Hana Hegerová prodělala srdeční příhodu. Je v umělém spánku

04.12.2014 16:07 - Josef Martínek | foto: Hana Hegerová

Neveselá zpráva dnes přišla z pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Podle informace, kterou zveřejnil server iDnes.cz, do ní totiž byla ze svého bytu po srdeční příhodě převezena legendární šansoniérka Hana Hegerová. Zpěvačka je nyní v umělém spánku. Více podrobností o zdravotním stavu třiaosmdesátileté umělkyně zatím není známo.

Hegerová se kromě mnoha úspěšných alb a známých písní v čele s "Levandulovou", jejíž autor Petr Hapka shodou okolností zemřel minulý týden a dnes se konal jeho pohřeb, angažovala i ve filmu - zejména v šedesátých letech minulého století, kdy se objevila například ve snímku "Kdyby tisíc klarinetů". Účinkovala v divadlech Rokoko nebo Semafor.

Zpěvačce učarovaly hlavně francouzské šansony, měla tu čest vystoupit například v pařížské Olympii. Je držitelkou mnoha vyznamenání a řádů, včetně francouzského Řádu za zásluhy, který jí byl loni udělen za přispění k propagaci francouzské kultury. Její poslední řadová deska vyšla pod názvem "Mlýnské kolo v srdci mém" v roce 2010. Loni si fanoušci mohli pořídit její obsáhlou "Zlatou kolekci".

Legendě české hudební scény nelze přát nic jiného než brzké uzdravení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY