- musicserver.cz">

Česko si nejvíce zpívá... "Say Geronimo!"

20.01.2015 13:26 - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Až ve třetím týdnu v tomto roce skončilo vítězné tažení kapely Chinaski, která okupovala několik týdnů český rádiový éter se svým seriálovým megahitem "Víno". Novým vůdcem rádiových vln se stala konečně i u nás skladba "Geronimo" od australské skupiny Sheppard. V čele alb jsou i nadále "Tři Bratři".

Sheppard - Geronimo
© facebook interpreta
RÁDIA - Chinaski konečně dopili nebo lépe řečeno dopěli své "Víno" a po týdnech kralování v čele rádiové hitparády se musí nyní sklonit před novým vítězem, jímž se stala partička z australského Brisbane Sheppard s jejich celosvětovým hitem "Geronimo". Kapela, jež získává ve své domovině jedno ocenění za druhým, se na konci ledna chystá vydat své debutové album "Bombs Away" i na evropském kontinentě. Doprovázet ho bude druhý singl "Let Me Down Easy", který má ambice dorovnat úspěch svého předchůdce. Poprvé na stupeň vítězů, konkrétně na třetí pozici, se podíval irský zpěvák Hozier, který už nějaký ten pátek vládne české hitparádě digitálních singlů s písní "Take Me To Church". Tento žebříček je v aktuálním týdnu na předních místech beze změn, a proto se mu v komentáři věnovat nebudeme. Hozier se v současné době raduje raduje z nominace na Brit Awards v kategorii Mezinárodní zpěvák roku.


Medailového umístění se tentokrát nedočkal čtvrtý Marlon Roudette s "When The Beat Drops Out". Velký skok zaznamenalo britské duo Sigma ve spolupráci s výtečnou excentrickou zpěvačkou Paloma Faith. Se skladbou "Changing" společně postoupili ze čtrnáctky na pětku. České kapele Slze někdo prodloužil "Lhůtu záruční" a je tak opět v elitní Top deset na sedmé příčce. Na záda jí dýchají osmí Calvin Harris a John Newman s "Blame" a devátí David Guetta a Sam Martin s "Dangerous". Elitní desítku uzavírá Michal Hrůza a jeho "Zakázané uvolnění", které se dočkalo vzestupu o deset pozic. Fanoušci Michala se mohou letos těšit na jeho návrat na koncertní pódia, kam se nepodíval od loňského vážného zranění mozku. Na pražské zastávce ve Fóru Karlín s ním dokonce vystoupí i řada hostů - například Anna K, Xindl X nebo Klára Vytisková. Koncert zaznamená Česká televize.

Zásadními novinkami pro tento týden je duet Olly Murse a Demi Lovato s jednoduchým názvem "Up", jenž má vysoký potenciál stanout i na vrcholu hitparády, a "Blame It On Me" od George Ezry.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Sheppard - Geronimo
  2. Chinaski - Víno
  3. Hozier - Take Me to Church
  4. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
  5. Sigma & Paloma Faith - Changing
  6. Robin Schulz - Sun Goes Down
  7. Slza - Take Me to Church
  8. Calvin Harris & John Newman - Blame
  9. David Guetta - Dangerous
  10. Michal Hrůza - Zakázané uvolnění

Různí - Tři bratři
© facebook interpreta
PRODEJNOST - To v hitparádě prodejnosti alb se nic nemění. Češi i nadále nejvíce prahnou po soundtracku k pohádce "Tři Bratři". Stříbro si od minula drží Vojtěch Dyk s jeho "Deskou ", se kterou 18. února vyráží spolu s B-Side Bandem na "Deska Tour 2015". Bronzové medaile z minula se musela vzdát Aneta Langerová s nahrávkou "Na Radosti", která spadla až na samotné dno první desítky. Aneta se v albové hitparádě pohybuje jako na houpačce. Za všechno ale může špatné zásobování, jelikož v řadě prodejen s hudbou je deska zcela vyprodána. Samotný management zpěvačky přiznal, že zájem o novinkové album byl tak obrovský, že zaskočil i ty nejzkušenější obchodníky, a tudíž zásoby ještě nestihli doplnit. A kdo že je tedy třetí? Naším národem milovaný novodobý vrabčák z předměstí ZAZ s jejím chvalozpěvem na matku módy "Paris".

Čtyřka patří desce "Rockfield" od Chinaski, kteří v neděli dotočili svatební klip k dalšímu singlu "Každý ráno". O jeden stupínek se nám od minula posunuli AC/DC díky "Rock Or Bust" (5.) a Bratři Ebenové a jejich "Čas holin" (6.). V desítce nejprodávanějších alb můžeme znovu přivítat i Václava Neckáře s jeho vynikající deskou "Mezi svými".

Top 10 - prodejnost:
  1. ▬ Různí - Tři bratři O.S.T.
  2. Vojtěch Dyk - Deska
  3. Zaz - Paris
  4. Chinaski - Rockfield
  5. AC/DC - Rock Or Bust
  6. Bratři Ebenové - Čas holin
  7. Pink Floyd - The Endless River
  8. Václav Neckaář- Mezi svými
  9. Tomáš Klus - Proměnamě
  10. Aneta Langerová - Na Radosti

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY