Finská metalová monstra Lordi vyplení poslední únorový víkend Českou republiku

14.01.2015 16:34 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Hned dvě zastávky si naplánovala finská rock-metalová parta Lordi, známá svými gumovými kostýmy, na území České republiky v rámci turné k poslednímu albu "Scare Force One", které v Evropě vyšlo v minulém roce přesně na Halloween. Koncerty se uskuteční poslední únorový víkend, přičemž v pátek 27. února proběhne show ve Zlíně v klubu Masters Of Rock Café a v sobotu 28. února v Praze v klubu MeetFactory. Obě vystoupení by měla startovat v osm hodin.

Vizuálně originální kapela vznikla již v roce 1992, ale zásadnějšího kariérního zlomu se dočkala až v roce 2006, kdy zvítězila v proslulé evropské soutěži Eurovision Song Contest se skladbou "Hard Rock Hallelujah". Finům vítězství posloužilo jako skvělé promo a jejich hvězda vyrazila strmě vzhůru. Včetně posledního albového zářezu se jim povedlo dosud vydat již sedm studiových nahrávek.

Formace v současné době vystupuje ve složení Mr. Lordi, Amen, OX, Hella a Mana. Nedávno sestavu opustili bubeníci Otus a Kita či klávesistka Awa. Zmíněný Otus, vlastním jménem Tonmi Lillman, který nahradil svého předchůdce Kitu (kvůli odtajnění skutečné identity), zemřel ve věku osmatřiceti let. Jeho místo nyní převzal pětatřicetiletý Mana.

Lístky jsou k dispozici v síti Ticket Art, Ticketpro a Ticketportal za 650 Kč. Lákadlem pro fanoušky může být také fakt, že kapela vystoupí ve zbrusu nových kostýmech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY