The Vaccines na novince "Handsome" předvádí učebnicový comeback!

20.01.2015 16:25 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Britští The Vaccines pochopitelně nikam nezmizeli, jen se po svém posledním EP "Melody Calling" stáhli na chvíli do ústraní. To se dalo naprosto pochopit, protože v řádu tří let to byla jejich třetí studiová nahrávka a roční mlčení bylo vlastně ještě dosti krátké, když uvážíme běžné poměry u jiných kytarových skupin. Comeback z titulku článku je ale myšlen spíše jako jiný návrat.

Je to navrácení přesně k tomu přímočarému indie rocku, s nímž se muzikanti prezentovali na svém vysoce ceněném debutu a od kterého se k nelibosti některých odklonili právě na poslední dlouhohrající desce z roku 2012 "Come Of Age". Tedy tak aspoň lze soudit z novinkového singlu "Handsome", jenž je v tomto směru absolutní sázkou na jistotu a je to ohromně zábavná a chytlavá věc. A to zatím mluvím jenom o skladbě samotné.

Na fádnost netrpí ani videoklip, v němž se muzikanti podrobili náročnému kung-fu výcviku. Podle slov frontmana Justina Younga se jedná o "bublegumovou ódu na kinematografii", konkrétně na hongkongské kung-fu filmy. "Hudba je pro mě zábava a únik před skutečností. Chtěli jsme, aby video mělo v sobě obojí. Chtěli jsme stvořit odlišný svět, ve kterém budeme ambiciózními a silnějšími verzemi nás samých," řekl zpěvák a kytarista v jedné osobě NME.

Skladbu společně s dalšími najdete na třetí řadovce "English Graffiti". Ta by se premiérově měla uvést letos v květnu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY