wrong", mapující chvilky před koncertem. Nápad zachytit kapelu v civilu sám o sobě není vůbec špatný, režie mu však nedovoluje příliš vyznít, když jednotlivé členy staví do zbytečného klišé, a to ať už jde o situace, ve kterých se pánové ocitají, nebo výraz, který jim lze vyčíst z tváře. Na to, že se do výroby videoklipu zapojil také sám zpěvák Paul Banks, z něho mohli vyždímat mnohem víc.

Fanoušci, kterým nestačí pouze videa, si mohou za svými oblíbenci udělat výlet do některé z evropských zemí, kam kapela zavítá v rámci nadcházejícího turné. Nejbližší destinací bude zřejmě koncert v berlínské Columbiahalle 4. února 2015.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY