shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 11. ledna 2015

Mark Ronson a Bruno Mars v Británii stále funkují na jedničce, alba vede Sam Smith

Vydáno: 12.01.2015 20:56 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

První místa britských žebříčků nehlásí v lednu žádná překvapení - Mark Ronson a Bruno Mars i Sam Smith jsou již zkušenými okupanty medailových pozic. Víc proto zaujme rostoucí zájem o irského písničkáře Hoziera, který stoupá v singlech i albech. A dařilo se i australské divě Sie.

Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
SINGLY - Singlový žebříček stagnuje - první tři místa se totiž obešla beze změny. Mark Ronson a Bruno Mars vítězí s "Uptown Funk" celkově už počtvrté. Tentokrát nastřádali ve finálním vzorci, který zahrnuje výstupy z digitálních prodejů a streamů, sto třicet tisíc bodů.

Ve statistice streamů tentokrát sice na rozdíl od předchozích třech triumfů nepřekonali rekord v počtu přehrání (naposledy to bylo před týdnem 2,56 milionu), číslo 2,43 milionu je ale rovněž výborné. Singl už navíc nově vede i v Americe. Zdá se tedy, že o největším hitu začátku roku 2015 je jasno.

Philip George uhájil s "Wish You Were Mine" stříbro a další medailové umístění přidal třetí Ed Sheeran. Jeho "Thinking Out Loud" už v žebříčku boduje devětadvacet týdnů, což je z Top 10 jednoznačně nejvíc.

Týden co týden si cestu výš prošlapává Hozier s "Take Me To Church". Minule vletěl do první desítky a tentokrát si znovu polepšil, když se z desátého stupínku dostal až na pětku. Že by budoucí obyvatel medailových stupňů? Od nich ho kromě zmíněné trojice dělí ještě čtvrtá spolupráce dvojice Olly Murs a Demi Lovato v písni "Up".

Za šestou Taylor Swift s "Blank Space" startuje první novinka - a v elitní desítce tentokrát jediná. Jde o song "Promesses" francouzského DJe a producenta vystupujícího pod jménem Tchami. O kom je řeč, by možná věděli fanoušci Skrillexe či Dipla, jimiž byl Martin Bresso, jak se občanským jménem žebříčkový debutant jmenuje, přizván na turné. V Top 10 bodují ještě vítěz posledního X Factoru Ben Haenow, Alesso ve spolupráci s Tove Lo a také Meghan Trainor.

Z dalších míst stojí za zmínku šestatřicítka, kam se z osmdesáté pozice posunul vítěz ceny kritiků v rámci blížících se Brit Awards - James Bay se songem "Hold Back The River". A na šedesátém prvním místě najdeme novinku od Siy - ještě teplým klipem opatřenou hitovku "Elastic Heart". Sedmdesátí jsou Fall Out Boy s čerstvým kouskem "Irresistible".

    Top 10 - singly:
  1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  2. Philip George - Wish You Were Mine
  3. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  4. Olly Murs feat. Demi Lovato - Up
  5. Hozier - Take Me To Church
  6. Taylor Swift - Blank Space
  7. N Tchami feat. Kaleem Taylor - Promesses
  8. Ben Haenow - Something I Need
  9. Alesso feat. Tove Lo - Heroes (We Could Be)
  10. Meghan Trainor - All About That Bass

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Sam Smith - In The Lonely Hour
© facebook interpreta
DESKY - Sam Smith, Ed Sheeran, George Ezra. Těmto třem Britům patřil z hlediska prodejů v jejich domovině rok 2014 a shodou okolností se všichni za poslední tři týdny vystřídali na jedničce albového žebříčku. Zatímco "X" Sheerana vládlo na konci loňského roku, minulý týdne jsme v čele oslavovali Ezru s "Wanted On Voyage". Tentokrát však všechny předčil Smith s "In The Lonely Hour".

Pop-soulový zpěvák se na jedničku vrací celkově popáté, zároveň platí, že v první desítce boduje nepřetržitě od vydání v květnu 2014, což už dělá třicet tři týdnů. Sheeran a Ezra se seřadili na druhé a třetí příčce.

Druhý lednový týden ale pochopitelně velké zvraty v žebříčku nepřináší. Čtvrtá Taylor Swift si drží pozici, Olly Murs a Paloma Faith za ní se jen prohodili. Sedmí jsou One Direction a osmá Ella Henderson - tedy také trvalky. Do první desítky se devátým místem vrátil Paolo Nutini s loňskou nahrávkou "Caustic Love" a možná nejvíc za zmínku stojí desátý Hozier, jehož stejnojmenná prvotina těží hlavně z úspěchu hitu "Take Me To Church".

Výrazný skok zaznamenala Sia, jejíž "1000 Forms Of Fear" vyletělo z osmé desítky až na číslo patnáct. Podíl na tom má určitě už v singlové části zmíněný klip "Elastic Heart", u nějž už ukazatel sledovanosti na kanále VEVO po pár dnech hlásí skoro čtyřicet milionů zhlédnutí.

    Top 10 - alba:
  1. Sam Smith - In The Lonely Hour
  2. Ed Sheeran - X
  3. George Ezra - Wanted On Voyage
  4. Taylor Swift - 1989
  5. Olly Murs - Never Been Better
  6. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  7. One Direction - Four
  8. Ella Henderson - Chapter One
  9. Paolo Nutini - Caustic Love
  10. Hozier - Hozier

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu