Lednovou nudu v britských žebříčcích čeří jen Hozier

18.01.2015 21:42 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Irský písničkář Hozier stoupá týden co týden v britských singlech i albech, jeho postupná cesta nahoru tak alespoň trochu oživuje dění v jinak poměrně stojatých lednových žebříčcích. Ty vedou mezi písněmi už popáté Mark Ronson a Bruno Mars, v pořadí desek nadále úřaduje trio George Ezra, Ed Sheeran, Sam Smith.
Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
SINGLY - Mark Ronson a Bruno Mars nadále dominují pevnou rukou a singlový žebříček zatím v roce 2015 nepoznal jiného vítěze než jejich "Uptown Funk". Také tento týden se navíc funková hymna dostala přes celkový počet sta tisíc bodů bodů v kombinovaném vzorci, který zohledňuje prodeje a streamy. Právě v pořadí přehrání v digitálních službách typu Spotify, Deezer a dalších utíká konkurenci nejvíc - vždyť 2,45 milionu streamů je skoro o devět set tisíc víc než cifra v této statistice druhého Eda Sheerana. Jeho "Thinking Out Loud" se zastavila na součtu 1,56 milionu.

Duo na prvním místě navíc triumfuje už popáté v řadě, což v Británii, kde se první místo často obměňuje každý týden, není zvykem. Naposledy se takto dlouho na vrcholu vyhříval Robin Thicke s "Blurred Lines" v létě roku 2013.

Ani na druhém místě ke změně nedošlo - Philip George stále boduje s hitem "Wish You Were Mine", stavícím na samplu "My Cherie Amour" Stevie Wondera. Alespoň že na bronzovém postu se něco děje - svou vzestupnou tendenci potvrdil písničkář Hozier, který se svým kontroverzním hitem "Take Me To Church" poprvé pronikl na stupně vítězů. Dotáhne to nakonec až na jedničku? Příští týden budeme moudřejší.

Olly Murs a Demi Lovato čtyřku nemění, naopak z trojky na pětku se propadl Ed Sheeran, kterého v elitní trojici neudržela ani úspěšnost streamů, kde je, jak jsme zmínili už výše, aktuálně druhý.

Z první desítky zůstalo hned pět pozic beze změny, týká se to i šestky, kde boduje Taylor Swift s "Blank Space", a také osmička, kterou si hlídá Ben Haenow s coververzí "Something I Need" od OneRepublic. Alesso ve spolupráci s Tove Lo si s dvojicí Tchami a Kaleem Taylor pozice sedm a devět jen prohodili. Do první desítky se vrací Sam Smith s "Like I Can", který z ní naopak odsouvá Meghan Trainor.

Veleskok se povedl Sie, která už minulý týden s "Elastic Heart" zasáhla do pořadí šedesátým prvním místem, tentokrát si to ale namířila o skoro padesát pozic výše. S Maddie Ziegler tak mohou tanečkem oslavit číslo třináct. Z druhé stovky až na šestnáctku si polepšil Avicii díky "The Nights".

    Top 10 - singly:
  1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  2. Philip George - Wish You Were Mine
  3. Hozier - Take Me To Church
  4. Olly Murs feat. Demi Lovato - Up
  5. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  6. Taylor Swift - Blank Space
  7. Alesso feat. Tove Lo - Heroes (We Could Be)
  8. Ben Haenow - Something I Need
  9. Tchami feat. Kaleem Taylor - Promesses
  10. Sam Smith - Like I Can

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

George Ezra - Wanted On Voyage
© facebook interpreta
DESKY - George Ezra, Ed Sheeran a Sam Smith i nadále suverénně vládnou albovému žebříčku. Tentokrát se seřadili v pořadí, v jakém jsme je vyjmenovali - interpret hitu "Budapest" se tak může radovat ze čtvrtého týdne v čele, přičemž polovinu triumfů urval letos. Sheeran si s "X" udržel dvojku a z prvního na třetí místo si pohoršil Sam Smith a jeho "In The Lonely Hour". Nutno říci, že mezi trojicí nejžádanějších desek roku 2014 nejspíš velké prodejní rozestupy nejsou - vítěze a druhého v pořadí tentokrát od sebe dělily jen čtyři stovky kopií.

Dominujícímu trojlístku tento týden k ještě většímu zájmu určitě pomohly i čerstvě odhalené nominace na letošní Brit Awards - porota jim totiž dohromady přiřkla třináct příležitostí. Smith jich má pět, jeho konkurenti každý po čtyřech. Všichni budou usilovat i o cenu pro Album roku.

Čtvrtá Taylor Swift si pozici uchovala, to pátý Hozier poskočil z desítky až na pětku a z popularity v singlech bronzového hitu "Take Me To Church" těží i v albech. Za ním následují šestý Olly Murs, sedmá Paloma Faith, osmý Paolo Nutini, devátí One Direction a desátá Ella Henderson. Lednové hitparádové bezvětří dokazuje i skutečnost, že v první desítce se tentokrát sešlo stejných deset nahrávek jako před týdnem.

    Top 10 - alba:
  1. George Ezra - Wanted On Voyage
  2. Ed Sheeran - X
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. Taylor Swift - 1989
  5. Hozier - Hozier
  6. Olly Murs - Never Been Better
  7. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  8. Paolo Nutini - Caustic Love
  9. One Direction - Four
  10. Ella Henderson - Chapter One

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY