Chris Thile opět svolal Punch Brothers, desku vydají na konci ledna

25.12.2014 13:08 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Americký mandolinista Chris Thile je přímo k nezastavení. Letos vydal album "A Dotted Line" s Nickel Creek, pokračování spolupráce s basistou Edgarem Meyerem "Bass & Mandolin" a k tomu stačil objet svět s Bradem Mehldauem. Zmíněné dvě nahrávky mu navíc vynesly čtyři nominace na Grammy.

Punch Brothers - The Phosphorescent Blues
© facebook interpreta
To ale není vše. Ještě stihl nahrát nové album s dalším svým projektem, kvintetem Punch Brothers. Jeho čtvrtá řadovka dostala název "The Phosphorescent Blues" a vyjde 27. ledna příštího roku. Punch Brothers tvoří vedle Thileho ještě houslista Gabe Witcher, banjista Noam Pikelny, kytarista Chris Eldridge a basista Paul Kowert. K nahrávání si tentokrát přizvali také producenta, kterým není nikdo menší než slavný T Bone Burnett. S ním nahráli pro CD jedenáct skladeb, mezi nimiž najdete i dvě převzaté. Vzhledem k tomu, že jedna pochází od Claudea Debussyho a druhá od ruského skladatele Alexandera Scriabina, lze očekávat, že do svého alternativního bluegrassu a indie folkrocku opět přidali také prvky vážné hudby.

Punch Brothers už z desky vybrali hned dva singly. Tím prvním je "I Blew It Off", který zní až překvapivě popově, a tím druhým už o něco alternativnější "Julep". Obě písničky si můžete poslechnout ve videích pod článkem. K dostání by měla být i verze na vinylu obohacená o další čtyři songy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY