Nicki Minaj a D'Angelo v USA debutovali za nezastavitelnou Taylor Swift

26.12.2014 01:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"1989" Taylor Swift je na cestě stát se nejprodávanějším albem v roce 2014. Přes 300 tisíc prodaných kusů ji přiblížilo k "Frozen" a zbývá jediný týden. V tom uplynulém za sebou nechala novinky Nicki Minaj a D'Angela. V singlech byla suverénní též, dařilo se Markovi Ronsonovi a Edovi Sheeranovi.
Taylor Swift - Blank Space
© facebook interpreta
SINGLY - Taylor Swift jednoznačně kontroluje konec roku, po 4 týdnech s "Shake It Off" v čele nyní prodloužila vedení s "Blank Space" na šest týdnů. Singl pokračoval na prvním místě ve streamech s 11,4 miliony i v rádiích se 144 miliony impresí. V downloadech však spadl na třetí místo.

V počtu stažení totiž dominoval nově Mark Ronson s 288 tisíci (+69 %). "Uptown Funk!!" se dokonce stal Airplay, Digital i Streaming Gainerem najednou, což se podařilo teprve páté skladbě historie. Přesto singl s Brunem Marsem zatím zůstal na bronzu, když stříbro obhájil Hozier. Oba hity naživo zazněly ve finále sedmé sezóny "The Voice".

Ze stejného důvodu pak z šestky na čtyřku vystoupal Ed Sheeran s "Thinking Out Loud" a čísla rostly i Meghan Trainor, přesto si "Lips Are Movin" o pozici pohoršilo. Starší "All About That Bass" zakončilo týden na desítce. Před ni se ještě zařadili Ariana Grande, Nick Jonas a Maroon 5. Top 10 už uteklo "Shake It Off", za ním na dvanácté pozici nalezneme Big Seana s "I Don't Fuck With You".

Novinky byly ve znamení "The Voice". Matt McAndrew, který skončil ve finále druhý, odstartoval ze všech nejvýše, na čtrnáctce, s vlastním songem "Wasted Love". A uspěl i jeho duet s Adamem Levinem "Lost Stars" (83). Vítěz Craig Wayne Boyd debutoval s "My Baby's Got A Smile On Her Face" na třicet čtyřce. Bronzový Chris Jamison se s "Velvet" umístil na 53. místě a s "Lost Without U" Robina Thicka o deset míst níže. Čtvrtý Damien zabodoval též, se skladbou "Soldier" na sedmdesát čtyřce.

I novinka na čísle 65 vděčí "The Voice", Jessie J totiž "Masterpiece" v pořadu předvedla naživo. Zbylé novinky pak souvisí se startem "The Pinkprint" Nicki Minaj, prozatím nesinglové skladby "Feeling Myself" s Beyoncé a "Get On Your Knees" s Arianou Grande debutovaly na 43. a 88. místě.

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - Blank Space
  2. Hozier - Take Me To Church
  3. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  4. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  5. Meghan Trainor - Lips Are Movin
  6. Sam Smith - I'm Not The Only One
  7. Ariana Grande feat. The Weeknd - Love Me Harder
  8. Nick Jonas - Jealous
  9. Maroon 5 - Animals
  10. Meghan Trainor - All About That Bass

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Taylor Swift - 1989
© facebook interpreta
DESKY - V předposledním týdnu roku Taylor Swift přidala výborných 375 tisíc jednotek "1989", z čehož 331 tisíc kusů činil prodej celých desek, čímž se výrazně přiblížila k překonání "Frozen Soundtrack" jako nejprodávanějšího alba v kalendářním roce. V posledním týdnu jí stačí prodat o 112 tisíc kusů více. Soundtrack v uplynulém týdnu skončil devatenáctý.

Dvě důležité novinky se umístily na druhém a pátém místě. Nicki Minaj a D'Angelo tak po J. Coleovi zachránili černé hudbě aspoň konec slabšího roku. "The Pinkprint" Nicki Minaj se prodával výrazně lépe, než se čekalo, připsal si 194 tisíc a dalších 50 tisíc v streamech a downloadech skladeb. I tak to je méně než u předchozích dvou "The Pink Friday" desek, které obě hitparádu vyhrály.

D'Angelova deska "Black Messiah", první po patnácti letech a třetí celkově, zaujala 111 tisíc Američanů. Překvapivě vydané album ještě vygenerovalo 6 tisíc streamů a downloadů. 117 tisíc jednotek celkově stačilo na páté místo. Minulý vítěz J. Cole spadl s dvoutřetinovou ztrátou na čtyřku za Pentatonix.

Další novinky se už do první desítky nevlezly. Třináctí byli 5 Seconds Of Summer s živákem "LIVESOS", 27. místo se vyvedlo soundtracku z "Into The Woods" a o příčku níže se poprvé v americké hitparádě desek objevuje Charli XCX. Na třetí desku "Sucker" si Evropa počká až do konce ledna.

    Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - 1989 (375 tisíc jednotek, +16 %)
  2.  N Nicki Minaj - The Pinkprint (244)
  3. Pentatonix - That's Christmas To Me (214, -2 %)
  4. J. Cole - 2014 Forest Hills Drive (135, -64 %)
  5.  N D'Angelo - Black Messiah (117)
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour (102, +26 %)
  7. One Direction - Four (101, +22 %)
  8. Ed Sheeran - X (100, +54 %)
  9. Garth Brooks - Man Against Machine (81, +32 %)
  10. AC/DC - Rock Or Bust (76, -19 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY