shop.musicserver.cz
Nové desky pro 51. - 52. týden

Nové desky pro 51. - 52. týden

Vydáno: 14.12.2014 13:20 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na sklonku roku se řada interpretů rozhodla, že vydá alespoň záznam koncertu. Mezi ně se řadí například Jake Bugg, Tina, Gary Barlow, Petr Kolář, Deep Purple nebo australští 5 Seconds Of Summer. Tuto hegemonii protrhne alespoň Nicki Minaj, Smashing Pumpkins, nebo saxofonista Pavel Hrubý. Metallica navíc přidá dokument "Some Kind Of Monster".

Pokud se v pondělí 15., respektive 22. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nicki Minaj - The Pinkprint (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Nicki Minaj - The Pinkprint (deluxe)
Jednatřicetiletá americká zpěvačka a rapperka Nicki Minaj se i v případě třetí studiové desky ponořila do růžové a následníka alb "Pink Friday" a "Pink Friday: Roman Reloaded" nazvala "The Pinkprint". Pro jeho standardní verzi připravila celkem šestnáct písniček, u nichž slibuje mnohem méně tanečních a popových písní a velký návrat k hip hopu. Pomoci ji k tomu měla celá armáda autorů, producentů a hostů. Z těch neznámějších autorů a producentů to byli například Katy Perry, Jessie Ware, Mike Will Made It, Hit-Boy, Dr. Luke, will.i.am, Polow da Don, Alex da Kid, nebo Boi-1da. K nim pak navíc přibyla ještě řada těch, kteří si s Nicki Minaj na desce i zazpívali, či zarapovali. Mezi ty patří třeba Ariana Grande, Beyoncé, Drake. Lil Wayne, Chris Brown, Jeremih, Meek Mill, či Skylar Grey. Vzhledem k tomu, že první singl "Pills n Poitions" vyšel už v květnu a postupně následovaly i hity jako "Anaconda", "Only" a poslední "Bed Of Lies", můžete se s albem seznámit prostřednictvím videoklipů na VEVU Nicki Minaj.


Smashing Pumpkins - Monuments To An Elegy (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Smashing Pumpkins - Monuments To An Elegy
Čekat s vydáním nové desky s čerstvým materiál na předvánoční čas nebývá zrovna obvyklé, ale u Smashing Pumpkins jsme si už museli zvyknout na něco extra. Formace v čele s Billy Corganem naděluje svým příznivcům pod stromeček "Monuments To An Elegy" a jak se lídr nechal slyšet, novinka je součástí aktuálního projektu "Teargarden By Kaleidoscope". K charakteru nových skladeb zdůrazňuje důležitost kytar, které nyní dostaly zelenou a září v celé své kráse. S produkcí vypomohl Howrd Willing, který s kapelou pracoval už v roce 1998 na desce "Adore" a podílel se na ní i bubeník Mötley Crüe Tommy Lee. Ukázku si můžete poslechnout na Pitchfork.com a po koupi se již můžete začít těšit na nástupce CD "Day For Night", který má vyjít v příštím roce.


Gary Barlow - Since You Saw Him Last (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop folk

Gary Barlow - Since You Saw Him Last
Ačkoli teď Gary Barlow žije vydáním nového alba Take That, nazapomíná ani na svoji sólovou kariéru, kterou loni podpořil albem "Since I Saw You Last" a letos v dubnu také sólovými koncerty převážně po největších halách Spojeného království a Irska. Na něm vedle svých sólových skladeb hrál pochopitelně i písničky, které složil a nazpíval pro svoji domovskou skupinu. Ohlasy na toto turné čítající osmnáct zastávek byly velmi pozitivní, a tak není divu, že z něj vznikl také záznam, který nyní vychází na DVD a Blu-Ray. Pořízený byl 14. dubna v Manchesteru, kdy zaznělo bezmála třicet písniček, a jeho vydání vydavatelství několikrát odložilo. Že bude na co se koukat, zjistíte díky videím pořízených fanoušky.


Petr Kolář - Na Žofíně (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer/ psali jsme
žánr: pop / rock

Petr Kolář - Na Žofíně
Pro něžné duše rockerek a rockerů přichystal Petr Kolář záznam svého úspěšného koncertu z paláce Žofín. Na CD a DVD vydává "Na Žofíně", akustický set odehraný letos v dubnu. Posluchači se mohou těšit na esenci sváteční nálady, kterou tento set bohatě oplývá. "Žofín je krásný, magický místo v Praze a já měl tu čest tam letos odehrát svůj akustický koncert. Na DVD je zaznamenaný celý vystoupení. Diváci mohou slyšet jak moje známé písničky, které běžně hrajeme s kapelou na koncertech, tak i ty méně známé, které jsme doposud nehráli. Jako malý bonus jsem si dovolil připravit i jednu z mých nejoblíbenějších písní od Beatles 'Something'. Na téhle muzice jsem vyrůstal a tak jsem byl moc rád, že jsem si na chvilku mohl jejich písničku půjčit a s celou kapelou si jí zahrát," uvádí ke své aktuální novince Petr Kolář. Na YouTube.com najdete ochutnávku v podobě kousku "Daruj mi chvíli".


5 Seconds Of Summer - LIVESOS (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk / pop rock

5 Seconds Of Summer - LIVESOS
Australská kapela 5 Seconds Of Summer je jedním z nejúspěšnějších nováčků tohoto roku. Během posledních dvanácti měsíců zabodovala hned několika songy, vydala úspěšné debutové album a během krátké doby si vytvořila slušnou základnu fanoušků. Poté, co absolvovala desítky vyprodaných stadionových koncertů v roli předskokana britských One Direction, se letos vydala i na vlastní Where We Are Tour po Evropě, Severní Americe a Austrálii. A právě zde nahrála písničky pro své první živé album "LIVESOS". Nahrávka bude obsahovat celkem patnáct položek, mezi nimiž samozřejmě nebudou chybět všechny dosavadní hity a písně z debutové desky. Do programu navíc kvartet zařadil i několik coververzí jako například "American Idiot" od Green Day nebo "Teenage Dream" Katy Perry. Několik ukázek z desky nabízí kapela již nyní na svém VEVU.


Deep Purple - Made In Japan (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Deep Purple - Made In Japan (Deluxe 2014)
Všichni pravověrní rockeři si jistě vzpomenou na slavný živák Deep Purple Made In Japan, který kapela vydala v prosinci roku 1972. Nyní se tento set objeví na pultech se spoustou bonusového materiálu, který v původní verzi chyběl. Pokud zainvestujete do luxusní verze, dostane se vám do rukou set 4 CD disků nebo 9 LP remixem originálního koncertního záznamu. Na přiloženém DVD na vás navíc čeká video záznam a v balení nechybí ani knižní publikace nebo další upomínkové předměty. Pokud fandíte spíš elektronickým formátům, i pro vás bude přichystána speciální digitální edice. Trailer k živáku najdete na stránkách YouTube.com.


Jake Bugg - Live At The Royal Albert (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop

Jake Bugg - Live At The Royal Albert
Dalším do party, která si vzpomněla na poslední chvíli vydat záznam koncertu, je anglický muzikant Jake Bugg. Jak napovídá název "Live At The Royal Albert Hall", jeho koncert zachytily kamery ve slavné londýnské koncertní síni. Co už ale neprozrazuje, že se tak stalo v únoru letošního roku a Jake Bugg na něm přivítal i dva hosty - Johnnyho Marra a Michaela Kiwanuku. Vedle koncertu samotného, na DVD, respektive Blu-Ray uvidíte navíc i pohled do zákulisí a rozhovor se zpěvákem. O něco víc pak odhaluje i trailer na YouTube.com.


Metallica - Some Kind Of Monster (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Metallica - Some Kind Of Monster
Kromě Deep Purple přichází s reedicí svého "živáku" také Metallica. V případě metalové ikony se jedná ale spíš o dokumentární snímek "Some Kind Of Monster". Film totiž oslaví letos desáté výročí od svého prvního vydání a formace společně s vydavatelstvím Universal chystá velkolepé oslavy formou luxusní reedice s doposud nezveřejněným materiálem. Set vychází na dvou Blu-ray discích a také v digitální podobě. Z doposud nevydaných záznamů se můžete těšit zejména na rozhovory a další podobné záznamy. trailer k bohatému balíčku najdete tady.


Různí - Into The Woods (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / muzikál

Různí - Into The Woods (soundtrack)
Americký fantasy muzikál Stephena Sondheima "Into The Woods" z roku 1987 se nyní dočkal také filmového zpracování. V jeho filmové podobě, která u nás půjde pod názvem "Čarovný les", si zahráli například Meryl Streep, Emily Blunt, Anna Kendrick, James Corden nebo Johnny Depp. Vzhledem k tomu, že se jedná o muzikál, navíc v režii Roba Marshalla ("Gejša", nebo "Chicago"), nikoho nepřekvapí, že nechal herce i zpívat. Pro soundtrack z něj vybrali celkem třicet čtyři skladeb v případě standardní podoby a padesát čtyři v případě deluxe edice. Něco málo ze soundtracku prozradí trailer k filmu.


Alkehol - R.U.M. (Bontonland)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Alkehol - R.U.M.
Po dvou letech od vydání poslední desky "Do bezvědomí" se tuzemští Alkehol vrací na scénu s novinkou "R.U.M." Přípravy veledíla trvaly přes rok a finální výběr písní pro CD se uskutečnil v průběhu letních měsíců. Nahrávání začalo v půlce října ve slovenském studiu JVS Records a další dodělávky si pak kapela nechala do svého pražského studia. Na desku se ve finále dostalo čtrnáct písní a ukázky třech z nich si můžete poslechnout na oficiálních stránkách formacewebovkách formace Kapela také nabízí pro své příznivce další doplňkový sortiment v podobě trika a placek. Podrobnější informace o objednání a zakoupení najdete tady.


Tina - Unplugged 2004-2014 (DMS Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Tina - Unplugged 2004-2014
Slovenská zpěvačka Tina má teď sice mateřské povinnosti, nicméně ani tak nezapomíná na své fanoušky a posílá jim pod vánoční stromeček nové album. Už podle názvu "Unplugged 2004 - 2014" je ovšem jasné, že se jedná o kompilaci jejích živých vystoupení posledních deseti let. Mezi čtrnácti písničkami jako "Si sám", "Príbeh", nebo "Mám ťa v hlave", které ovšem Tina podává v deseti stopách, najdete i zbrusu novou písničku "Ďakujem". Ta je předělávkou pětatřicet let staré maďarské skladby, kterou pro zpěvačku otextoval její manžel Separ. Na desce se dále podíleli i kytarista Jozef Engerer, Emil Esso Smoliga s beatboxem, basák Robo Sarkozy a vokalistky Veronika Adamičková a Laura Wengová. Pro zmíněnou novinku už je připravený videoklip na YouTube.com.


Tip týdne

Pavel Hrubý - Between The Lines (Amplión Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Pavel Hrubý - Between The Lines
Ačkoli uskupení Limbo letos oslavilo deset let své existence, jeho lídr, saxofonista a klarinetista Pavel Hrubý se, aniž by kapelu opustil, vydal také na sólovou dráhu. Připravil svůj debut "Between The Lines", na kterém prostřednictvém velmi osobní a tiché hudby vypráví příběhy za pomoci všech svých nástrojů jako tenor sax, alto sax, soprano sax, clarinet, nebo bass clarinet. Vedle sólových skladeb ale na desku zařadil i dueta s Michalem Nejtkem, Dano Šoltisem, Milošem Dvořáčkem, Františkem Kučerou a dechovým oktetem, pro který aranžmá skladby Petera Gabriela "Don't Give Up" napsala Štěpánka Balcarová. Produkce se ujal Aleš Charvát a sám Pavel Hrubý se více o "Between The Lines" rozpovídal v rozhovoru pro Český rozhlas - Jazz.


Momo - Rival ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Momo - Rival
Silná slovenská hip hopová scéna letos vydá ještě jedno album. Na svědomí ho má bratislavský rapper Momo, který se s deskou "Rival" vrací rok po třetím albu "Za očami". Pro novinku připravil celkem třináct tracků, v nichž si zahostoval Ektor, Separ, Igor Kmeťo a také již dnes zmíněná Tina. Ta svůj vokál připojila v singlu "Raj". Produkce se pak ujali například Special Beatz nebo Infinit. Náslech celého alba sdílí Momo již nyní prostřednictvím svého profilu YouTube.com.


Asonance - Tesař z Nazareta (vlastní náklad)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Asonance - Tesař z Nazareta
Jak napovídá název devátého alba české skupiny Asonance, "Tesař z Nazareta", bude jeho těžiště ležet v duchovní oblasti. Například titulní píseň pravděpodobně pochází někdy z období šestého až sedmého století, tedy z raně křesťanské éry historie britských ostrovů, která následovala po misii svatého Patrika v Irsku. Závěrečná mystická skladba s názvem "Za údolím" je zčásti vyznáním a zčásti modlitbou směřující mimo pozemský život. Ostatních deset skladeb je blíže pozemské realitě, a to v některých skotských baladách i poměrně drsným způsobem. Album vzniklo v průběhu posledního roku ve studiu Asonance za hudební a zvukové režie Jana Lašťovičky a Mirko Rokyty, přičemž finální mixáže a masteringu se ujal Richard Tomíček.


Různí - Paddington (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Paddington (soundtrack)
Medvídek Paddington je postava z knih Michaela Bonda, které jsou populární především v Anglii. Od roku 1958 si získal takovou oblibu, že s ním byly natočené hned tři seriály a nyní se podívá i na plátna kin. Jeho scénáře se ujal producent David Heyman, který má za sebou filmovou sérii o Harrym Potterovi nebo "Gravitaci". Hudbu k tomuto filmu pak složil Nick Urata, jehož melodie podmalovávaly například film "Little Miss Sunshine". Na soundtrack se k jeho kompozicím dále vloudily i písničky od Jamese Browna, kapely Steppenwolf, či Lionela Richieho. Ukázky z něj uslyšíte na Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Coronatus - Cantus Lucidus (Mystic Production)
Evžen Boček - Poslední aristokratka (čte Veronika Kubařová) ()
FOK - Reprezentativní box k 80. výročí (Supraphon)
Gov'T Mule - Dark Side Of The Mule (Mystic Production)
Gov'T Mule - Dark Side Of The Mule (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Mika Waltari - Pád CařIhradu (One Hot Book)
Olivier Truc - Poslední Laponec (One Hot Book)
Různí - Nej country balady (Universal)
Různí - The Last Ship (Universal)
Tata Bojs - Strana A (singl) (Supraphon)

Vychází na vinylu:
Nickelback - No Fixed Address (Universal)

Reedice:
Bonzo Dog Band - Original Album Series (Warner Music)
Django Reinhardt - Original Album Series (Warner Music)
France Gall - Original Album Series (Warner Music)
Greenwich Folk Scene - Original Album Series (Warner Music)
Les Negresses Vertes - Original Album Series (Warner Music)
New Model Army - Original Album Series (Warner Music)
Nickelback - Original Album Series (Warner Music)
Patricia Kaas - Original Album Series (Warner Music)
Punk USA - Original Album Series (Warner Music)
Roy Wood - Original Album Series (Warner Music)
Sheena Easton - Original Album Series (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu