Sabaton vyprodali měsíc předem únorovou zastávku v pražském Foru Karlín

14.01.2015 08:42 - Ondřej Hricko | foto: Tereza Váchová/Musicserver.cz

Švédská skupina Sabaton momentálně patří k nejzářivějším jménům současné metalové scény. Za svou patnáctiletou kariéru si stačili vybudovat neuvěřitelně silnou fanouškovskou základnu po celém světě a právě čeští fanoušci patří k jejich nejvěrnějším. Důkazem je i měsíc dopředu vyprodaný koncert v pražském Foru Karlín, který se uskuteční v sobotu 7. února. Vidět švédské válečníky naživo však tuzemští fanoušci stále mají. Sabaton totiž zahrají den poté i ve sportovní hale Euronics ve Zlíně.

Kapela má na kontě již sedm studiových alb, přičemž to poslední "Heroes" vyšlo v květnu loňského roku a tradičně patřilo k nejlépe přijatým metalovým deskám roku. Ale nejen novinková deska bude českým fanouškům představena. Fanoušci se mohou těšit i na starší a osvědčené hity. Chybět zřejmě nebudou takové pecky jako "Ghost Division", "Primo Victoria" či "Night Witches".

Spolu se Sabaton vystoupí i další zajímavá jména metalového světa. Chybět nebudou nizozemští Delain s krásnou a charismatickou zpěvačkou Charlotte Wessels v čele, založení v roce 2002 Martijnem Westerholtem, bývalým členem skupiny Within Temptation, kteří rovněž představí svou poslední nahrávku z loňského roku "The Human Contradiction". Není pochyb, že jejich porce symfonického metalu českému publiku velmi snadno zaleze pod kůži.

Třetím želízkem, které před hlavními hvězdy zahraje, jsou finští heavy metalisté Battle Beast. I jim za mikrofonem stojí female fronted Noora Louhimo, která je proslulá energickým koncertním vystupováním i řízným hlasem. Jejich diskografie prozatím čítá dvě desky, přičemž ta třetí je avizována na letošní rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY