Schwarzprior čeká na Mikuláše energická release night

06.12.2014 16:52 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Ostravští Schwarzprior patří mezi nemnoho specialit tuzemské elektronické scény. Svojí neotřelou šíleností baví místní klubové zázemí už celých pět let. Jejich koncerty nejsou příliš frekventované, ale o to vyhledávanějšími se staly, a fanoušky, které si díky návykovým, energickým show získali, lze řadit mezi nejvěrnější. Trojice ve složení Tomáš Motal, Edgar Schwarz a Radek Pléha nezapře, že se dala dohromady na poli ostravské Fakulty umění. Poznávačkou Schwarzprior je totiž rozvinuté audiovizuální cítění (pozorovat lze inspiraci například počítačovými hrami nebo psychedelickými výjevy experimentální grafické scény), které pravidelně prezentují při svých vystoupeních.

Po hudební stránce Schwarzprior osobitým způsobem pracují s odkazem kapel jako Front Line Assembly, Bauhaus, Sisters of Mercy nebo Joy Division, gotické scény a EBM vůbec. Jejich tvorba došla již několika ocenění prostřednictvím hudebních žebříčků, objevila se ve dvou krátkometrážních filmech nebo knize "Zde jsou psi". Formace se během letošního roku pustila do nahrávání svého debutového LP, a to za producentské spolupráce s Moimirem Papalescu ze spřízněné Vanessy. Dlouho očekávaná prvotina se k fanouškům dostala 10. října pod názvem "IDDQD", vycházejícím z videoherní kultury, kde představuje ikonický kód pro nesmrtelnost. Ta je ostatně ústředním tématem celé desky.

Oslava vydání debutu proběhne formou křtu 6. prosince. Release night se v Praze uskuteční ve vršovickém klubu Basement a chlubí se nabitým programem. Vedle Schwarzprior se objeví speciální synth-punkový host Ben Bloodygrave z Berlína a nakonec bude následovat afterparty. Večírek startuje od půl desáté večer, kolem jedenácté by pódium mělo patřit projektu Ben Bloodygrave, samotní Schwarzprior si rezervovali magickou půlnoc. Pokud se chystáte vyrazit, počítejte s jízdou, která se protáhne, a radši si pořádně odpočiňte. Vstupenky budou dostupné na místě za 150 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY