U2 ohlásili turné, České republice se bohužel opět vyhne

04.12.2014 11:05 - Jaromír Koc | foto: therockrevival.com

Doufali jste, že to irští U2 s novou deskou "Songs Of Innocence" vezmou z gruntu a vyjedou na pořádné turné s desítkami koncertů po celém světě? Tak bohužel. Kapela sice koncertovat vyrazí a bude to v mnoha směrech opět výjimečné, zastaví se ale pouze v devatenácti městech, mezi kterými Praha chybí.

Bono a jeho parta avizovali, že mezi květnem a listopadem příštího roku absolvují šňůru s názvem "The iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour", během níž zahrají v devatenácti městech v Severní Americe a Evropě, a to vždy hned dva večery po sobě. "Pokusíme se, abychom měli během druhého koncertu úplně jiné pocity než u toho prvního," uvádí Bono mimo jiné v tiskové zprávě.

Po monstrózním "360° Tour" půjde o relativně komornější sérii, která odstartuje 14. května 2015 ve Vancouveru a mezi jejími zastávkami budou například Los Angeles, Montreal, Boston, New York, Amsterdam, Barcelona, Londýn nebo Paříž, kde se turné 10. a 11. listopadu uzavře.

Čeští fanoušci to budou mít nejblíže do Německa, kde se U2 ukážou 24. a 25. září v Berlíně a 17. a 18. října v Kolíně nad Rýnem. Pokud se na tyto koncerty chystáte, buďte ve střehu. Předprodej na všechny show začne v pondělí 8. prosince, pokud patříte do placené komunity na U2.com, budete si je moci zakoupit již od 4. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY