HBO odvysílá nový a plně autorizovaný dokument o Kurtu Cobainovi

01.12.2014 18:50 - David Věžník | foto: Nirvana

Koncem uplynulého týdne oznámili pracovníci televizní stanice HBO plán na odvysílání nového dokumentárního filmu o Kurtu Cobainovi. Snímek režiséra Bretta Morgena s názvem "Montage Of Heck" uvede televize někdy v příštím roce.

"Začal jsem na tomto projektu pracovat před lety. Jako většina lidí, i já si tehdy myslel, že množství dosud neobjevených materiálů je omezené. Jenže jakmile jsem vstoupil do Kurtova archivu, našel jsem přes dvě stě hodin nevydané hudby a audiomateriálů, ohromnou sbírku umělecké tvorby (olejomalby, sochy), hodiny a hodiny dosud neviděných domácích videí a přes čtyři tisíce stránek psaného textu," vypočítal Morgen a dodal: "To vše pomohlo vykreslit intimní portrét umělce, který se jen zřídka otevíral médiím."

Ačkoliv filmů o frontmanovi grungeové kapely Nirvana vzniklo více, "Montage Of Heck", pojmenovaný podle mixtape z osmdesátých let, je titulovaný jako první zcela autorizovaný. Jako výkonná producentka na dokumentu totiž spolupracuje dcera Kurta a Courtney Love, tedy Frances Bean Cobain.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY