Kylie naživo v plné formě

28.05.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Ještě předtím, než Kylie Minogue ohromila svět hitem "Can't Get You Out Of My Head", vydala comebackové album "Light Years". Právě z turné k této desce je záznam koncertu na DVD "Live In Sydney". Kromě skvělého vystoupení na vás čeká i několik povedených dokumentů o celé show.
8/10

Kylie Minogue - Live In Sydney

Celkový čas: cca 137 minut
Kylie Minogue se před dvěma lety podařil úžasný comeback s hitem "Spinning Around" a albem "Light Years" (a to ještě nevěděla, co ji čeká o rok později s "Can't Get You Out Of My Head"...). Právě koncert z naprosto vyprodaného turné k této desce po její rodné Austrálii přináší dévédéčko s titulem "Live In Sydney".

Jakkoli má Kylie za svou kariéru nastřádáno dost velkých hitů, přesto je více než polovina koncertu složena z písniček z "Light Years", což je jen dobře, protože se bez problémů potvrzuje můj dojem, že devadesát procent skladeb z této desky by se klidně mohlo stát hity, ironie je, že singl "Please Stay", který je podle mě velmi slabý, na koncertě jako jedna z mála položek alba chybí. Vystoupení samotné nemá chybu - Kylie je ve formě, milá, zábavná, skvěle zpívající, o doprovodné show se dá napsat to stejné. Z celého koncertu jde vidět, že si ho užívají jak všichni na pódiu, tak i ti pod ním, výborný je okamžik, když Kylie přesvědčí celou halu lidí, aby několikrát za sebou udělali mexickou vlnu. Je to sice ve většině případů jen rádiový pop, ale pořádně hitový a zábavný. Velmi chytře je vyřešeno pódium, kde hudebníci jsou v jakýchsi pěti podloubích a Kylie se s doprovodnými zpěvačkami a tanečníky pohybují okolo a nad nimi. Výborná je i skladba koncertu, kdy hity prokládají nové písničky, přibližně ve třetině se dočkáme i medley z těch nejstarších hitů. Hodně zajímavá je původní koncertní verze pozdějšího megahitu "Can't Get You Out Of My Head", která je hodně živá a kapelově znějící, přičemž elektronická podoba finálního singlu je mi mnohem bližší. Nevšední je i muzikálová verze dávné hitovky "I Should Be So Lucky", škoda jen, že je jen načnuta a nedokončena, ovšem ve stejné muzikálové podobě je přítomná i následující "Better The Devil You Know". Jedním z vrcholů je pro mě nedoceněná "Confide In Me", skutečně nádherná skladba, hodně zábavná je verze "Kids", jíž s Kylie původně zpívá Robbie Williams, a která začíná původně Robbieho rapem, jen všechny "I" jsou zaměněny za "he". Samotný koncert mohu jen chválit, stále se něco děje, hit střídá hit, i zvuk je nabízen kromě sterea v Dolby Surround 5.1 i DTS, chybí jen titulky. Sakra to je pop, jak má být.

Bonusové materiály nabízejí kromě videoklipu ke "Spinning Around" i sérii devíti krátkých dokumentů o celkové délce asi pětadvaceti minut, které se všechny týkají koncertu a jeho zákulisí. Všechny dokumenty jsou hodně obsažné a zajímavé, navíc jsou vybaveny titulky, kromě anglických i v dalších čtyřech jazycích. Při samotném koncertu je možno na jednotlivé dokumenty odskočit ve chvíli, kdy se přibližně daná situace v nich odehrává, což je hodně příjemné.

DVD "Live In Sydney" je skutečně skvělé a pokud jste fanoušky Kylie, může vás jedině nadchnout. Potěšilo by sice více bonusů (například i další klipy z desky "Light Years"), ale i tak je obsah dostatečně bohatý, škoda jen, že chybí klasické věci jako biografie či diskografie. Ovšem povedený koncert to dostatečně vynahrazuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY