V neděli dorazí do Prahy z výletu po Evropě Ill Niño a The Snuff

25.11.2014 17:44 - Adam Vrána | foto: http://illnino.com/

Ždibec metalcoru smíchejte s trochou nu-metalu, latinskoamerické muziky a voilá - máte Ill Niño. 30. listopadu v Nové Chmelnici, s aktuální deskou "Till Death, La Familia" a za doprovodu souputníků z Terror Universal, The Snuff, Xtortye a speciálního hosta - Projektu Parabelum.

Česká metropole jako jedna z posledních štací dělí Ill Niño od zakončení turné k pět měsíců staré nahrávce. Ta podle zpěváka Cristiana Machada skrývá důraz na detail a přirozenost, což mimo jiné ovlivnila i produkční práce Eddieho Wohla. "V minulosti jsme si všechna alba z hlediska produkce hájili sami. Bylo fajn se teď pro změnu uchýlit jen ke zpěvu a textům a zbytek práce nechat šéfovat někoho dalšího," objasnil Machada vznik desky v rozhovoru pro web Hornsuprocks.com.

V globální známost vešli Ill Niño díky debutu "Revolution Revolución". Šestici s vesměs latinskoamerickými kořeny dostal na velká pódia po bok kapel Machine Head a Fear Factory, přičemž singlu "What Comes Around" se dařilo umisťovat na vysokých pozicích žebříčků rádiových hitparád.

Křivka úspěchu však znenadání klesla díky recenzím, které se do třetí nahrávky s názvem "One Nation Underground" strefovaly jako do "průměrného materiálu, který postrádá smysl pro variabilitu a inovaci." Srovnat lať se kapele sice podařilo s deskou "Epidemia", nižší prodeje a průměrné reakce na adresu "One Nation Underground" však měly za následek rozvázání spolupráce s vydavatelstvím Roadrunner Records.

Svoji sedmou studiovku uvedou Ill Niño v Nové Chmelnici za doprovodu pražských The Snuff. Autory koncepční nahrávky "Lotus" si kapela ke svému evropskému turné přizvala na základě postupu do užšího výběru v soutěži Skutečná liga.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream od šesti set korun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY